VTEK: V. Matijošaičio patarėjas A. Krupavičius pažeidė įstatymą | Diena.lt

VTEK: V. MATIJOŠAIČIO PATARĖJAS A. KRUPAVIČIUS PAŽEIDĖ ĮSTATYMĄ

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio visuomeninis patarėjas Algis Krupavičius pažeidė reikalavimą laiku deklaruoti interesus, trečiadienį konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Jis papildė daugiau nei dvidešimties V. Matijošaičio patarėjų gretas, kuriuos VTEK jau anksčiau buvo pripažinusi pažeidus įstatymus.

Šis tyrimas, kaip ir ankstesni, pradėtas po Kauno savivaldybės opozicinės Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos kreipimosi.

„Vertinu tai kaip teisinį absurdą. Tai yra politinis žaidimas: Matijošaičio reitingai kai kurioms politinėms partijoms Kaune yra per dideli, rengiamasi rinkimams ir reikia rasti tariamų kabliukų kaip nors mero autoritetą pažeminti. Surastas taikinys – visuomeniniai patarėjai“, – BNS sakė A. Krupavičius.

A. Krupavičius teigė, kad įstatymuose įtvirtintos skirtingos nuostatos, kaip vertinti jo pareigas. Pasak jo, etikos sargai klaidingai interpretuoja įstatymus.

„Jie nesupranta, kad vyksta tokie žaidimai, sąmoningai ar nesąmoningai sprendimas yra politinis. Jei yra 23 visuomeniniai patarėjai, daug profesorių, buvę ministrai, viceministrai, turėję viešojo administravimo pareigas ir staiga jie visi nesusipratę, nesusigaudantys tikrovėje? Reikėtų VTEK gerokai permąstyti, kas tai yra“, – kalbėjo A. Krupavičius.

Šiuo metu jis eina Vytauto Didžiojo universiteto Socialinių mokslų fakulteto dekano pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nijole

Kazkaip Matijosaitis ir dabartine taryba atejo i nepraskolinta Kauna ir visus darbus atlieka suplanuotus konservatoriu tarybos. Dar, tik po rinkimu sugebejo Matijosaitis nusifotografuoti ant Panemunes baigto prie konservatoriu statyt Panemunes tilto ir atnaujinto Juozapaviciaus prospekto, kaipgi tures kuo pasigirti, kad tai jo darbai atlikti. Tikriausiai sau prisiskirs ir Parodos kalno rekonstrukcija ir troleibusu linijos paleidima i kalna Nr 4 o kaipgi kitaip pasigirs su "Kaunas tvarkosi" darbais. As pataisysiu Kaunas isknistas sudarkyti saligatviai visame Kaune, kur tik sustoja transportas ten reikia islipti i bala ir purvyna: Linkuvos, Paneriu, Aleksote, Silainiuose ir daug kitu gatviu Kaunas "nesitvarko, o apsikasa"......

Adas

Ko kabinates.Zmogelis uzmirso, kaip dabar įprasta valdininkeliu tarpe ir tiek

Krupavičiui

Ponas Krupavičiau, taip nuvylėte, eiti patarėju pas Matjošaiti, liūdna.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS