Žmonių žiaurumas: nereikalingą gyvūną tiesiog išmetė į konteinerį | Diena.lt

ŽMONIŲ ŽIAURUMAS: NEREIKALINGĄ GYVŪNĄ TIESIOG IŠMETĖ Į KONTEINERĮ

Savaitgalį viename Šančiuose esančiame atliekų konteineryje kauniečiai pastebėjo su visu narvu išmestą naminį žiurkiuką. Gyvūnas perduotas „Nuarui“ ir dabar ieško naujų namų.

Išmestas gyvūnas

Gyvūnų priežiūros tarnyba „Nuaras“ pasidalijo nuotraukomis, kurios darytos Alsėdžių gatvėje. Vaizdas pritrenkiantis – konteineryje su visu narvu buvo išmestas baltas naminis žiurkiukas. Gyvūnų mylėtojai priglaudė vargšiuką ir ieško jam naujų ir atsakingų šeimininkų.

„Išmestų į konteinerius gyvūnų lavina, rodos, neturi galo. Kažkur žiurkiuko šeima, šiltai sau guli,o jis su visu nameliu tik švyst ir patampa šiukšle. Deja, nepavyko jums, niekšai, juo atsikratyti! Jis išgelbėtas, saugus ir ieško pačių geriausių namų! Ramus, draugiškas, bendraujantis žiurkiukas ieško savo žmogaus Kaune“, – taip feisbuke rašė „Nuraras“ ir kvietė atsiliepti geros valios žmones.

„Nuaro“ nuotr.

Pasipiktinimo banga

Įrašas ir išmesto žiurkiuko nuotraukos kaip mat pasklido. Internautai per parą įrašu pasidalijo 180 kartų. Žmonės piktinosi, kad kažkas iš kaimynų taip neatsakingai pasielgė ir prieš pat šventes išmetė šeimos draugą tiesiai į konteinerį.

„Kuo toliau, tuo labiau žmonės tampa parazituojančiais padarais. Ir tai sklinda kaip virusas. Vyksta kažkas nenormalaus“, – situaciją dėl išmesto gyvūno komentavo Rasa S.

Kai kurie feisbuko naudotojai siūlėsi priglausti išmest gyvūną ir žadėjo, kad pirmadienį užsuks į „Nuarą“. Kol vyko diskusija, atsirado ir išmesto gyvūno šeimininkė. Ji necenzūriniais žodžiais teisinosi, kad gyvūną priglaudė, tačiau po to neturėjo jam ką valgyt įdėti. Moteris nematė bėdos, kad jį išmetė, nes, anot jos, žiurkiuką augino ne nuo mažens, todėl neva nėra nieko blogo jį išmesti. Teisinosi, kad ne pirma taip padarė, yra ir kitų.

Kuo toliau, tuo labiau žmonės tampa parazituojančiais padarais. Ir tai sklinda kaip virusas. Vyksta kažkas nenormalaus.

Toks pasakymas sukėlė dar didesnę internautų reakciją. Žmonės tikino, kad toks poelgis rodo tikrą nužmogėjimą. Kiti pabrėžė, kad geriau neimti į namus gyvūnų, jei nemoka su jais elgtis.

„Matyt jai normalu, kad gyvūnus išmeta ir pati taip daro galvodama, kad niekas nesužinos, bet, deja, visi sužinojo ir aš taip nepalikčiau ir tik baust ją reikia“, – tikino feisbuko naudotoja.

„Atidavė kažkokia moteris jai tą žiurkytę ir buvo taip, kad tai Kristinai (kuri išmetė į konteinerį – red. past.) įkando ar kas ten buvo ir ji „gražioje formoje“ ją išmetė į konteinerį. Gerai, kad dar buvo žmonių, kas ją tarp tų šiukšlių pamatė, o tai nežinia jau senai būtų su šiukšlėmis užkasta“, – aiškino internautai.

Naujų namų dar nerado

Nors įrašu internautai gausiai dalijosi, žiurkiukas pirmadienio popietę vis dar laukė naujų šeimininkų. „Nuaro“ atstovai tikino, kad gyvūnas judrus ir sveikas.

„Žmonės patys pamatė ir mums pranešė, kad Alsėdžių gatvėje su narvu išmesta naminė žiurkė. Maisto jau nebuvo, matyt jau buvo viską suvalgiusi, tebuvo narvelyje tik kraiko ir gurkšnelis vandens. Kol kas niekas neatėjo ir gyvūno nepasiėmė, tad toliau ieškome naujų globėjų. Gyvūną galima rasti Kaune, Šv. Gertrūdos gatvėje esančioje „Nuaro“ gyvūnų tarnybos patalpose“, – sakė laikinai gyvūną prižiūrinčios tarnybos darbuotoja.

„Kauno diena“ pasidomėjo, kaip dažnai žmonės gyvūnus išmeta tiesiog į konteinerį. Atsakymas nebuvo džiuginantis. „Nuaro“ darbuotoja patikino, kad šį mėnesį tai jau antras atvejis, kuomet tenka gelbėti į konteinerį išmestą šeimos draugą. Visais atvejais tarnyba apie išmestus gyvūnus praneša policijai. 

Moteris apgailestavo, jog žmonės vis dar neturi pakankamai atsakomybės ir taip atsikrato į namus parsineštų augintinių. Gyvūnų gelbėtojai su nerimu laukia pošventinio laikotarpio, mat tuomet į prieglaudas atkeliauja labai daug gyvūnų, kurie buvo padovanoti vaikams, tačiau kažkas neįtiko ir tėvai nusprendė gyvūnus atiduoti.

GALERIJA

  • Žmonių žiaurumas: nereikalingą gyvūną tiesiog išmetė į konteinerį
  • Žmonių žiaurumas: nereikalingą gyvūną tiesiog išmetė į konteinerį
  • Žmonių žiaurumas: nereikalingą gyvūną tiesiog išmetė į konteinerį
"Nuaro" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (29)

kvietimas

Pas mus va benamis voliojasi prie konteinerių ir niekam nerūpi. Bet va dėl žiurkės kiek dūsautojų atsirado....tik nei viena dūsaujanti vištelė nenori pasiimto jos namo. Ei, Vikute, ko lauki ? Neškis namo tą žiurkę. Gali ir tą benamį pas save priglausti...padarysi puikų darbą.

Vika

Tiems,kurie cia raso apie tarnybu naikinamas ziurkes,kuriu,esa,reikia irgi gaileti? Cia laukines,kurios nesioja ligas ir yra didziausia bjaurastis. Kazin ar noretumete ,kad jusu namus uzplustu tokios ziurkes. O kalbama apie namine isvesta ziurkyciu veisle, kurios, kaip ir zuikuciai,suniukai ar kaciukai, yra parduodamos spec.parduotuvese ir nera pratusios gyventi gamtoje. Tai naminiai gyvunai ir jeigu jau toki augintini isitaisei,tai ir rupinkis juo,o ne metyk i konteinerius. Bet tokiu issigimeliu,manau,visada atsiras, nes gyvunas yra priklausomas nuo zmogaus ir pats pasirupinti savimi negali, o seimininkui nusibodo ir sast i konteineri. Tokie neturi nei uzuojautos,nei supratimo, o ir vaikus atitinkamai "aukleja".Manau, nustacius seimininka, reikia bausti ir be jokio gailescio,gal tada supras,kad uz toki augintini atsako.

Vida

Pagal paskutinius komentarus, tai išsigimėlių (tarp žmonių, žinoma) apsčiai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS