Absurdiška tragedija: planas išsityčioti baigėsi žmogžudyste | Diena.lt

ABSURDIŠKA TRAGEDIJA: PLANAS IŠSITYČIOTI BAIGĖSI ŽMOGŽUDYSTE

  • 2

Teismui perduota pernai vasarą absurdiškomis aplinkybėmis nužudyto kauniečio R.M. byla. Kauno teisėsaugininkai buvo linkę laikyti įtariamuosius už grotų iki nuosprendžio, tačiau Apeliacinio teismo sprendimu vienas iš jų – jau laisvėje.

Iki tol nebuvo pažįstami

R.M., kuriam tebuvo 43-eji, lavonas su smurto žymėmis buvo aptiktas pernai, liepos 17-osios ryte, parke ties Kalniečių mikrorajone esančiu prekybos centru "Norfa". Jo nužudymu įtariamiems 29-erių Audriui Komisaraičiui ir 23-ejų Jonui Čeplauskui pareikšti kaltinimai mirtinai suspardžius savo auką apie 1–2 val. nakties.

Taip tragiškai baigėsi pirmoji jų tarpusavio akistata. Iki tol įtariamieji nužudymu su būsima savo auka nebuvo pažįstami. O priverstinė jų pažintis įvyko gana absurdiškomis aplinkybėmis. Nors A.Komisaraitis linkęs teigti, kad būsimos savo aukos telefono numerį jie surinkę atsitiktinai, yra duomenų, kad prieš savo žūtį R.M. buvo įdėjęs skelbimą į pažinčių svetainę viename pramoginės televizijos kanale, skelbiantį juos bėgančia eilute, kad ieško moters.

Pateko į spąstus

R.M. skelbime nurodytu telefono numeriu ir paskambino būsimi jo žudikai, apsimetę siuntų tarnybos darbuotojais. Pastarieji tiesiog tada buvo sugalvoję pramogą ieškoti aukos, iš kurios galėtų išsityčioti. R.M., užuot, prasidėjus skambinusiųjų plūdimuisi, išjungęs telefoną ir nesivėlęs su jais į konfliktą, būdamas neblaivus, pasielgė priešingai.

Konfliktas baigėsi tragiška akistata parke, nes buvo išsiaiškinta, kad tiek skambinusieji, tiek atsiliepusysis – ne tik Kaune, bet ir tame pačiame Kalniečių mikrorajone.

Vos prieš mėnesį iš Pravieniškių, atlikęs bausmę už eilinę vagystę, paleistas jau keturis kartus, nepaisant savo jauno amžiaus, teistas J.Čeplauskas nuomojosi šiame mikrorajone butą, o iš Vilkijos kilęs jo pažįstamas, taip pat jau du kartus – už plėšimą ir vagystę teistas A.Komisaraitis pas jį svečiavosi.

Vakarojo prie butelio su draugu žmogžudystės išvakarėse ir statybininku dirbęs bei su buvusia šeima po skyrybų visus santykius nutraukęs R.M. Tačiau pastarojo draugas lemiamu momentu jau buvo smigęs, todėl R.M. vienas ėjo aiškintis santykių su jį įžeidusiais nepažįstamaisiais. Ir pateko į spąstus, nespėjęs jiems pasakyti nė vieno žodžio, nes po pasalūniškos pastarųjų dujų atakos balionėliu į akis suklupo dengdamasis veidą, o po to jau pasipylė spyriai į galvą.

Buvo galima išgelbėti?

Teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad po patirto smurto R.M. išsiliejo kraujas į smegenis. Ar dar buvo galima jį išgelbėti, jeigu laiku būtų suteikta medikų pagalba, taip ir liko neaišku.

A.Komisaraitis ir J.Čeplauskas ne tik  neiškvietė medikų, bet dar ir apkraustė R.M. kišenes, pasisavindami jo turėtą mobilųjį telefoną, ir skubiai pasišalino iš nusikaltimo vietos. Nepaisant to, kad taip jie bandė paslėpti ir nusikaltimo įkalčius, abu buvo sulaikyti nepraėjus nė savaitei. J.Čeplauskas – po keturių dienų, A.Komisaraitis – po septynių.

Abu įtariamuosius R.M. nužudymu Kauno apylinkės teismas buvo leidęs suimti. O Kauno apygardos teismas, kuriam perduota A.Komisaraičio ir J.Čeplausko byla, šias kardomąsias priemones jiems buvo pratęsęs. Tačiau prieš mėnesį Apeliacinis teismas savo kaltę, skirtingai nuo J.Čeplausko, pripažinusį A.Komisaraitį paleido į laisvę, skirdamas jam vietoj to dokumentų paėmimą ir intensyvią priežiūrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tadas

praktiski zmones renkasi uz norfos.

nigga

ten prie tos Norfos visada budavo pilna chronisku

SUSIJUSIOS NAUJIENOS