Aleksote – dar dvi mįslingos mirtys: ir vėl – po išgertuvių | Diena.lt

ALEKSOTE – DAR DVI MĮSLINGOS MIRTYS: IR VĖL – PO IŠGERTUVIŲ

  • 25

Rugpjūčio 13-oji ir dar penktadienis Kaune prasidėjo iškalbingai – Aleksote, kurio gyventojai prieš savaitę pradėjo kristi kaip lapai nuo, kaip įtariama, neaiškios kilmės pilstuko, rasti negyvi vyras ir moteris. Tragedija įvyko viename Kiečių gatvės name, kuriame išvakarėse, pirminiais duomenimis, buvo girtaujama.

Apie rastus nebegyvus savo svečius šio namo bendrasavininkas pranešė 9.49 val.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo jo kaimynai, vienas iš mirusiųjų – 54-erių metų aleksotiškis buvo namo bendrasavininko vaikystės draugas, atėjęs ketvirtadienio vakare į svečius su 29-erių metų garliaviške. Namo bendrasavininkas kaimynams teigė užleidęs svečiams vieną iš savo kambarių. O ryte aptikęs juos jau sustingusius.

Be to, namo bendrasavininkas kaimynus tikino su svečiais negėręs. Tačiau nebuvo linkęs išduoti, ar šie girtavo jo namuose – atsinešę kažkokio alkoholio, ar atėjo jau neblaivūs – tik pernakvoti.

Ant mirusiųjų kūnų policija jokių išorinio smurto žymių neaptiko. Tačiau vieni kaimynai apie pirmą-antrą valandą nakties girdėjo iš šio namo sklindantį moters šauksmą bei atkreipė dėmesį, kad lange dega šviesa.

Po to, kas konstatuota ryte, dabar manoma, kad kaimyno viešnia galėjo šaukti iš skausmo, pradėjus veikti nuodams, galimai buvusiems jų vartotame alkoholyje. Arba – iš išgąsčio, pastebėjusi, kad jos draugas – jau nebegyvas, nes šis, greičiausiai, dėl to, kad gėrė daugiau, mirė pirmas.

Portalo kauno.diena.lt kalbinti Kiečių gatvės gyventojai įsitikinę, kad vartotas tas pats alkoholio surogatas, nuo kurio mirė jau mažiausiai šeši Aleksoto gyventojai. Vienas iš jų gyveno vos per dvi gatves.

Tačiau pašnekovai nebuvo linkę atmesti, kad šį kartą šiais nuodais prekiauta jau kitame „taške“, kurių yra ir Kiečių gatvės rajone.

Kol kas pradėtas ikiteisminis tyrimas tik dėl mirties priežasties nustatymo. Sulaukus ekspertų išvadų, bus sprendžiama, ar šią bylą prijunti prie kitų ikiteisminių tyrimų, pradėtų po skandalingųjų įvykių Aleksote.  

Kiečių gatvė yra kitame Aleksoto kvartale nei Antanavos gatvė, kurioje veikė su ankstesnėmis panašiomis mirtimis siejamas prekybos pilstuku „taškas“, – vadinamoje Birutėje. Tačiau Aleksoto turgaus prieigose esanti Antanavos gatvė –  nuo jos ne per toliausiai.

Kaip jau rašyta, ikiteisminį tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo, kuriame įtarimas pareikštas Anatanavos gatvės „taško“ savininkei, pradėję teisėsaugininkai teigė neatmetantys, kad tokių nuodais prekiaujančių „bobulių“, susijusių su tuo pačiu tiekėju, gali būti ir daugiau.

Beje, vienas iš motyvų, kodėl leista minėtą Antanavos gatvės gyventoją – 63-ejų Violetą D. suimti, buvo konstatavimas, kad šioje tyrimo stadijoje paleista į laisvę, ji gali naikinti nusikaltimo pėdsakus bei perspėti galimus bendrininkus, kurie dar nenustatyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Antanas

Padek it ten mano drauge

dgk

dar branginkit snapsa ,tuoj visi iskris

viena karta

tenai ipyle steklamojaus stakana,tai gerai kad isvemiau o tai buciau nugaises
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS