Ar buvęs KTU gimnazijos direktorius B. Burgis bus išteisintas? | Diena.lt

AR BUVĘS KTU GIMNAZIJOS DIREKTORIUS B. BURGIS BUS IŠTEISINTAS?

  • 28

Kauno apygardos teismas trečiadienį apeliacine tvarka baigė nagrinėti buvusio Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio bylą.

B.Burgį ginantys advokatai prašo jį išteisinti dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, teigdami, kad jis nepadarė nusikaltimo, numatyto Baudžiamajame kodekse.

Sakydami baigiamąsias kalbas B.Burgio advokatai atkreipė dėmesį, kad dalis kaltinimo yra susijęs su tuometinio gimnazijos direktoriaus žodžiais, pasakytais gimnazistės tėvams, todėl neaišku, kaip kalbėdamas su tėvais jis galėjo grasinti jų dukrai.

Pasak B.Burgio gynėjų, Baudžiamojo kodekso straipsnis, pagal kurį jis kaltinamas, turėtų būti taikomas ypač sunkiems nusikaltimams.

„Negalima taikyti Baudžiamojo kodekso siekiant išlaikyti dukrą mokykloje“, – kalbėjo advokatas Egidijus Baranauskas.

Tuo tarpu prokuroras Osvaldas Stadalius prašo skundą atmesti ir palikti galioti bausmę, kuria B.Burgis nuteistas vienerių metų laisvės atėmimo bausme, ją atidedant tokiam pačiam laikui.

Prokuroras ir nukentėjusiosios tėvai abejojo eksperto išvada, kurioje teigiama, kad įrašuose girdimi B.Burgio žodžiai neturi prievartos ar terorizavimo požymių.

Prokuroras taip pat argumentavo, kad nukentėjusiosios tėvams išsakytos bauginančios frazės „parodo jo (B.Burgio) veiksmų kryptingumą“.

Buvęs KTU gimnazijos direktorius savo kaltę visą laiką neigė – tai jis dar kartą pabrėžė ir tardamas paskutinį žodį.

„Mano bėda, mano nelaimė, kad aš praradau budrumą. Aš gyvenau tarp žmonių, o ne prokurorų ir kaltintojų (...). Negalėjau įsivaizduoti, kad su manimi kalba tėvai, įrašinėdami, kad su manimi mergaitė kalba kaip patyrusi čekistė, įrašinėdama pokalbį“, – sakė B.Burgis.

Sprendimą byloje teismas planuoja skelbti gegužės 6 dieną.

Konfliktas su moksleive kilo dėl reikalavimų palikti gimnaziją po to, kai ji buvo pričiupta rūkanti.

B.Burgis  KTU gimnazijai vadovavo nuo jos įkūrimo 1990-aisiais. Po konflikto su moksleive direktorius paliko pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Audrone

Geda visam kaunui ir visai Lietuvai kad sitaip teorizuojamas visu gerbiamas ir mylimas pedagogas.Jaunas zmogus turetu pasimokyti is savo pacios klaidu o ne ignoruoti ir kelti sumaisti.Tai kokia tokios asmenybes ateitis.Butina atsiprasyti kuo greiciau ir negadinti mokytojui sveikatos.Geros VELYKINES NUOTAIKOS visiems.

gražių

šv. Velykų gerb. p. BURGIUI gaila kad buvo 'nukryžiuotas ' TEISINGAS ŽMOGUS -Kristaus istorija kartojasi-teisieji kenčia už tamsiųjų nuodėmes Bet PRISIKĖLIMO RYTAS vis tiek išaušta Gražių švenčių ir pergalės džiaugsmo visiems tikintiems TIESA ir dora SĖkMĖS stiprybės p. Burgiui

Taip pat

Ne tik turi buti isteisintas gerb. direktorius ir gimnazijos ikurejas , bet ir atsiprasyta turi buti jo uz sugadinta sveikata , uz bukagalviskus kaltinimus !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS