Draugės sužalojimu įtariamas Asilas artėjančias šventes sutiks už grotų | Diena.lt

DRAUGĖS SUŽALOJIMU ĮTARIAMAS ASILAS ARTĖJANČIAS ŠVENTES SUTIKS UŽ GROTŲ

Kauno apylinkės teismas leido vienam mėnesiui suimti dar vienu smurtiniu nusikaltimu įtariamą jau devynis kartus teistą Mindaugą Mažeiką, pravarde Asilas, sulaikytą vakar po specialiųjų tarnybų apgulties Žemaičių gatvėje. Nors prašyta izoliuoti jį nuo visuomenės trims mėnesiams, remiantis ką tik paskelbta nutartimi, skandalingasis ligonis turėtų praleisti už grotų bent jau artėjančias didžiąsias metų šventes.  

Senos istorijos šešėlis

Praėjus vos parai po įvykio, 43-ejų M.Mažeikai kol kas pareikštas tik vienas įtarimas – kad, būdamas neblaivus, jis nesunkiai, tačiau kankindamas ar kitaip itin žiauriai, sužalojo savo šeimos narį.

Baudžiamasis kodeksas už tai numato laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Justinos Kazragytės duomenimis, šiandien ryte nukentėjusioji dar buvo gydymo įstaigoje.

Kaip jau rašyta, nors M.Mažeikos nuomojamame bute buvo rasta ir miltelių, panašių į narkotines medžiagas, anot J.Kazragytės, ekspertų atsakymo apie tai, kas aptikta, dar nėra. Kaip ir medikų, kuriems nuvežtas sulaikytasis – patikrinti, ar jis vartojo svaigalus, išvados.

Atskleisti daugiau ikiteisminio tyrimo duomenų teisėsaugininkai nelinkę. Patvirtinta tik tai, kad, pirminiais duomenimis, nukentėjusioji buvo M.Mažeikos gyvenimo draugė.

Kadangi jis įtariamas ne pirmu panašiu nusikaltimu – yra anksčiau peiliu, esą iš meilės, pjaustęs kitos savo draugės kojas, pildamas ant žaizdų druską ir degtinę, M.Mažeiką vėl prašyta suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Nukentėjusiosios pozicija dar nežinoma

Atvežtas šiandien konvojaus į Kauno apylinkės teismą M.Mažeika slėpė savo veidą po gobtuvu. Ir su gausiai susirinkusios žiniasklaidos atstovais nebendravo.

Prokuroro prašymą nagrinėjusi teisėja Violeta Miceikienė, leisdama suimti M.Mažeiką, konstatavo: „Iš pateiktų duomenų matyti, kad įtariamojo galimai padarytas nusikaltimas nėra atsitiktinis. Jis linkęs brutaliai smurtauti, pažeidinėti įstatymus bei savo neprognozuojamu elgesiu kelia realų pavojų aplinkiniams, dėl ko būtina jį kuriam laikui izoliuoti nuo visuomenės ir taip užkirsti kelią naujiems nusikaltimams.“

Tačiau, kaip teigiama Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Vaidos Bytautės pranešime, įtariamasis suimtas trumpesniam terminui, negu prašė prokuroras, nes dėl sudėtingos būklės nėra apklausta galimai nuo jo nukentėjusi moteris – šiuo metu atliekami tik pirminiai ikiteisminio tyrimo veiksmai.

Užburtas ratas

Kaip jau rašyta, per pastaruosius pustrečių metų M.Mažeika buvo suimtas jau tris kartus.

Pirmąjį kartą – po, kaip ir jis, su Kauno gaujomis siejamo asmens nužudymo 2016-ųjų kovą. Tada šiuo nusikaltimu, kurį padarė taip pat būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir narkotinių medžiagų, kaltinamas M.Mažeika buvo suimtas apie aštuonis mėnesius. Tų pačių metų lapkritį Lietuvos apeliacinis teismas paleido jį į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą.

2017-ųjų rugpjūtį, konstatavus, kad M.Mažeika toliau pažeidinėja įstatymus – ne kartą sulaikytas vairuojantis automobilį, nors neturi tokios teisės, jis vėl buvo Kauno apylinkės teismo suimtas. Tačiau po mėnesio Lietuvos apeliacinis teismas, tenkindamas M.Mažeikos advokato skundą, jį vėl paleido.

Buvo suimtas M.Mažeika ir prieš kelis mėnesius – jau minėtoje jo draugo nužudymo byloje. Tada to prašęs prokuroras konstatavo, kad, paleistas į laisvę už jau minėtą penkiaženklį užstatą, M.Mažeika net aštuonis kartus buvo sulaikytas vairuojantis automobilį, neturėdamas tokios teisės, ir kelis kartus neblaivus. Portalas yra rašęs ir apie jo sukeltą eismo įvykį, per kurį buvo sudaužyti penki automobiliai.

Minėtą nužudymo bylą nagrinėjantis Kauno apygardos teismo teisėjas Gytis Večerskas, siųsdamas šiemet liepą M.Mažeiką už grotų, konstatavo, kad jis įtariamas padaręs naują nusikalstamą veiką ir, būdamas laisvėje, gali daryti naujas.

Liga užmigdyta?

Tačiau po mėnesio – rugpjūtį – M.Mažeika ir vėl buvo paleistas į laisvę, nes jo advokato skundą nagrinėjęs Apeliacinis teismas konstatavo, kad vienu metu toje pačioje byloje negalima taikyti ir suėmimo, ir užstato, kurio klausimą G.Večerskas ketino spręsti kartu su M.Mažeikos kalte – rašydamas nuosprendį.  

Be to, Apeliacinis teismas ir vėl atsižvelgė į tai, kad M.Mažeika serga sunkia onkologine liga, įtraukta į sunkių ir nepagydomų ligų sąrašą. Ir jos gydymas laisvės atėmimo vietų ligoninėje negali būti teikiamas, todėl taikant suėmimą nebūtų tinkamai užtikrinta jo sveikatos priežiūra.

Nors, vos prieš kelias dienas – eiliniame minėtos draugo nužudymo bylos posėdyje, vykusiame šį antradienį, teisėjui G.Večerskui pasiteiravus M.Mažeikos, kokia šiuo metu jo sveikatos būklė, pastarasis atsakė, kad prieš pustrečių metų jam diagnozuota onkologinė liga po turėtų vienuolikos chemoterapijų šiuo metu – remisijoje.

Naujas išpuolis

Už pusantros paros po minėto teismo posėdžio – ketvirtadienio ryte –M.Mažeika vėl sukėlė ant kojų Kauno specialiąsias tarnybas.

„Kas atsitiko Žemaičių gatvėje? – klausė portalui kauno.diena.lt  skambinantys skaitytojai. – Prie vieno jos daugiabučio išsirikiavę keli policijos automobiliai. Šalia jų – ugniagesių gelbėtojų ir greitosios pagalbos medikų transportas.“

Tikrinant šią informaciją, paaiškėjo, kad Kauno policija apie 9 val. ryto gavo Užusalių seniūnijoje (Jonavos r.) registruotos 29-erių metų moters artimųjų pranešimą, kad jų dukra yra sumušta – gavo telefonu jos nuotraukas su akivaizdaus smurto žymėmis. Tačiau, kuri ji yra, nežinoma – nematė dukters nuo trečiadienio ir negali su ja susisiekti, nes išjungtas jos telefonas.

Nurodyti ir galimas adresas, kur dingusioji galėtų būti, – tai buvo butas Žemaičių gatvėje, kurį nuomojasi jos draugas. Nepraėjus nė valandai, policija pabeldė į jo duris, tačiau šių niekas neatidarė.

Sulaikytas nusikaltimo vietoje

Pasikvietę į pagalbą ugniagesius gelbėtojus, policininkai prašė jų apžiūrėti minėtą antrojo aukšto butą per langus. Tačiau, pasiekę juos ištraukiamomis kopėčiomis, ugniagesiai gelbėtojai pranešė, kad langus dengia užtrauktos naktinės užuolaidos.

Tada policija susirado buto savininką. Tačiau ir šis negalėjo atrakinti išnuomoto buto durų savais raktais, nes jų spynoje iš vidaus buvo įkištas kitas raktas.  

Konstatavus, kad tai reiškia, jog bute tikrai yra žmonių, nuspręsta bandyti į jį patekti išlaužiant langą arba duris. Tačiau prasidėjus šturmui, buto duris atidarė jį išsinuomojęs M.Mažeika, kuris netrukus buvo išvestas su antrankiais ir išvežtas policijos automobiliu su įjungtais garsiniais signalais.

Po to iš šio buto greitosios medikai išsivedė ir moterį sumuštu veidu. Policijos pareigūnai patvirtino, kad būtent jos ir ieškojo.

Asilo sulaikymas Žemaičių gatvėje

Laimio Steponavičiaus nuotr.

 

GALERIJA

  • Draugės sužalojimu įtariamas Asilas artėjančias šventes sutiks už grotų
  • Draugės sužalojimu įtariamas Asilas artėjančias šventes sutiks už grotų
  • Draugės sužalojimu įtariamas Asilas artėjančias šventes sutiks už grotų
  • Draugės sužalojimu įtariamas Asilas artėjančias šventes sutiks už grotų
  • Draugės sužalojimu įtariamas Asilas artėjančias šventes sutiks už grotų
  • Draugės sužalojimu įtariamas Asilas artėjančias šventes sutiks už grotų
  • Draugės sužalojimu įtariamas Asilas artėjančias šventes sutiks už grotų
  • Draugės sužalojimu įtariamas Asilas artėjančias šventes sutiks už grotų
  • Draugės sužalojimu įtariamas Asilas artėjančias šventes sutiks už grotų
  • Draugės sužalojimu įtariamas Asilas artėjančias šventes sutiks už grotų
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (33)

asila reike pagiditi no dziumbravimo

o poto .

cia tas is nakvines namu

minde asilas.jo majo .ka is sumuse savo zucka.uzka jo majo.cia juk is musu saikos arbuzu.zalekalniniu.jo majo .o kur drageris .

serga

hepatitu serga negalima nei buciuotis nei miegot.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS