Asilo išpuolius vainikuoja advokato gražbylystės | Diena.lt

ASILO IŠPUOLIUS VAINIKUOJA ADVOKATO GRAŽBYLYSTĖS

Kauno apylinkės teisme atversta byla dėl eismo įvykio Šilainiuose, per kurį buvo sudaužyti penki automobiliai. Tai padarė nuo narkotikų apsvaigęs, su Kauno gaujomis siejamas Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas.

Naudojasi neįgalumu

M.Mažeikos pavardė šiuo metu minima ne vienoje byloje, tačiau nuo areštinės jį apsaugo neįveikiamas skydas. M.Mažeikai diagnozuota sunki nepagydoma liga, todėl nustatytas tik 20 proc. darbingumas.

Kaltinamojo advokatas Ričardas Girdziušas tuo bando pasinaudoti ir Šilainių įvykio byloje. Jis pareiškė, kad ginamajam privalu taikyti Administracinių nusižengimų kodekse numatytą lengvinančią aplinkybę – pažeidimą padariusio asmens darbingumo lygį.

Belieka priminti, kad 42-ejų sulaukęs ir aštuonis kartus teistas M.Mažeika yra įsipainiojęs į ne vieną skandalingą išsišokimą.

Šis Sargėnų gyventojas įtariamas ir kolegos iš organizuoto nusikalstamumo pasaulio nužudymu. Būtent liga jį apsaugojo nuo areštinės.

Ji M.Mažeikai diagnozuota 2016-ųjų kovą. Dėl minėto nužudymo, kuriuo baigėsi ne tik su alkoholiu, bet ir psichotropinėmis medžiagomis švęstos 2016-ųjų Velykos, buvo sukelta ant kojų visa Kauno policija. Jį M.Mažeika įtariamas įvykdęs po trijų dienų, kai išgirdo negailestingą diagnozę.

Nagrinėjant eismo įvykio, per kurį M.Mažeika šią vasarą sudaužė penkis automobilius, aplinkybes, paaiškėjo, kad liepos 26-osios vidurdienį šis tik 20 proc. darbingas asmuo dalyvavo ir viename Šilainių bute vykusiame pobūvyje. Ir, kaip pats teigė, pasiėmęs vieno jo dalyvio automobilio "BMW X5" raktelius, išskubėjo į ligoninę. Tačiau šią pasiekė jau greitosios pagalbos automobiliu – sužalota krūtine ir sulaužytais šonkauliais.

Kalčiausi – nukentėjusieji

Kauno apylinkės teismą pasiekusioje M.Mažeikos administracinio nusižengimo byloje jis kaltinamas, kad, neturėdamas teisės vairuoti ir būdamas apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų, nepasirinko tą liepos vidurdienį saugaus greičio ir  nesuvaldęs Baltų prospekte BMW išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą bei trenkėsi į šalikelėje stovintį "VW Golf". Šis – į šalia stovintį "Volvo S60", pastarasis – į "Ford Focus", o tas – į "Opel Corsa".

Anot liudininkų, BMW, kurį vairavo M.Mažeika, skriejo ne mažiau kaip 100 km/val. greičiu. Jo taranuoti automobiliai po smūgio nuskriejo daugiau kaip 20 m. Laimė, juose nebuvo žmonių.

Nuvežus M.Mažeiką į Klinikas, jam buvo nustatytas tik 0,3 prom. girtumas. Tačiau paėmus kraujo ir šlapimo tyrimus, juose aptikta kokaino bei psichotropinių medžiagų.

"Nevartojau tądien jokių narkotikų. Gėriau tik medikų man išrašytus raminamuosius vaistus. O kokainą vartojau prieš tris dienas. Tačiau labai nedaug", – teismą bandė įtikinti M.Mažeika.

Jis teigė, kad pasiimdavo, kai reikėdavo kur nors nulėkti, draugo BMW ir anksčiau. Esą pastarasis leisdavo, kai negalėdavo pats pavežti.

"O, kai galėdavo, paveždavo, nes iš manęs yra atimtas vairuotojo pažymėjimas", – buvo priverstas prisipažinti, kad nagrinėjama situacija – ne pirma jo biografijoje, M.Mažeika. Tačiau jis buvo linkęs švelninti savo kaltę – esą išvažiavo į priešingą eismo juostą netyčia, o apdaužyti automobiliai stovėjo neleistinoje vietoje.

Nevartojau tądien jokių narkotikų. Gėriau tik medikų man išrašytus raminamuosius vaistus. O kokainą vartojau prieš tris dienas. Tačiau labai nedaug.

Būti bendrininkais nenorėjo

Antradienį M.Mažeikos byloje apklausti ir jo savavališkai pasiimto BMW oficialus savininkas, ir šio sūnus, tą lemtingą liepos vidurdienį dalyvavęs su Asilu tame pačiame vakarėlyje.

Tėvas tikino matantis M.Mažeiką pirmą kartą. Jis pasakojo palikęs, kaip įprasta, sūnui BMW išvykdamas į Vokietiją. Grįžtant iš jos, iš sūnaus sužinojo, kad automobilis sudaužytas. BMW savininkas teigė, iškviestas į policiją, prašęs, kad pareigūnai grąžintų į saugomų automobilių aikštelę uždarytą jo transporto priemonę. Tačiau jam buvo pareikšta, kad šios likimą spręs teismas.

BMW savininko sūnus – Laurynas Poška taip pat nebuvo linkęs dalytis atsakomybe su M.Mažeika. Jis tikino nematęs, kaip dešimčia metų vyresnis draugas išvažiavo jo tėvo BMW, pasiėmęs šio raktelius iš koridoriaus. "Anksčiau niekada to nėra buvę!" – dievagojosi teisme L.Poška, už nugaros sėdint tėvui.

Jis tikino, jog negalėjo patikėti, kad M.Mažeika neturi vairuotojo pažymėjimo ir esą tai sužinojo tik po avarijos.

Tačiau, žiūrint iš šono, šį prastokos vaidybos spektaklį vainikavo M.Mažeikos advokato R.Girdziušo aukštasis pilotažas, sakant baigiamąją kalbą.

Pinigai nekvepia?

Pradėjęs nuo to, kad jo ginamasis padarė pažeidimą, už kurį, be abejonės, turi būti nubaustas, R.Girdziušas baigė tuo, kad tai turėtų būti bauda, artima minimumui, gresiančiam už tokius dalykus.

Motyvuota ne tik dviem jo ginamojo atsakomybę lengvinančiomis aplinkybėmis (beveik nedarbingas dėl ligos ir prisipažįsta bei gailisi), bet ir įstatymų netobulumu. Juose šalia vairavimo išgėrus alkoholio yra minima ir atsakomybė už apsvaigimą nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų. Tačiau, anot R.Girdziušo, Administracinių nusižengimų kodekse atsakomybė už vairavimą vartojus pastarųjų medžiagų nenumatyta. "Jokių patikimų duomenų, kad mano ginamasis buvo apsvaigęs nuo jų, nėra. Jis teigia, kad buvo priverstas vartoti šių medžiagų turinčius vaistus dėl ligos", – žongliravo žodžių atspalviais M.Mažeikos advokatas.

Anot R.Girdziušo, nėra pagrindo ir konfiskuoti BMW, kuriuo jo ginamasis sukėlė avariją. "Įstatymas tai numato tik tuo atveju, jeigu pats savininkas padarė pažeidimą. Jeigu pastarasis buvo perleidęs savo turtą kitam asmeniui, galima šį konfiskuoti tik tada, jeigu savininkas žinojo, kad bus daromas pažeidimas", – teigė R.Girdziušas.

Be to, M.Mažeikos advokatas kaip pavyzdį pateikė kitos šio teismo teisėjos – Birutės Drozdienės mėnesio senumo nutartį esą analogiškoje byloje. Joje M.Mažeika buvo nubaustas 1 300 eurų bauda, nekonfiskuojant kito "BMW X5", kurį jis vairavo, neturėdamas tokios teisės, šių metų rugpjūčio 21-osios vidurdienį ir nestojo stabdomas policijos.

"Kauno dienos" žiniomis, minėtoje įspūdingų gaudynių, vykusių Ateities plento ir Chemijos gatvės sankryžoje, byloje M.Mažeika taip pat teigė pasiėmęs "BMW X5", kurį buvo pasiskolinusi jo draugė iš kito draugo, raktelius be šios žinios.

Pakaltinamas polinkis

Naująją M.Mažeikos bylą nagrinėjančios teisėjos Violetos Miceikienės R.Girdziušo gražbylystės neužliūliavo. Ji nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą, bandydama nustatyti, ar M.Mažeika tikrai nebuvo apsvaigęs prieš kelis mėnesius sudaužydamas penkis automobilius. Į kitą posėdį kviečiami tada į šį eismo įvykį važiavę policijos pareigūnai.

M.Mažeikos, iš kurio atimtas vairuotojo pažymėjimas, polinkis vairuoti svetimus automobilius fiksuojamas ir jau minėtoje su agurkiniais siejamo I.L., kuris rastas nušautas dviem šūviais į pakaušį, nužudymo byloje.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, į nuošalų pušynėlį netoli Lapių apylinkių Šatijų kaimo jį, nušautą visai kitoje vietoje, M.Mažeika atvežė taip pat iš kito draugo pasiskolintu "VW Golf". Šis buvo aptiktas sudegintas už dešimties kilometrų anksčiau už lavoną – vietiniams gyventojams pranešus apie pamiškėje atvira liepsna pleškantį automobilį.

I.L. nužudymo byloje, kurią artimiausiu metu planuojama perduoti teismui, M.Mažeika duoti parodymus atsisakė. Nors po psichiatrinės ekspertizės, į kurią buvo nuvežtas po jau minėtų rugpjūčio gaudynių, atvyko pas bylą tiriančius pareigūnus ir atsiprašė už visus savo išsišokimus, teigdamas, kad psichiatrai ne tik nustatė, jog jis pakaltinamas, bet ir išvalė jo organizmą nuo visų blogio apnašų. Kaip jau rašyta, tada Apeliacinis teismas po R.Girdziušo skundo paleido M.Mažeiką, kuris yra viešai pareiškęs, kad jo dienos – suskaičiuotos, bet jis dar norėtų kaip nors skandalingai įsiamžinti į laisvę už 20 tūkst. eurų užstatą.

GALERIJA

  • Kontrastas: per jam diagnozuotos ligos gydymo pertraukas M.Mažeika mina teismų, nagrinėjančių jo nesibaigiančių išsišokimų bylas, slenksčius.
  • Asilo išpuolius vainikuoja advokato gražbylystės
  • Asilo išpuolius vainikuoja advokato gražbylystės
  • Asilo išpuolius vainikuoja advokato gražbylystės
  • Asilo išpuolius vainikuoja advokato gražbylystės
  • Asilo išpuolius vainikuoja advokato gražbylystės
  • Asilo išpuolius vainikuoja advokato gražbylystės
  • Asilo išpuolius vainikuoja advokato gražbylystės
  • Asilo išpuolius vainikuoja advokato gražbylystės
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Sitas ger.

Ha ha

asile susitvarkik gv.arbuzai tau uzdirbs juk.

aisku eigu uzdaris arbuzai eskos kitos atmaskes.tavies jau nebebus .o kaip jem reikes giventi .arbuzai ciki turi dar savo pahana

Anonimas

ASILAI, SUSITVARKYK GYVENIMĄ, NUSTOK GERT, VARTOT, SUSIRASK MERGAITE VESK JA IR ILGAI IR LAIMINGAI GYVENKIT...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS