Bumerangas kalytės skriaudikams: prieš teismą stos ir brolis, ir sesuo | Diena.lt

BUMERANGAS KALYTĖS SKRIAUDIKAMS: PRIEŠ TEISMĄ STOS IR BROLIS, IR SESUO

  • 35

Kauno policija nusprendė nubausti ir septyniolikmetę kalytės, sausio 1-osios ryte rastos šiukšlių konteineryje, šeimininkę ir jos metais vyresnį brolį.

Pastarajam surašytas administracinis protokolas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu, sąmoningai palikus šį be priežiūros. Jo nepilnametei seseriai – dėl to, kad laikė gyvūną neregistruotą ir neskiepytą, neužtikrindama tinkamos šio priežiūros.

Tokį sprendimą po brolio ir sesers apklausos ketvirtadienį priėmė Dainavos policijos komisariato pareigūnai, tikrinę gyvūnų prieglaudos „Lauros prieglaudėlė“, suteikusios laikinąją pastogę išgelbėtai kalytei, pareiškime nurodytas įvykio aplinkybes.

Kokias nuobaudas jiems skirti, spręs Kauno apylinkės teismas. Septyniolikmetei gresia įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 120 eurų. Jos broliui – bauda nuo 50 iki 1200 eurų.

Anot „Lauros prieglaudėlė“ savininkės Lauros Ališauskienės, išgelbėta kelerių metų kalytė tebėra pas juos. Ir teisiškai – pagal mikroschemą, kuria ji paženklinta, jau tapo prieglaudos nuosavybe, nes buvusi šuns šeimininkė neturi jokių savo augintinės dokumentų. Trečiadienį septyniolikmetė buvo atvažiavusi į prieglaudą jos aplankyti, tačiau kalytė prie buvusios šeimininkės net nėjo. Grąžinti jos septyniolikmetei neketinama ir dėl to, kad sulaukta kaimynų skambučio apie tai, kad žiauriai su savo augintine elgėsi ir pati nepilnametė jos šeimininkė. 

 

Į „Lauros prieglaudėlę“ jau kreipėsi keturi asmenys, norintieji pasiimti auginti šią kalytę. Tarp jų – ir Vokietijoje gyvenanti lietuvių šeima. Tačiau dar laukiama teisinės šios istorijos baigties.     

GALERIJA

  • Bumerangas kalytės skriaudikams: prieš teismą stos ir brolis, ir sesuo
  • Bumerangas kalytės skriaudikams: prieš teismą stos ir brolis, ir sesuo
  • Bumerangas kalytės skriaudikams: prieš teismą stos ir brolis, ir sesuo
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Nora

Ponia Janina, Jūs turbūt net nesuvokiat, ką parašėte. Tokiems sadistams šiandien gyvūnėlis, anot Jūsų - niekas, rytoj ir Jūs pati galite būti niekas. Ar supratote? Bausmė turi būti pati griežčiausia, nes viskas padaryta sąmoningai. "Pakutenčiau" padus ir motinėlei, kuri namuose "akla".

Inga

Na paskaiciau komentarus, baisu. Atrodo dauguma jau visai degradavo, arba visiski debilai be sazines ir gailescio . Vargsai gyvuneliai nuo tokiu ir kencia .

NAGI

O motina? Ji juk turėjo matyti kas vyksta, na kad šuo buvo ir nebėra. JI tai "šventoji"? O sesuo? Na taip ji jau neša tam tikrą atsakomybę už savo veiksmus. Tačiau pravažiuokime per Lietuvos kaimus (ir netik) garantuoju kad biudžetas pasipildytų įspūdinga suma......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS