Noras tarnauti kariuomenėje baigėsi teisiamųjų suole (atnaujinta) | Diena.lt

NORAS TARNAUTI KARIUOMENĖJE BAIGĖSI TEISIAMŲJŲ SUOLE (ATNAUJINTA)

  • 2

Kauno apylinkės teismas išėjo rašyti nuosprendžio per devynias dienas nuo įtariamo bandymo papirkti karo mediką teisiamųjų suole atsidūrusiam vilniečiui Gintarui M. Šis savanoris tarnauti Lietuvos kariuomenėje savo svajonę bandė nusipirkti už 100 eurų.

Bylą atsidūrė teisme po to, kai į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybą kreipėsi Lietuvos kariuomenės Dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyba, kurios Karinės medicinos ekspertizės komisijos narį ir bandė papirkti įtariamasis. 

Už tai, kad pastarasis nuslėptų jo nustatytą sveikatos problemą ir pripažintų Gintarą M. tinkamą karo tarnybai, šis ir davė minėtą kyšį.

Kadangi įtariamasis prisipažino, ši byla buvo perduota teismui  pagreitinto proceso tvarka. Ir išnagrinėta per vieną posėdį.

„Tai nebe pirmas atvejis, kai STT atskleidžia korupcines veikas, patiems asmenims pranešus apie bandymus papirkti. Tikimės, kad nuo naujųjų metų įsigaliosiantis Korupcijos prevencijos įstatymo pakeitimas, įpareigojantis valstybės tarnautojus pranešti apie jiems žinomus korupcijos atvejus, asmenis dar labiau skatins netoleruoti korupcijos ir aktyviai prisidėti prie jos mažinimo šalyje“, – sako STT direktorius Žydrūnas Bartkus.

Tačiau kaltinimą šioje byloje palaikęs Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Valentinas Alekna atsisakė pasakyti, kokią bausmę pasiūlė teisiamajam. Esą tai - ne vieša informacija.

Nuosprendį planuojama skelbti po mėnesio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

NU JO

Matyt tie,kas nori isvengti kariuomenes duoda zymiai daugiau...

Manau

Cia tai patriotas!Kol kiti,visais imanomais budais,bando isvengti prievoles tevynei,jis net pinigus moka,kad tik kas ji paimtu.Kai is tikruju tektu ginti tevyne,manau tiktu visi,kreivi,sleivi ir kuproti.Rodyti toki,kaip pavyzdi,o ne teisti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS