Dėl išžaginimo į policiją kreipusis ispanė bus nubausta kartu su įtariamuoju | Diena.lt

DĖL IŠŽAGINIMO Į POLICIJĄ KREIPUSIS ISPANĖ BUS NUBAUSTA KARTU SU ĮTARIAMUOJU

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas, pradėtas gavus Kaune pagal "Erasmus" mainų programą studijuojančios Ispanijos pilietės pareiškimą, kad ją išžagino lietuvis, su kuriuo susipažino naktiniame klube. Teisėsaugininkai nusprendė nubausti juos abu.

"Kauno diena" rašė, kad sausio pabaigoje naktiniame klube "Džem Pub" 22-ejų ispanė susipažino su 27-erių Deividu B., kuris po šios pažinties atsidūrė Kauno policijos areštinėje.

Šioje Kaune studijuojančių užsieniečių pamėgtoje pasilinksminimo įstaigoje, minimoje jau ne vienoje plačiai nuskambėjusioje kriminalinėje istorijoje, ji lankėsi su draugėmis.

Ispanė teigė, kad ja seksualiai pasinaudota viename Laisvės alėjos bute, į kurį paryčiais ją atsiviliojo naujasis pažįstamas. Kaip paaiškėjo, niekur nedirbantis – esą iš santaupų po darbo užsienyje, iš kurio grįžo prieš metus, gyvenantis Deividas B. šį butą nuomojosi.

Anot ispanės, prieš priimdama naujojo pažįstamo kvietimą parūkyti šio namuose kanapių, ji nebuvo smarkai įkaušusi. Kaip ir jis.

Tačiau, surūkius Deivido B. pasiūlytą suktinę, jai staiga atėmė rankas ir kojas, tuo ir pasinaudojo buto šeimininkas.

Pagalbos į Kauno policiją ispanė kreipėsi tą patį rytą, kai grįžus pas bendramokslius ir šiems papasakojus, kas įvyko, pastarieji patarė nedelsti.

Įtariamasis neneigė pavaišinęs viešnią kanapėmis. Tačiau tikino, kad vaišes vainikavęs lytinis aktas įvyko abipusiu sutarimu.

Pareiškus Deividui B. įtarimą dėl išžaginimo, dėl jo suėmimo į teismą nesikreipta. Iki šio įvykio jis į policijos akiratį patekęs nebuvo.

Tačiau po pustrečio mėnesio trukusio tyrimo konstatuota, kad ispanės kaltinimas Deividui B. nepasitvirtino. Dėl išžaginimo pradėtas ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nesant nusikaltimo sudėties.

Tačiau Deividui B. pareikštas naujas įtarimas – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Nors įtariamasis dievagojosi pirkęs kanapes savo reikmėms ir platinti jų neketinęs.

Pagal naują įtarimą jam gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų. Ir jokios kitos alternatyvos Baudžiamasis kodeksas už tai nenumato.

Nubausti už narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimą be gydytojo leidimo planuojama ir ispanę. Už šį administracinį nusižengimą jai gresia bauda nuo 30 iki 150 eurų.

Ispanė prisipažino žinojusi, kad Lietuvoje kanapes rūkyti draudžiama, nors ir jos gimtinėje tai leidžiama tik specialiose kavinėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Betygala

O prie ko cia Dzem pubas? Ir apie kokias kriminalines istorijas sita tipo zurnaliste raso?!??

Nesąmonė

Sukyginkit bausmes nužudymas ir žolės pavaišinimas, kur jūs ritates... Vakarų Europa norėtų būt, bet matosi, kad dar toli.

Dainius

Tai vat ir sakau mergos alpsta dėl kokiu; D..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS