Buvęs Veterinarijos tarnybos instituto vadovas pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo | Diena.lt

BUVĘS VETERINARIJOS TARNYBOS INSTITUTO VADOVAS PRIPAŽINTAS KALTU DĖL KYŠININKAVIMO

  • 2

Buvęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Kauno skyriaus vadovas Vytautas Pamakštys Kauno apygardos teismo pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo ir dokumentų klastojimo.

Kaip pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), jam skirta daugiau kaip 24 tūkst. eurų bauda.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko STT, duomenimis, V. Pamakštys nurodydavo pavaldiems asmenims, atliekantiems maisto produktų kontrolinius tyrimus ir nustačiusiems nors menkiausią nukrypimą nuo nustatytų normų, tikrųjų rezultatų į dokumentus nerašyti, o informuoti jį.

Vadovas susisiekdavo su produktus tirti pateikusių įmonių atstovais, informuodavo apie neigiamus tyrimų rezultatus ir aptardavo galimybę dokumentuose nurodyti žinomai melagingus duomenis, kad tirtuose produktuose nukrypimų nuo normų nenustatyta.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatytas 31 nusikalstamos veikos epizodas, iš jų 12 – korupcinio pobūdžio.

Šioje byloje dėl dokumentų klastojimo ir papirkimo buvo teisiami dar septyni asmenys. Keturi asmenys pripažinti kaltais dėl papirkimo, jiems skirtos baudos nuo 753 iki 6,7 tūkst. eurų baudos.

Valstybės tarnautojui, padėjusiam buvusiam vadovui klastoti dokumentus, skirta beveik 6,8 tūkst. eurų bauda,. Viena valstybės tarnautoja išteisinta, dar viena valstybės tarnautoja nuo baudžiamosios atsakomybės atleista pagal laidavimą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

fokloras

nu, kokis čia kyšis, fui taip sakyti. Pjaunu lašinį, vynioju, ale rankos lieka taukuotos, - iš to ir gerovę sau darau...

Siūlymas puikus

Nors viena gera žinia!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS