Dėl šovinio – į areštinę | Diena.lt

DĖL ŠOVINIO – Į AREŠTINĘ

  • 3

Kauno oro uoste sulaikytas vyras, kurio bagaže aptiktas šovinys. Dėl šio radinio ne tik sužlugo jo atostogos Turkijoje. Įtariamajam neteisėtu šovinio įgijimu, laikymu bei nešiojimu gresia laisvės atėmimas.

Nemalonumų prisidaręs 40-metis Tauragės apskrities gyventojas į teisėsaugos akiratį pateko ankstų ketvirtadienio rytą. Kauno oro uosto keleivių, kurie buvo užsiregistravę skrydžiui į Antaliją, kontrolės poste, peršvietus rentgenu minėto vyro bagažą, rastas vienas 9 mm kalibro „Luger“ šovinys.

Įtariamasis neteisėtu disponavimu šaudmenimis buvo sulaikytas ir uždarytas į Kauno policijos areštinę, iš kurios tos pačios dienos popietę paleistas. Kaip jis teisinosi, pareigūnai neatskleidžia.

Už neteisėtą disponavimą ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų. Tačiau tik tuo atveju, jeigu tai buvo ne daugiau kaip du ginklai, nedidelės galios sprogmenys bei nedidelis kiekis šaudmenų ar sprogstamųjų medžiagų. Už didesnį kiekį ginklų ir šaudmenų bei didelės galios sprogmenis jau gresia laisvės atėmimas nuo ketverių iki aštuonerių metų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nu nu

Del vieno sovinio dar nieko nepasodino,gali zmogus rasti blizganti patrona ir isideti i kisene net nesuprasdamas kas tai per daiktas.O aziotazas turbut kilo,kad oro uoste rado.Padidinto saugumo teritorija.Arba kazko nedarasot. :)

...

Boba įkišo, boba ir pranešė?..

Beždžionėlė iš sudegusio cirko

Matyt, gyvatė, valstybinį perversma rengė. Būtų iš lėktuvo ant seimo numetęs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS