Per draudžiamą šviesoforo signalą ėjusiam ir eismo įvykį sukėlusiam kauniečiui – viešieji darbai | Diena.lt

PER DRAUDŽIAMĄ ŠVIESOFORO SIGNALĄ ĖJUSIAM IR EISMO ĮVYKĮ SUKĖLUSIAM KAUNIEČIUI – VIEŠIEJI DARBAI

  • 5

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose priimtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kurioje kaunietis kaltintas sveikatos sutrikdymu dėl neatsargumo.

Kaip skelbia teismas, įrodyta, jog praėjusių metų liepos 3 d. A. K. ėjo per šviesoforu reguliuojamą perėją degant draudžiamam šviesoforo signalui ir sudarė neišvengiamą kliūtį pirma eismo juosta važiavusiam motociklui „Harley Davidson“.

Motociklininkas, siekdamas išvengti susidūrimo su pėsčiuoju, guldė motociklą ant dešiniojo šono, krito ant žemės ir taip įvyko eismo įvykis, dėl kurio nukentėjusiajam buvo konstatuotas nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Bylos nagrinėjimo metu A. K. kaltę dėl jam inkriminuojamo nusikaltimo pripažino. Jis teigė, kad tuomet per draudžiamą šviesoforo signalą ėjo būdamas stipriai neblaivus ir sutiko, kad sukėlė avariją, o motociklininkas dėl jo rizikavo savo gyvybe.

Ketvirtadienį teismo nuosprendžiu A. K. pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo, jam paskirta 6 mėnesių viešųjų darbų bausmė, įpareigojant kas mėnesį išdirbti po 20 valandų visuomenės labui.

A. K. nukentėjusiajam teks atlyginti 5318 eurų turtinę žalą, taip pat visiškai tenkintas 2000 eurų ieškinys neturtinės žalos atlyginimui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

senas kavenskas

O kokių ,,viešujų darbų'' (ne)gavo ,, lgbt+'' veikėjai , Vilniuje vaivorykšte išterlioję perėją . tuo grubiai pažeisdami KET ( ,,1.13.1. „Zebras“ žymi nereguliuojamą pėsčiųjų perėją.) ? + visuomeninio turto sąmoningas sugadinimas ? Ką ...jiems atskiros taisyklės ???

jei pesciuju pereja

be sviesoforo tai visi lochai uz vairo galvoja kad vistiek ju pirmenybe

Vairuotojas

Na nors kartą ir pėstysis nubaustas, sveikintina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS