Du įlūžusius žvejus išgelbėję vaikinai: gerai, kad mes ten buvome | Diena.lt

DU ĮLŪŽUSIUS ŽVEJUS IŠGELBĖJĘ VAIKINAI: GERAI, KAD MES TEN BUVOME

Savaitgalį nemažai žmonių mėgavosi žiemos pramogomis. Proga bandė pasinaudoti ir žvejai, tačiau kai kurių jų tykojo nelaimės. Jeigu ne greita aplinkinių reakcija, nežinia, kuo jos būtų pasibaigusios.

Viena žvejybų, kai teko kovoti dėl žvejų gyvybės vyko šeštadienį Šakių rajone esančioje Voverių užtvankoje.

Apie 10 val. čia atvyko pažvejoti keturių vaikinų kompanija, kuriai vėliau buvo lemta tapti gelbėtojais. "Žvejojome ant ledo susiradę saugią vietą. Matyti, kur properšos, juk žiūri, tikriniesi, kur galima lipti. Čia juk užtvanka, yra srovės. Kiek vėliau pastebėjome, kad atvažiavo dar du žvejai. Staiga už 10 minučių išgirdome pagalbos šūksnius: buvo įlūžę, virš vandens kyšojo tik jų galvos", - pasakojo vienas gelbėjusiųjų šakiškis Šarūnas Šukaitis.

Žvejai įlūžo nuo kranto nuėję apie 30 metrų. Aplink daugiau nieko nebuvo. Plyni laukai. Jeigu ne ketveriukė, įlūžusių žvejų šauksmo daugiau niekas nebūtų išgirdę.

"Gerai, kad mes ten buvom. Gerai, kad mašinoje turėjome virvę. Apibėgome aplink pakrante, per 3 metrus priėjome prie įlūžusių vyrų. Jie jau buvo apstingę nuo šalčio, bet dar laikėsi už eketės krašto", - kalbėjo Š. Šukaitis, į pagalbą atskubėjęs su Giedriumi ir Mindaugu Sederevičiais bei Andriumi Martišiumi. 

Ant ledo netoli lūžio vietos būti keturiese - pavojinga, tad nuspręsta, kad vyrus trauks trise, o ketvirtasis nuo kranto kalbėsis telefonu su specialiosiomis tarnybomis ir strateguos gelbėjimo operaciją.

Tik po kiek laiko, kai juos ištraukėme, pradėjome svarstyti įvairius variantus, kas galėjo mums nutikti juos gelbėjant.

"Vyrus vos ištempėm. Jų drabužiai buvo įmirkę vandens, o vienas ir pats dar stambus buvo. Kitą traukti buvo kiek lengviau", - sakė Š. Šukaitis.

Tarnybos buvo atšauktos, žvejai atgavę kvapą, mašinoje nusimetę šlapius drabužius, patraukė namo, ant kranto palikę visus savo reikmenis. Juos vėliau radę žmonės atnešė į Šakių policijos komisariatą.

Adrenalino pasikrovusi ketveriukė dar kiek pažvejojo, bet mažai kibo, todėl dar nuvažiavo žvejoti kitur.

Kokios mintys lindo į galvą? Nebijojo patys lipti ant ledo, kai pamatė, kad įlūžo kolegos? "Tik po kiek laiko, kai juos ištraukėme, pradėjome svarstyti įvairius variantus, kas galėjo mums nutikti juos gelbėjant", - kalbėjo Š. Šukaitis.

Per praėjusias kelias dienas tokių ir panašių atvejų netrūko.

Praėjusį penktadienį pranešta, kad Kauno mariose, prie T. Masiulio g. 31 į ledą įlūžo žmogus. Kauno ugniagesių įvykių suvestinėse rašoma, kad iš vandens žmogus buvo išlipęs pats, gulėjo ant ledo apie 50 m nuo kranto. Gelbėtojams su gelbėjimo rogėmis nuėjus iki vyro, jis užkeltas ant rogių ir saugiai pargabentas į krantą bei perduotas medikams. Išgelbėtas 61 metų G. J. sąmoningas, sušalęs išvežtas į gydymo įstaigą.

Šeštadienį apie 15 val. pranešimas, kad į tvenkinį Vilainių sen., Vilainių k., Lauko g. 8 įlūžo žmogus. 20 metų M. V. buvo išgelbėtas iki atvykimo, iš tvenkinio ištraukė tėvas. 

Beveik tuo pat metu gautas pranešimas, kad Prienuose, Jiezno sen., Verbyliškių kaime Upės g. iki pusės įlūžo karvė. Gelbėjimo virvėmis gyvulys išgelbėtas, neatsiradus savininkui perduotas artimiausiam kaimynui, iškviestas veterinarijos gydytojas, savininką nustatinėja policijos pareigūnai.

Sekmadienį panešta, kad Kauno mariose apsivertusi savadarbė priemonė. 27 metų L. G. jau buvo iškeltas į krantą, jį išgelbėjo tėvas V. G. Priešgaisrinės pagalbos narai padėjo atversti ir partempti apvirtusią valtį į krantą. Valtis pripučiama, varoma propeleriu, priklauso Kauno skraidūnų klubui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

aaa

Vidai koki tu malonuma nusipirksi parduotuveje ? zvejot einama juk ne del zuvies o del gero laiko praleidimo. vieniem malonu sedet namie prie tv kitiem pabuti gamtoje.

Negelbėti

Reikėtų visus lipančius ant ledo arba bausti arba negelbėti. Gal negelbėjimas pradėtų drausminti, nes jokia šviečiamoji priemonė apie galimą grėsmę naudos neduoda ir jau daug metų. Ką ir kiek pastoviai bekalba radijas, televizija, aplinkiniai žmonės - niekas kitaip nevyksta... Tuomet kodėl mes, mokečių mokėtojai , turime mokėti už idiotų žvejų gelbėjimą.... Vien žinojimas , kad jie nubus išgelbėti tikrai privers susimąstyti....

Vidas

Idijotai.Pigiau nusipirkti parduotuvėje.Aistra žvejoti nieko deta .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS