FNTT išaiškino šešėlinius mobiliųjų telefonų prekeivius | Diena.lt

FNTT IŠAIŠKINO ŠEŠĖLINIUS MOBILIŲJŲ TELEFONŲ PREKEIVIUS

  • 0

Finansinių nusikaltimų tarnyba (FNTT) skelbia išaiškinusi šešėlinius naujų mobilių telefonų prekeivius: jie įrenginius pardavinėjo be apskaitos dokumentų.

Per kratas rasti ir paimti 1177 mobilieji telefonai, jų vertė – beveik 300 tūkst. eurų, pirmadienį pranešė FNTT.

Įtariama, kad šešėlinę mobiliųjų telefonų prekybą suorganizavo ir vykdė analogišku verslu užsiimantys keturi kauniečiai. Tarp įtariamųjų – mobiliaisiais telefonais ir įvairiais jų priedais prekiaujančių dviejų bendrovių direktoriai, vienos iš šių bendrovių vadybininkas, ir, kaip įtariama, nelegalią prekybą organizavęs kaunietis.

Pirminiais tyrimo duomenimis, naujausio modelio mobilieji telefonai be buhalterinės apskaitos dokumentų pirkti iš tiekėjų Lenkijoje. Į Kauną atvežtus mobiliuosius telefonus galima buvo įsigyti parduotuvėje, o informaciją apie naujausius modelius rasti sukurtame interneto tinklalapyje.

Tačiau įtariama, kad pakartotinai mobiliuosius telefonus perkantiems klientams būdavo siūloma juos įsigyti be apskaitos dokumentų. Prekė buvo atgabenama iš kitų patalpų tik pirkėjui užsisakius konkretų telefono modelį.

Patikimiems pirkėjams telefonai parduoti gerokai pigiau, tačiau be čekių, išrašant tik garantinį prekės įsigijimo taloną.

Pavyzdžiui, be buhalterinės apskaitos dokumentų Lenkijoje įsigytas ir už grynuosius pinigus parduotas naujausio modelio „iPhone“ aparatas galėjo kainuoti maždaug trečdaliu pigiau nei rinkos kaina.

Pirminiais skaičiavimais, įsigijus mobiliųjų telefonų be apskaitos dokumentų ir išvengus mokesčių 2018 metais gauta daugiau kaip 50 tūkst. eurų nelegalių pajamų.

FNTT Kauno apygardos valdybos tyrėjai tęsia ikiteisminį tyrimą dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo. Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS