H. Daktaras reikalauja dantų protezuotojo: aš ne krokodilas, kad praryčiau žąsį | Diena.lt

H. DAKTARAS REIKALAUJA DANTŲ PROTEZUOTOJO: AŠ NE KROKODILAS, KAD PRARYČIAU ŽĄSĮ

  • 9

Iki gyvos galvos kalėti nuteistas Henrikas Daktaras per teismą prašo leisti jam į Lukiškių kalėjimą, kur atlieka bausmę, iš laisvės perduoti tušinukų.

Nuteistasis sako, kad gauna popieriaus, vokų, tačiau negali rašyti.

„Nebent savo kraują į plunksną leisti ir rašyti“, – apie susiklosčiusią situaciją kalbėjo H.Daktaras. Pareikalavus parašyti pasiaiškinimą pareigūnams, jis neturėtų su kuo rašyti.

Jis taip pat prašo įpareigoti kalėjimo administraciją leisti privačiam odontologui kalėjime protezuoti jo dantis, teisme jis šio reikalavimo buvo atsisakęs, vėliau apsigalvojo. Teisėjų kolegija ilgokai sprendė klausimą dėl šio reikalavimo. Teisėjai užsiminė, kad dėl pastarojo reikalavimo būtų galima inicijuoti atskirą bylą. Iš paskelbtos medžiagos matyti, kad dėl dantų protezavimo H.Daktaras susirašinėjo su kalėjimo administracija ir Kalėjimų departamentu.

H.Daktaras vėliau nusprendė su kalėjimu bylinėtis ir dėl dantų implantavimo.

„Pagrindinis dalykas – dantys, man dantų reikia. Tušinukai tiek to, vėliau“, – sakė H.Daktaras. Jis teigė naujų dantų laukiantis ketverius metus.

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti H.Daktaro skundą Lukiškių tardymo izoliatoriui - kalėjimui, trečiuoju asmeniu byloje patrauktas Kalėjimų departamentas.

H.Daktaras skundžiasi teismui, kad jis kalėjimo parduotuvėje negali nusipirkti rašomųjų priemonių – rašiklių, tušinukų. Valstybė jam skiria 11,40 euro, beveik visa ši suma išskaičiuojama už elektros paslaugas, todėl galimybės įsigyti rašomųjų priemonių nebelieka. Tušinukai jam reikalingi rašyti laiškus ir skundus. Artimieji vyrui siuntė 13 rašiklių, tačiau jie buvo paimti ir palikti saugoti.

„Aš neturiu, su kuo rašyti. Davė atsakymą: tu atsisakyk televizoriaus, kad galėtum tušinukų nusipirkti. Kažkokia nesąmonė – turiu visko, bet neturiu tušinukų. Iš kito nuteistojo paėmęs gausi nuobaudą“, – teisme piktinosi H.Daktaras.

Teismas paskelbė, kad nuteistasis skundžiasi, jog jam kilo problemų dėl dantų – reikalingi dantų implantai, kalėjimo gydytojas nesuteikia tokių paslaugų, nori, kad gydytojas ateitų iš laisvės.

Kalėjimo administracija nurodo, kad nuteistojo sąskaitoje nėra pinigų. Teisme paaiškėjo, kad iš sąskaitos pinigus atskaičiuoja antstoliai, kalėjimas nurodo, kad nėra galimybės protezuoti dantų, kol nėra reikiamos sumos, o valstybės lėšomis nuteistajam protezuoti negalima, jis nepriskiriamas nė vienai kategorijai, kuri gali tikėtis tokios paslaugos. Tuo metu H.Daktaras siūlo tiesiogiai perversti medikui į jo įmonės sąskaitą. Tačiau kalėjimas nesutinka, kad H.Daktaras ar jo artimieji patys pervestų pinigus medikui.

„Jie man sako, kad sąskaitoje nėra pinigų, tu ne pensininkas, o kalėjime nėra gydytojo. Tada randa Santariškėse gydytoją, laukiau pusę metų, užrašė į eilę, paskui įstatymai pasikeitė. Prašau, kad teismas įpareigotų, kad ateitų į kalėjimą. Tiek vežiojimų, tiek nuostolių, kažkoks biurokratizmas. Atėjo, įstatė ir viskas. Ketveri metai kovoju, su priekiniais dantimis kramtau – aš ne krokodilas, kad praryčiau kokią žąsį“, – teisme kalbėjo H.Daktaras.

Vilniaus apygardos administracinis teismas sprendimą šioje byloje skelbs vasario 6 dieną.

Pernai birželį Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) išplėstinė septynių teisėjų kolegija paliko galioti laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę kauniečiui 59 metų Henrikui Daktarui. Jis pripažintas kaltu dėl nužudymo ir kitų sunkių nusikaltimų.

GALERIJA

  • Henrikas Daktaras
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Algis

As manau ,kad tai ne zmones tokie ir i ju tokius skundus reikia nekreipti demesio,o dabar isejusiems i laisve NET NEMOKAMAS VAZIAVIMAS VISUOMENINIU TRANSPORTU - U Z K A,KAD ZUDE ZZMONES, kas pasirupino ju NUSKRIAUSTAISIAIS ,TAIGI IR MATOME KAS MUSU VALDZIOJE.

STAUK VELNIAI TUOS BANDITUS IR POLITIKIERIUS,KAI KURIUOS

nesuprantama ; lietuvos dauguma pilieciai zasies neiperka..,o sis brudas,cinikas,zmogzudys nuteistas iki gyvos galvos ziaumoje zasy..O varge,kokia teisesauga ir kas liko is teismu teisybes..!!!!!!!!!!!! Nera zemeje lietuvos teisybes ir nebus..Vien,ka padare politikieriai is lietuvos,o dar dryso issireikalauti apdovanjimus ir medalius uzsikabinti..NEI ; SAZINES ,NEI GEDOS

Anonimas

Blogai,kad nusikalteliams neskiriamas privalomas darbas.Kodel jie tik sėdi ir valdišką duoną ėda.Jiems reikia duoti fizinio darbo,o ne rašiklį.Kai neturi ką veikti veltėdžiai,tai ir išsidirbineja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS