Kaune pranešta apie prie stulpo pritvirtintą granatą: prireikė „Aro“ pagalbos | Diena.lt

KAUNE PRANEŠTA APIE PRIE STULPO PRITVIRTINTĄ GRANATĄ: PRIREIKĖ „ARO“ PAGALBOS

  • 0

Vėlų sekmadienio vakarą kažkas Romainiuose nusprendė pažaisti karą. „Pokštininką“, pritvirtinusį prie gatvės apšvietimo stulpo galimai granatos muliažą, viliamasi rasti peržiūrėjus šiame individualių namų kvartale įrengtas vaizdo kameras.

Apie tai, kad Bivylių ir Bernatonių gatvės sankryžoje ant stulpo galimai viela pritvirtinta granata, Bendrajam pagalbos centrui buvo pranešta 22.54 val.

Tai buvo pasivaikščioti išėjusio vyriškio radinys. Nors net vizualiai buvo panašu, kad prie gatvės apšvietimo stulpo krūtinės aukštyje pritvirtintas muliažas, kurį minėtas asmuo ir nufotografavo, kadangi aplinkui – gyvenamieji namai, nuspręsta apsidrausti.

Įvedus planą „Skydas“, į įvykio vietą išsiųstos Kauno specialiosios tarnybos. Jos budėjo, kol atvyko Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Šių pirmine versija, kad radinys, panašus į granatos muliažą, niekam pavojaus nekelia, šiandien savo suvestinėse pasidalijo Kauno  ugniagesiai gelbėtojai. Nors Kauno policijos atstovės žiniomis, jis, kaip ir priklauso, dar išsivežtas detalesniam ištyrimui. O dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Pasak šiam ikiteisminiam tyrimui vadovaujančios prokurorės, „Aro“ specialistams patvirtinus, kad rastas į granatą panašus daiktas niekam pavojaus nekėlė, šis tyrimas turėtų būti nutrauktas. Tačiau gali būti pradėtas kitas, nes tokie veiksmai prilygsta žmonių gąsdinimui. Nepaisant to, kad galbūt tik norėta pajuokauti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS