Į Kauno rajono mišką kažkas atvežė didelį kiekį sunkvežimių padangų: bando rasti gamtos teršėjus | Diena.lt

Į KAUNO RAJONO MIŠKĄ KAŽKAS ATVEŽĖ DIDELĮ KIEKĮ SUNKVEŽIMIŲ PADANGŲ: BANDO RASTI GAMTOS TERŠĖJUS

  • 29

Į Kauno rajone esantį Gervėnupio mišką šiomis dienomis kažkas atvežė didelį kiekį sunkvežimių padangų ir išmetė. Vietiniai baisisi tokiu gamtos teršimu ir ieško, galbūt kas matė į šį gamtos kampelį net kelis kartus važiavusias transporto priemones, kuriose ir galėjo būti atvežtos panaudotos padangos.

Gal kas matėte?

Socialiniuose tinkluose sparčiai plinta Gervėnupio bendruomenės prašymas padėti surasti niekšiškai pasielgusius gamtos teršėjus, kurie į mišką atvežė didelį kiekį senų padangų. Matyti, kad padangos naudotos sunkiasvoriam transportui, nes lengvųjų automobilių ratai mažesni.

„Miškininkai prašo bendruomenės pagalbos. Šia savaitę laikotarpyje nuo pirmadienio (2024-02-19) iki trečiadienio (2024-02-22) vakaro į Gervėnupio mišką, prie miško ežero buvo atvežta ir išversta 53 vnt. sunkiasvorių automobilių padangų. Iš vėžių sprendžiame, kad buvo vežta tris kartus su mikroautobusu ar panašia transporto priemone“, – apie niekingą poelgį pranešė vienas bendruomenės narys.

Jis pasidalijo ir suverstos padangų krūvos nuotraukomis bei vieta, kur atsirado šis nelegalus sąvartynas.

„Jeigu kas nors tuo laikotarpiu (pažymėtoje raudonai) vietovėje užfiksavote ar matėte transporto priemones, kurios galėjo gabenti stambiagabarites padangas, prašome susisiekti su Vaišvydavos girininkija, tel. +3706 20 78 482. Dalinkimės šia informacija siekdami surasti pažeidėjus“, – rašė įrašo autorius, pridūręs, kad reikalinga bet kokia informacija. Be to, pažadėtas ir pranešėjų anonimiškumas, kad jiems gamtos teršėjai negalėtų kaip nors grasinti.

Feisbuko nuotr.

Neslepia pasipiktinimo

Gervėnupio bendruomenės puslapyje informacija apie išmestą didelį padangų kiekį pradėjo sparčiai plisti. Per parą skelbimu pasidalijo beveik 150 internautų. Vaišvydavos grupėje skelbimas taip pat sulaukė daug dėmesio.

„Pernai padangas atvežė į laukus ir sumetė į melioracijos griovį. Kiekis buvo truputį mažesnis. Manau, kad kažkas iš netoli užsiimančių sunkvežimių remonto įmonių kasmet pavasarį taip apsitvarko“, – apie tai, kad Gervėnupio apylinkėse tai ne pirmas atvejis, kuomet padangomis užteršiama gamta, rašė vienas internautas.

„Kokie žmonės gyvuliai, juk padangas gali priduoti už dyką, tik reikia nuvežti į stambiagabaričių atliekų aikštelę“, – priminė kitas vietinis. Tiesa, nemokamai per metus galima priduoti limituotą padangų skaičių. Šiuo atveju išmestos padangos turėjo būti tvarkomos, greičiausiai, jas pakeitusios bendrovės lėšomis.

„Tuoj baigsis žiemos sezonas. Kažkoks servisėlis bus atsikratęs“, – apie tai, kad padangas, greičiausiai, išmetė kokios įmonės darbuotojai, taip pat spėjo kitas vyras.

Baudos už į gamtinę aplinką išmestas atliekas numatytos Administracinių nusižengimų kodekso 247 straipsnyje. Priklausomai nuo to, kokios atliekos ir kiek jų išmesta, bauda gali siekti ir kelis tūkstančius eurų.

GALERIJA

  • Į Kauno rajono mišką kažkas atvežė didelį kiekį sunkvežimių padangų: bando rasti gamtos teršėjus
  • Į Kauno rajono mišką kažkas atvežė didelį kiekį sunkvežimių padangų: bando rasti gamtos teršėjus
  • Į Kauno rajono mišką kažkas atvežė didelį kiekį sunkvežimių padangų: bando rasti gamtos teršėjus
  • Į Kauno rajono mišką kažkas atvežė didelį kiekį sunkvežimių padangų: bando rasti gamtos teršėjus
  • Į Kauno rajono mišką kažkas atvežė didelį kiekį sunkvežimių padangų: bando rasti gamtos teršėjus
Feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Koncervas

Padegt ir viskas

psd vezdu nuzmogintas ir vakcina supilietintas

siuksliu abonementas tarsos mokesciai akcyzai pvm yra , uzstato sistema irgi yra...bet jie niekaip nesusijusi su pasipinigavimu atlieku surinkimo aisktelese... rezultatas sena padanga rieda i upe i ezeras keliauja i miska bus namas eziukuj... gerove... norit baust - bauskit valdininkus kurie jum ystaymus raso kiekybiskus bet ne nekokybiskus...

tai sakot turetu but tokie ystaymai kad

siukslintojai nenoretu siukslint...tigi yra... privalomi siuksliu abonementai, uzstato sistema kad perkant padangas senosios priima... aiksteles kurios ipareigotos surinkt...a ko jus da pyksta ? ko norit ?.... pilieciai nekalti kad nekurie burzujai piliecius mokanius didziulius mokescius uz tarsa privercia vertingas antrines zaliavas nuvezt ir ismest miske... nekalti... kaltinkit tuos kurie ystaymus rase vistos koja...nu arba tuos kurie jum per interpretuoja ystaymus parasytus nezmogu kalba i zmoniu kalba...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS