Įkliuvo 10 neblaivių automobilių vairuotojų ir 4 išgėrę dviratininkai | Diena.lt

ĮKLIUVO 10 NEBLAIVIŲ AUTOMOBILIŲ VAIRUOTOJŲ IR 4 IŠGĖRĘ DVIRATININKAI

  • 2

Praėjusią savaitę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių kuopos pareigūnai tikrino, kaip transporto priemonių vairuotojai bei pėstieji eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių.

Nustatytas 41 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejis: 20 vairuotojų viršijo greitį nuo 20 iki 30 km/val., 14 – nuo 30 iki 40 km/val, 7 - nuo 40 iki 50 km/val.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinta 10 neblaivių automobilių vairuotojų, nustatyti 9 lengvo girtumo atvejai, 1 – vidutinio. Taip pat nustatyti 4 neblaivūs dviračių vairuotojai.

Kovo 21 d. apie 17.40 val. Kėdainių r., Pavermenio k., Pašilėlės g., pareigūnai pastebėjo dviračiu įtartinai važiuojantį vyriškį. Sustabdžius dviratininką (gim. 1961 m.) ir patikrinus jį alkoholio matuokliu, nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,93 prom. 

Kovo 23 d. apie 13 val. Kauno r., Garliavoje, Vytauto g., vyro (gim. 1986 m.) vairuojamas automobilis „Škoda“, gyvenvietėje važiavo 100 km/val. greičiu. Beveik 50 km/val. greitį viršijusiam vyrui surašytas administracinių nusižengimų protokolas.

Kovo 24 d. apie 22.25 val. Kaišiadoryse, Gudienos k., Stadiono g., pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Opel“. Bendraujant su vairuotoju (gim. 1971 m.) kilo įtarimas, jog vyras gali būti neblaivus, iš automobilio salono sklido alkoholio kvapas, kalba buvo nerišli. Patikrinus vyrą alkoholio matuokliu, įtarimai pasitvirtino - vairuotojas buvo neblaivus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,60 prom.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 43 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Užfiksuoti 3 pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimai. Taip pat pareigūnai nustatė 1 asmenį, vairavusį transporto priemonę, tačiau neturinčio teisės to daryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Juozas

Šeštadienį prasipūčiau ir aš. Į naują matuoklį per atstumą. Tikrai labai patogus prietaisas tiek policijai, tiek vairuotojui. Aišku, kad nulis.

Vladas .Kaunas.

Manau sulaikius girtą vairuotoją,turi būti ne tik bauda skiriama bet ir privaloma automobilio konfiskacija (tiek privataus ,tiek firmos),o girtuoklio reikalas ,kaip toliau atsiskaitys su šeima ar firma. O pardavus automobilius,pinigus skirti nukentėjusių gydymui ar jų šeimoms ,kompensacijai.Tada girtuokliai gal išgėrę dažniau kvies taxi,ar kitaip keliaus tik ne vairuos? O gal aš čia naiviai svajoju?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS