Išlįsti pro adatos skylutę Asilui padėjo naujas įtarimas Kamuolinių vadeivai | Diena.lt

IŠLĮSTI PRO ADATOS SKYLUTĘ ASILUI PADĖJO NAUJAS ĮTARIMAS KAMUOLINIŲ VADEIVAI

Kauno apygardos teismas, narpliojantis su Agurkiniais siejamo Igorio Laškevičiaus nužudymo aplinkybes, šiandien pabandė surengti dar vieną specialų posėdį dėl prokuroro prašymo panaikinti 20 tūkst. eurų užstatą, už kurį šiuo nusikaltimu kaltinamas Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas, buvo paleistas į laisvę.

Įkliuvo pažeidimo vietoje

Kaip jau rašyta, tai, kad M.Mažeika pažeidė jam skirtą kardomąją priemonę, paaiškėjo per didelį atgarsį sukėlusius lapkričio 29-osios įvykius Žemaičių gatvėje, po kurių jis vėl atsidūrė už grotų.

Tada policijos bei ugniagesių gelbėtojų šturmuotame viename šios gatvės bute M.Mažeika negalėjo būti, nes pareigūnams, prižiūrintiems kaip jis laikosi Apeliacinio teismo skirtų sąlygų paleidžiant jį trečią kartą iš suėmimo I.Laškevičiaus nužudymo byloje, buvo nurodęs savo gyvenamąja vieta tėvų adresą Sargėnuose.

Už pažeistas kardomosios priemonės sąlygas kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras Marius Venskūnas ir prašo panaikinti minėtą M.Mažeikos mamos sumokėtą užstatą, konfiskuojant šią penkiaženklę sumą valstybės naudai.

(Ne)laukta atomazga

Į prokuroro prašymo nagrinėjimą M.Mažeika šiandien buvo atvežtas vėluojant apie dešimt minučių.

Skandalingasis M. Mažeika vėl atvežtas į teismą

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Visi žinome, kokios eismo sąlygos...“, - teisino šį vėlavimą bylą nagrinėjantis teisėjas Gytis Večerskas, nors M.Mažeiką reikėjo atvežti tik iš kitoje tos pačios A.Mickevičiaus gatvės pusėje esančio Kauno tardymo izoliatoriaus. Galiausiai trijų konvojaus pareigūnų atvežtas ir į teismo narvą patalpintas M.Mažeika šiandien jau nesidangstė nuo žiniasklaidos fotoobjektyvų. Ir buvo gana gerai nusiteikęs. Neatmetama, kad dėl to, jog iš anksto žinojo, kodėl tuščia jo advokato Ričardo Girdziušo vieta.

Pastarasis pateikė teismui prašymą atidėti šiandienos posėdį dėl jo užimtumo kitoje byloje. Esą šiandien, 10 val., Lukiškių tardymo izoliatoriuje suplanuota kito jo ginamojo – nuo balandžio už grotų laikomo Kamuolinių vadeivos Giedriaus Janonio apklausa pareiškus jam naują įtarimą.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šiame Lietuvos kriminalinės policijos biuro atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl Kamuolinių nusikalstamos veiklos parodymus prieš savo buvusius bendrininkus duoda ne vienas šios gaujos narys. Jau iš karto po sulaikymo talkinti teisėsaugininkams pradėjo kas penktas iš 20-ies už grotų atsidūrusių Kamuolinių.

Nepavyko ir pirmas bandymas

Kadangi šiandieniniame savo prašyme R.Girdziušas nenurodė, ar yra tokių dienų, kuomet jis neužimtas kitose bylose, G.Večerskui neliko nieko kito, kaip vėl atidėti prokuroro prašymo nagrinėjimą.

Šį kartą – jau daugiau kaip dviem savaitėms – iki kito suplanuoto posėdžio I.Laškevičiaus nužudymo byloje.

Kaip jau rašyta, buvo bandyta surengti specialųjį posėdį šioje byloje ir Naujųjų metų sutikimo išvakarėse. Tačiau, tada jis atidėtas, kaip šiandien priminė pats G.Večerskas, siekiant užtikrinti M.Mažeikos teisę į gynybą. Nuolatinis pastarojo advokatas R.Girdziušas tuo metu atostogavo, o vietoj jo M.Mažeikai paskirta valstybės advokatė sugebėjo įtikinti G.Večerską, kad jos atstovavimas tebus formalus ir tai bus procesinis pažeidimas.

Veltui prokuroras tada prašė rasti priežasčių nevilkinti proceso. Konstatavęs, kad teismas nemato jokios skubos nagrinėti jo prašymą – užstatas – sąskaitoje ir niekur nedings, G.Večerskas stojo minėtos advokatės ir šiai antrinusio M.Mažeikos pusėn.

Suėmimo pratęsimas jau apskųstas

Tarpušventyje Kauno apylinkės teismas pratęsė jau devynis kartus teisto 43-ejų M.Mažeikos suėmimą dar trims mėnesiams.

Prieš kreipiantis tada į teismą pratęsti nuo lapkričio pabaigos už grotų laikomo M.Mažeikos suėmimą jam buvo pareikštas dar vienas įtarimas – dėl neteisėto disponavimo narkotikais, turint tikslą šiuos platinti.

Naujas įtarimas sugyventinės sveikatos sutrikdymu kankinant ar itin žiauriai jau įtartam M.Mažeikai pareikštas, gavus ekspertų atsakymą, kokia narkotinė medžiaga miltelių pavidalu buvo aptikta per jo sulaikymą minėtame Žemaičių gatvės bute. Ekspertai konstatavo, kad tai – kokainas. O teisėsaugininkai jau iki tol buvo išsiaiškinę, kad šia narkotine medžiaga M.Mažeikos sulaikymo išvakarėse buvo vaišinami minėtame judviejų su sugyventine išsinuomotame bute vakaroję asmenys.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, minėtą nutartį pratęsti M.Mažeikos suėmimą maksimaliam terminui jo advokatas R.Girdziušas apskundė jau pirmąją šių metų darbo dieną.

Kaip jau rašyta, buvo apskųsta Kauno apygardos teismui ir nutartis leisti jį suimti po sulaikymo vienam mėnesiui. Tačiau šis skundas buvo atmestas, konstatavus, kad švelnesnėmis kardomosiomis priemonėmis užtikrinti netrukdomą M.Mažeikos atžvilgiu pradėtą naują ikiteisminį tyrimą bei užkirsti kelią naujoms jo nusikalstamoms veikoms galimybės nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

MAZEIKA GALI PADOT I TEISMA.

KA JAU MAZEIKA NUSIBAHURAVO.NUIR LAIKAI.

Nujo is tik ir gali teismu grasint .pasizurek kaip atrodo

Ar jam jau nezabadlo teismais grasint.is juk savie ale bahuru laiko

ALGIS

Už pravardžiavimą , žurnaliūgas M. Mažeika gali paduoti į teismą .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS