Išpuolis Aleksoto atrakcionuose: vienas jų darbuotojas su nuslėptu teistumu švaistėsi peiliu | Diena.lt

IŠPUOLIS ALEKSOTO ATRAKCIONUOSE: VIENAS JŲ DARBUOTOJAS SU NUSLĖPTU TEISTUMU ŠVAISTĖSI PEILIU

  • 16

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau ankstaus trečiadienio ryto incidento Aleksote įsikūrusiame atrakcionų parke, kuris neapsiėjo be greitosios pagalbos medikų ir policijos, o vienas iš jo dalyvių atsidūrė areštinėje, aplinkybių. Paaiškėjo, kad per neblaivių šio atrakciono darbuotojų konfliktą buvo švaistomasi, pirminiais duomenimis, peiliu. O tai daręs asmuo jau buvo teistas.

Kaip jau pranešta, cituojant tiek Kauno policijos, tiek Policijos departamento suvestines apie išskirtiniausius praėjusios paros įvykius ne tik Kaune, bet ir Lietuvoje, balandžio 10-ąją apie 7 val. Veiverių gatvėje įsikūrusio atrakcionų parko teritorijoje konflikto metu neblaivus (1,34 prom.) 36-erių metų vyras sužalojo neblaivų (0,61 prom.) 24-erių vyrą. Šis po medikų apžiūros gydosi ambulatoriškai. Įtariamasis jo sužalojimu uždarytas į areštinę.

Portalas kauno.diena.lt papildomai išsiaiškino, kad šio incidento metu buvo panaudotas kažkoks aštrus daiktas. Teisėsaugininkų teigimu – peilis. Asmenų, susijusių su šiais atrakcionais, – peiliukas arba rėžtukas, skirtas atidarinėti dėžėms. „Tam, kuris jo griebėsi, padauginęs alkoholio, kažkas pasivaideno“, – komentavo situaciją vienas iš pastarųjų asmenų.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, nukentėjusysis vykti su greitosios medikais, kurie norėjo jį vežti į gydymo įstaigą, atsisakė. Incidento metu jam buvo sužalota koja.

Pradėtam ikiteisminiam tyrimui dėl viešosios tvarkos pažeidimo vadovaujantis prokuroras įtariamojo sulaikymą linkęs grįsti šio asmens agresyvumu, neaiškiomis įvykio aplinkybėmis bei panaudotu nusikaltimo įrankiu. Be to, šis asmuo – jau teistas. Kiek kartų, prokuroras patikslinti negalėjo.

Reklamuojant šiuos atrakcionus, buvo teigiama, kad drauge su mūsų šalies atstovais savo ekstremalią techniką į Kauną atgabeno ir Nyderlandų, Lenkijos, Latvijos, Čekijos bei Ukrainos atstovai. Tačiau, portalo kauno.diena.lt duomenimis, abu incidento dalyviai – lietuviai.

Organizatorių nuotr.

Nors šis į policijos suvestines patekęs incidentas įvyko atrakcionų teritorijoje, Darbo inspekcija jo netirs, nes tai įvyko ne darbo valandomis. Atrakcionai pradeda dirbti nuo 15 valandos. Be to, tai įvyko asmeninėje atrakcionus aptarnaujančio personalo erdvėje – ties vagonėliais, kuriuose nakvoja gyvenamosios vietos Kaune neturintys jų darbuotojai.

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė viena iš šių atrakcionų organizatorių, nukentėjusysis buvo įtrauktas į šį incidentą miegodamas, nes įtariamasis jo sužalojimu ėmė brautis į jo vagonėlį. O, kai prikeltasis iš miegų, atidarė iš vidaus užrakintas vagonėlio duris, tada ir buvo sužalotas.

Pasak minėtos atrakcionų organizatorės, įtariamąjį į policijos suvestines patekusiu išpuoliu, kuris ir jiems sukėlė šoką, atsivežė vieni iš jų kolegų užsieniečių. Kurie, pašnekovė sukonkretinti nenorėjo. Tačiau akcentavo, kad su šiuo asmeniu buvo sudaryta darbo sutartis bandomajam laikotarpiui dėl ilgametės jo patirties aptarnaujant atrakcionus. Tiesa, jis, kaip ir nukentėjusysis, tebuvo pagalbinis darbininkas, o ne atrakcionų operatorius, t.y. jokio tiesioginio kontakto su lankytojais neturėjo.

Be to, pasak pašnekovės, prieš darbo pradžią yra tikrinamas visų darbuotojų blaivumas.

Kaip patikino pašnekovė, po šio incidento darbo sutartis su iš policijos areštinės paleistu įtariamuoju bus nutraukta. Tai, kad jis šiandien bus paleistas, patvirtino ir ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras.

Anot atrakcionų organizatorės, tai, kad išpuolio autorius gyveno vagonėliuose, įrodo, kad jis – ne kaunietis. Tačiau iš kokio jis miesto, pašnekovė patikslinti negalėjo. Ji teigė nieko nežinojusi ir apie šio asmens teistumus. „Patikrinti tokios informacijos dėl asmens duomenų apsaugos mes neturime galimybės, o turintieji teistumus paprastai tuo nelinkę girtis“, – teigė pašnekovė, užsiminusi, kad po to, kas įvyko, bus galvojama, kaip šią spragą užtaisyti.

Belieka priminti, kad reklamuodami, kaip teigiama, didžiausią Baltijos šalyse atrakcionų parką, apsistojusį nuo Velykų prie Aleksoto „Maximos“, jo organizatoriai tikino, kad aštrūs pojūčiai ir adrenalinas, kaip ir kvapą gniaužiantys įspūdžiai, – garantuoti.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, specialiąsias tarnybas ankstų trečiadienio rytą į aptvertą šių atrakcionų, kurie veiks iki šios savaitės pabaigos, teritoriją iškvietė naktimis ją saugantys savanoriai, pastebėję kilusį incidentą. Ir, panašu, kad pačiu laiku.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

TOTO MB

Gerai, kad pasitikite rekkvizitais, Nors ten yra įmonių su netesingais duomenimis ir niekas už paskelbtus rekvizitus neatsako.

To MB pilkasis vilkas

Tu teisus 1000proc. Kažkada aš ieškojau įrankių dar kažko intike ar skelbimuose, tai ir niekada nepasitikiu pasitikrinu rekvizitus. Tai nu ir užsiroviau ant to adreso kur minėjai, kai pradėjo man intikas mesti kiek ten įmonių tam bute, tai atšoko fantazija ką ir pirkti. Ir niekada neperku iš tokių.

Ka

Yra dar kvailiu kurie ten pinigus palieka.?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS