Įtariamasis lėktuvo „užminavimu“ pateikė kitą įvykio versiją | Diena.lt

ĮTARIAMASIS LĖKTUVO „UŽMINAVIMU“ PATEIKĖ KITĄ ĮVYKIO VERSIJĄ

  • 6

24-erių metų Domeikavos gyventojas D.Š., kuriam ketvirtadienį pareikštas įtarimas melagingai pranešus apie grėsmę valstybinės reikšmės objektui, neprisipažino ankstų trečiadienio rytą pranešęs apie lėktuve, turėjusiame skristi iš Kauno į Londoną, padėtą sprogmenį. Tačiau jo pateikta versija nekomentuojama, nes dar reikia ją patikrinti. 

Artimieji ir seniūnija šokiruoti

Ketvirtadienį po pietų prasidėjusi D.Š. apklausa, kurioje dalyvavo ir jo artimųjų nusamdytas advokatas, užtruko daugiau kaip pustrečios valandos.

Kaip jau rašyta, D.Š. buvo sulaikytas už dešimties valandų po jau minėto melagingo pranešimo, pakėlusio į orą net Didžiosios Britanijos, kurioje po pastarojo meto išpuolių yra paskelbtas padidintas terorizmo grėsmės lygis, naikintuvus.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, dar neteistas įtariamasis buvo sulaikytas trečiadienį, apie 17 val., savo namuose Domeikavoje, kuriuose gyvena ne viena jo giminės karta. Niekur nedirbantis, tačiau teigiantis, kad artimiausiu metu planuoja pradėti individualią veiklą, kurios nebuvo linkęs įvardinti, D.Š. sulaikymo metu buvo blaivus ir nesipriešino. O jo namiškiai, prieš pradedant kratą informuoti, dėl ko ši atliekama, buvo šokiruoti.

Domeikavos seniūnijos darbuotojai, kurių nuotaikos ketvirtadienį buvo tokios pačios, kaip ir D.Š. artimųjų, portalui kauno.diena.lt teigė nežinantys, kuris jų gyventojas sulaikytas. Pirminiais duomenimis, teisėsaugininkai atvyko į įtariamojo namus tarnybiniu automobiliu be skiriamųjų policijos ženklų ir niekas iš kaimynų jo sulaikymo aplinkybių nematė. "O įtariamojo artimieji, kažin, ar patys labai nori tuo girtis", - taip mįslingą tylą, gaubiančią šį neeilinį Domeikavos masteliais įvykį, buvo linkę komentuoti vietinės seniūnijos darbuotojai.   

Dėl suėmimo nesikreips

„Įrodymų pakanka,“ - portalui kauno.diena.lt prieš D.Š. apklausą teigė ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai. Dėl didelio rezonanso jis patikėtas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybai.

Kaip ir ankstesniais panašiais atvejais, įtariamojo pėdsakais atsekta, nustačius telefono, iš kurio buvo pranešta apie neva padėtą sprogmenį, numerį. Kaip jau rašyta, tam nesutrukdo netgi skubus atsikratymas SIM kortele. Gavus telefono, iš kurio skambinta, pokalbių išklotines, įtariamasis nustatomas ir per buvusius jo pašnekovus.

Anot teisėsaugininkų, ir šį kartą, kaip buvo vos prieš kelis mėnesius, labai norėtųsi perduoti šią bylą teismui pagreitinto proceso tvarka. Tačiau tam būtinas įtariamojo prisipažinimas bei aiškios nusikaltimo aplinkybės.

Tačiau dar prieš D.Š. apklausą buvo apsispręsta, nepriklausomai, kokie bus įtariamojo parodymai, į teismą su prašymu leisti jį suimti nesikreipti. Tiesiog nėra tam pagrindų, nes D.Š. dar neteistas, o nusikaltimas, kuriuo jis įtariamas, Lietuvoje laikomas nesunkiu, nes maksimali už jį gresianti bausmė - laisvės atėmimas iki dvejų metų. Ir ankstesniais atvejais, kreipiantis į teismą su prašymu leisti suimti įtariamuosius panašiais nusikaltimais, tokie prašymai būdavo atmetami. Todėl D.Š. rytoj jau turėtų būti paleistas iš areštinės.   

Antrininkas nuteistas po 17 dienų

Kaip jau rašyta, birželį taip pat telefonu „sprogmenį“ Kauno oro uoste padėjęs 28-erių metų kaunietis Denisas Kupreščenkovas, prisipažinęs, kad taip bandęs sutrukdyti emigruoti į Škotiją savo merginai, išgirdo teismo nuosprendį jau po septyniolikos dienų.

Kauno apylinkės teismas šiam jau teistam asmeniui skyrė aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą pusantrų metų bei priteisiant Valstybės įmonės „Lietuvos oro uostai“, Antiteroristinių operacijų rinktinės ir Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos jam pareikštus ieškinius.

Dėl trečiadienio ryto sumaišties kol kas jokių ieškinių dar nėra pareikšta. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Laima

Įdijotas!

Kodėl

Užslaptintas tas D.Š. (Didelis Šūdžius ?), žinotumėm su kuo reikalą turim.

VANGA

Visus paleiskite, nusikaltimas NESUNKUS, kainavo tik koki milijona euru, tegul minuoja toliau!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS