Kaune antrą naktį iš eilės liepsnojo tas pats namas | Diena.lt

KAUNE ANTRĄ NAKTĮ IŠ EILĖS LIEPSNOJO TAS PATS NAMAS

Vėlų pirmadienio vakarą Kaune, Tvirtovės alėjoje, liepsnojo naujų namų apsuptyje užsilikęs prieškarinis medinukas. Degė beveik tuo pačiu laiku, kaip ir sekmadienį. Pirmojo gaisro kaltininkai dar ieškomi. Dėl antrojo kaltę linkę prisiimti ugniagesiai. 

"Manau, kad antrasis atvejis gali būti mūsų brokas. Gesindami pirmąjį gaisrą, per mažai nuardėme sienos, palikdami kažkokią kibirkštėlę po palange. O ji po paros vėl įplieskė gaisrą", – nelinkęs slėpti Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus viršininkas Vytautas Jokšas.

Anot pašnekovo, atidavusio šiai tarnybai ne vieną dešimtmetį, tokie atvejai, ypač neprižiūrimuose pastatuose, nereti. Tačiau Kauno ugniagesiai gelbėtojai kiekvieną jų visada kruopščiai tiria, pripažindami, kad jie garbės tarnybai nedaro.

Apie pirmąjį gaisrą buvo pranešta sekmadienį, likus vienuolikai minučių iki vidurnakčio. Tada teigta, kad degančiame Tvirtovės alėjos 7-ąjį numerį turinčiame name gali būti žmonių.

Atskubėjus į gaisravietę, konstatuota, kad žmonių degančiame medinuke nėra. Tąkart nudegė 36 kubiniai metrai šio prieškarinės statybos namo stogo dangos ir medinių konstrukcijų.

Pirmadienį, apie pusę vienuolikos vakaro, vėl pranešta apie degantį tą patį prestižinėje vietoje esantį apleistą pastatą. Šį kartą degė vienas kvadratinis metras sienos ir durys. Beįsiplieskiantį naują gaisrą sutramdę ugniagesiai gaisravietę paliko išardę apie keturis kvadratinius metrus sienos.

Kai kurių šaltinių teigimu, ne per seniausiai viena šio namo dalis buvo parduota aukcione. Gal tai tik sutapimas, tačiau po to šiame medinuke, stovinčiame prestižinėje vietoje, ėmė šeimininkauti ugnis. Iki tol šis pastatas į Kauno statinių, kurie yra degę ne vieną kartą, sąrašą nebuvo pakliuvęs. 

"Sekmadienio vakarą kilusio gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis. Jokių techninių priežasčių jam kilti neradome. Tačiau neatmetame, kad gaisrą šiame apleistame name, kurio langai buvo užkalti, galėjo netyčia sukelti ir benamiai. Todėl ir neįvardijame spėjamos šio gaisro priežasties kaip tyčinio padegimo. Nors perduodame šio įvykio tyrimą policijai", – portalui kaunodiena.lt antradienį teigė pirmojo gaisro aplinkybes aiškinęsis Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnysis inspektorius Dainius Abalmasovas.

GALERIJA

  • Gaisras Tvirtovės al. 7
  • Gaisras Tvirtovės al. 7
  • Gaisras Tvirtovės al. 7
  • Gaisras Tvirtovės al. 7
  • Gaisras Tvirtovės al. 7
  • Gaisras Tvirtovės al. 7
  • Gaisras Tvirtovės al. 7
  • Gaisras Tvirtovės al. 7
  • Gaisras Tvirtovės al. 7
  • Gaisras Tvirtovės al. 7
Tomo Raginos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

???

O tai gal dar jo kai kam gaila,kad tokie komentarai?.Bet logiskai pamascius, tai kas gi belieka,juk tokie "vaiduokliai" miesto tikrai nepuosia...

fghyj

Manau ,kad labai reikalingas šis sklypas ir padegtas bus sąmoningai.

m

galiu buti as sio sklypo seimininku.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS