Kaune nuo alkoholio surogato mirė mažiausiai trys žmonės: sulaikyta įtariamoji | Diena.lt

KAUNE NUO ALKOHOLIO SUROGATO MIRĖ MAŽIAUSIAI TRYS ŽMONĖS: SULAIKYTA ĮTARIAMOJI

  • 13

Kauno ligoninėse per pastarąsias kelias dienas mirė trys asmenys, įtariama, vartoję Kauno Aleksoto mikrorajone įsigyto alkoholio surogato. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, yra pagrindo įtarti, kad mirusiųjų dėl ūmaus apsinuodijimo šiuo metilo alkoholio mišiniu yra ir daugiau - dar mažiausiai trys. Tačiau oficialiai tai dar nepatvirtinta. Dar vienas toks asmuo yra sunkios būklės.

Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo neatsargaus gyvybės atėmimo.

Tyrimas buvo pradėtas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje gavus informacijos, kad Kaune, Aleksoto mikrorajone, galbūt buvo platinamas gyvybei pavojingas alkoholio surogatas.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, pradėjus ikiteisminius tyrimus dėl minėtų Aleksoto gyventojų, tarp kurių buvo ir vyrų, ir moterų, mirties priežasčių, atkreiptas dėmesys, kad jie visi mėgo vartoti alkoholį ir šį įsigydavo tame pačiame „taške“, esančiame Aleksoto turgaus prieigose.

Kai kurie iš  jų mirė ne gydymo įstaigose, o namuose. Velionių amžius buvo įvairus.

„Tyrimą atliekantys policijos pareigūnai šiuo metu intensyviai ieško metilo alkoholio mišinį gaminusių ir pardavinėjusių asmenų. Pirminiais duomenimis, jau yra rastos ir paimtos plastikinės 5 litrų talpos su neaiškios kilmės skysčiu“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Tačiau šių talpų turinį dar turi įvertinti ekspertai. O cheminės ekspertizės ilgai trunka.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, minėtos talpos rastos priešpensijinio amžiaus įtariamosios bute. Pirmadienio vakare ji buvo sulaikyta.

Policijos nuotr.

Už neatsargų dviejų ar daugiau žmonių gyvybės atėmimą gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Aleksoto gyventoja

Negi sunku uždaryti pardavimo taškus. Viešos paslaptys menkina pagarbą policijos darbuotojams, kurie į tai žiūri abejingai, nes tikrai dauguma bomžų geria pilstuką ar kontrabandinį alkoholį

Aleksotiškis

"Savi" tirs "savų" veiklą .... !! ?? Ir taip, iki šiol Kauno policija neišsiaiškino, katrie ten iš jų užsiima tiekimu "taškams" Aleksote

siaubas

Baisu. Ypač jei daug metų žinota apie tašką ir vis tiek žmogus dirbo savo juodą darbą. Kad ir pijokai paskutiniai buvo, bet vis tiek žmonių gaila.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS