Kaune teisiama grupuotė: dalimis pardavinėjo vogtus prabangius automobilius | Diena.lt

KAUNE TEISIAMA GRUPUOTĖ: DALIMIS PARDAVINĖJO VOGTUS PRABANGIUS AUTOMOBILIUS

  • 8

Kauno apylinkės teisme penki asmenys bus teisiami dėl vogtų automobilių įgijimo ir ardymo dalimis.

Kaip penktadienį pranešė teismas, penki kaltinamieji bus teisiami dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo arba realizavimo, o du iš jų taip pat kaltinami dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo.

Bylos duomenimis, vienas iš kaltinamųjų, žinodamas, kad automobiliai yra pagrobti, įgijo šešis automobilius, kurių kaina siekė nuo 33,2 tūkst. eurų iki 44 tūkst. eurų ir juos drauge su kitu kaltinamuoju išardė detalėmis bei internete patalpino skelbimus.

Du kaltinamieji taip pat nušlifavo vieno iš šių automobilių identifikacinį numerį.

Dar vienas nusikalstamu būdu įgytas automobilis buvo naudojamas asmeninėms vieno iš kaltinamųjų reikmėms. Įtariama, kad kitiems asmenims sunaikinus šio automobilio VIN kodą, automobiliui buvo įmontuotas kitos, į metalo laužą anksčiau atiduotos, transporto priemonės VIN kodas, taip pat pakeistas automobilio variklis, greičių dėžė, elektronikos komponentai bei kitos detalės.

Kaltinamasis šia transporto priemone naudojosi iki kol kratų metų metu iš dviejų transporto priemonių agregatų sukomplektuotas automobilis bei nusikalstamu būdu įgyto automobilio demontuotos dalys buvo surastos policijos pareigūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

prekiautu sau vaistenelem su turniketais, ir butu sekmingi verslininkai ....

Manau kad teismas

Turetu paleisti???

pilietis

Kaip sako hitlerio gerbėjas iš Jonavos, atplaiša ir automobilių vagis, celofano padlaižys, "sėdėti prestižas"... TAD LAIKYKIME JUOS TEN KUO ILGIAU bei jiems į pagalbą greiciau siųskime tuos "prestižinius" Seimo šturmuotojus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS