Kaune užkirstas kelias padirbtų pinigų realizacijai | Diena.lt

KAUNE UŽKIRSTAS KELIAS PADIRBTŲ PINIGŲ REALIZACIJAI

  • 2

Kaune vėl pasirodė didelis kiekis padirbtų 50 eurų banknotų. To įrodymas - praėjusią savaitę įvykęs sandėris, po kurio policijai buvo pranešta apie bandyta įbrukti labai didelį kiekį šių klastočių. 

Įtarimai dėl netikrų pinigų gaminimo, laikymo ir realizavimo pareikšti 30-mečiui kauniečiui E.J.

Pasak nukentėjusiojo, būtent ketvirtadienio ryte šis jo pažįstamas atvežė jam į namus prašytus paskolinti 37 tūkst. eurų, paimdamas užstatu už tai 1,4 kg aukso luitą. 

Tik svečiui išvykus paaiškėjo, kodėl šis taip skubėjo, atsisakydamas net puodelio kavos.

Pasiskolinusiajam pradėjus perskaičiuoti banknotus, pirmiausiai užkliuvo šių popierius. Vėliau apsižiūrėta, kad ant jų nėra ir kai kurių apsaugos ženklų.

Pranešus apie įtarimą policijai, E.J. buvo sulaikytas jau po kelių valandų.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimai kažkur Kaune ar jo apylinkėse vėl pradėtų spausdinti netikrų eurų atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, vadovaujami Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų. 

E.J. prieš aštuonerius metus jau teistas dėl neteisėto ginklo laikymo bei apiplėšimo. Į laisvę jis išėjo prieš penkerius metus. Paraleliai Kauno policija atlieka dar vieną ikiteisminį tyrimą, kuriame E.J. įtariamas viešosios tvarkos pažeidimu muzikiniame klube. 

Praėjusį penktadienį Kauno apylinkės teismas leido E.J. suimti dviems mėnesiams.

„Pastabaus kauniečio ir policijos pareigūnų dėka išvengta didelės sumos netikrų pinigų realizavimo. Visos konfiskuotos kupiūros yra 50 eurų nominalo, tad paleistos į apyvartą galėjo padaryti tikrai daug žalos“, – savo pranešime apie šį įvykį cituoja ikiteisminiam tyrimui vadovaujantį prokurorą Kauno apygardos prokuratūros atstovė spaudai Izabelė Bočkienė.

Už didelio kiekio padirbtų pinigų pagaminimą, laikymą ir realizavimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šio ikiteisminio tyrimo kontekste atlikta jau ne viena krata.  

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

VYTAUTAS

NA NORMALIAIS LAIKAIS,TAI TEISINGAI BAUDĖ.GAUDAVO 15 METŲ,AR KULKĄ KAKTON.TAI PADIRBTŲ PINIGŲ NEBŲDAVO.

...

O kaip su 'verslininko' TEISĖTAIS lūkesiais?.. (čia panašiai kaip su tais 'privačiais pensijiniais' fondais...)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS