Kauno bendrovė nelegaliai samdė užsienyje dirbusius asmenis | Diena.lt

KAUNO BENDROVĖ NELEGALIAI SAMDĖ UŽSIENYJE DIRBUSIUS ASMENIS

  • 0

Kauno apylinkės teismui perduota byla, kurioje bendrovės vadovas kaltinamas nelegaliai samdęs darbuotojus, užsienyje montavusius saulės baterijas.

Tyrimą atlikusios Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos duomenimis, Kauno verslininkas darbuotojus samdė nelegaliai, klastojo jų darbo pažymėjimus, mokėjo neoficialų atlyginimą. Algą užsienyje dirbę darbuotojai gaudavo arba grynaisiais pinigais, arba kaip pavedimą iš bendrovės vadovo asmeninės sąskaitos su prierašu „sąskaitos papildymas“.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Kaune veikiančios bendrovės vadovas su Vokietijos kompanija sudarė paslaugų sutartį, pagal kurią įsipareigojo sumontuoti saulės modulius. Verslininkas ieškojo Lietuvoje darbuotojų, galinčių atlikti tokius darbus.

Dalį darbuotojų – 18 asmenų – bendrovė įdarbino sudarydama su jais darbo sutartis, darbuotojai gaudavo ir darbo užmokestį, ir priklausančius komandiruotpinigius. Tačiau su dar šešiais saulės baterijų montuotojais bendrovės vadovas sutarčių nesudarė.

Tyrimo metu užfiksuota, kad bendrovės apskaitoje būdavo nurodoma, kad į Vokietiją ar Didžiąją Britaniją vyksta tik įmonės vadovas, nors iš tikrųjų kartu važiuodavo ir nelegalių darbuotojų grupė. Direktorius keliems nelegaliems darbuotojams buvo įteikęs suklastotus darbo pažymėjimus – taip siekta apsidrausti, jei darbuotojus patikrintų Vokietijos ar Didžiosios Britanijos darbo inspekcijos atstovai.

Nustatyta, kad per mėnesį 1,5 tūkst. eurų siekiantį atlyginimą nelegaiai dirbę darbuotojai gaudavo iš bendrovės vadovo. Paskaičiuota, kad apgaulingai tvarkant bendrovės apskaitą, kai buvo neįdarbinti saulės baterijų montuotojai, ne tik buvo  nuslėpta  8 tūkst. eurų mokesčių – darbuotojams, atlikusiems darbus užsienyje, negaliojo privalomasis sveikatos draudimas.

Baigtą tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS