Kauno įmonės direktorius kaltinamas pasisavinęs 1,2 mln. eurų bendrovės lėšų | Diena.lt

KAUNO ĮMONĖS DIREKTORIUS KALTINAMAS PASISAVINĘS 1,2 MLN. EURŲ BENDROVĖS LĖŠŲ

  • 11

Kaune registruotos įmonės direktorius kaltinamas neapskaitęs bei pasisavinęs beveik 1,2 mln. eurų bendrovės lėšų, valstybės biudžetui vengęs sumokėti 221 tūkst. eurų mokesčių, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Direktorius, būdamas atsakingas už įmonės turėtas lėšas, įtariama, jų niekaip neapskaitė ir neįtraukė į įstatymuose numatytus būtinus registrus. Anot FNTT, asmuo galimai šias lėšas pasisavino, taip padarydamas labai didelę turtinę žalą savo valdytai bendrovei.

Remiantis ikiteisminiame tyrime surinktais duomenimis, 2019–2020 metais bendrovė bei ją valdęs direktorius galėjo apgaulingai tvarkyti finansinę apskaitą – neapskaityti ir į bendrovės kasą neįnešti per dvejus metus gautų beveik 1,2 mln. eurų grynų pinigų už parduotas automobilių dalis iš ne mažiau kaip 285 fizinių asmenų.

Pareigūnai įtaria, kad direktorius į schemą įtraukė dar keturis įmonėje dirbusius asmenis, kurie taip pat galėjo pardavinėti detales ir gautų grynųjų pinigų neįtraukti į bendrovės apskaitą – jiems pareikšti kaltinimai dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Ikiteisminį tyrimą atliko FNTT pareigūnai, byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Žurnaliūgoms

Paviešinkite kokiai partijai priklauso šie galvočiai?!

Bronius

Smulkios žuvelės lyginant su stepukoniu.

Tekila

Čia ne apie Kauno Švarą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS