Iš Kauno klinikų išėjusi moteris atsirado: artimieji ją vėl išvežė į gydymo įstaigą | Diena.lt

IŠ KAUNO KLINIKŲ IŠĖJUSI MOTERIS ATSIRADO: ARTIMIEJI JĄ VĖL IŠVEŽĖ Į GYDYMO ĮSTAIGĄ

  • 16

68-erių Reginos Rašitovos artimieji gali šiek tiek lengviau atsikvėpti – po dviejų dienų nežinios iš Kauno klinikų išėjusią moterį rado policija. Tačiau namo ji greičiausiai šiandien negrįš. „Močiutę policija rado Ramučiuose, tačiau ją vežame atgal į Kauno klinikas, nes ji nesiorientuoja aplinkoje“, – trečiadienio pavakarę sakė R. Rašitovos anūkė Merita.

Tauragės apskrities policijos atstovė Greta Kęsminaitė patvirtino, kad moteris rasta ir pristatyta į Kauno klinikas.

Su savimi neturėjo telefono

„Močiutė iš Kauno klinikų išėjo pirmadienį po pietų. Nuo tos dienos mes jos nematėme ir nežinome, kas jai nutiko“, – trečiadienio rytą portalui kauno.diena.lt pasakojo anūkė Merita. Anot jos,  močiutė į ligoninę buvo paguldyta dėl sutrenktos galvos ir čia praleido kelias dienas.

Pagalbos šauksmą socialiniuose tinkluose paskelbusi mergina sakė, kad tamsiai rudos spalvos ilgu paltu vilkinti ir blizgančiais aukso spalvos žieminiais batais avinti moteris galėjo klaidžioti ne tik Kaune, bet ir nuklysti į Kryžkalnį, ar Raseinius, mat netoli Raseinių esančiame Užkalnių kaime moteris ir gyvena. 

„Paskutinį kartą mano močiutę matė vakar apie 14-15 val. prie Ramučiuose esančios parduotuvės. Anot ją mačiusių žmonių, močiutė šaukė, kad važiuoja pas brolį. Tačiau brolio ji neturi, tad močiutė gali nesiorientuoti aplinkoje, būti neadekvati“, – trečiadienio rytą portalui kauno.diena.lt pasakojo Merita.

Ji atkreipė dėmesį, kad jos močiutė niekuomet neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir nekeliauja autobusais, mat itin mėgsta stabdyti pakeleivingus automobilius. „Kai kurie liudininkai matė močiutę stabdančią pakeleivingas mašinas, tačiau vieni sakė, kad ji norėjo keliauti link Ramučių, kiti matė ją stabdančią mašinas link Klaipėdos pusės. Ji su savimi neturi mobiliojo telefono, tačiau iš ligoninės pasiėmė savo daiktus, asmens tapatybės dokumentus ir ligos istoriją. Ji pati pasiprašė Kauno klinikų personalo paleisti ją namo dar penktadienį, tačiau buvo išleista iš gydymo įstaigos pirmadienį. Medikai mums apie močiutės paleidimą nieko nepranešė, nors kontaktiniai duomenys ir buvo palikti“, – anūkė pasakojo, kad antradienio rytą į ligoninę moteriai artimieji vežė mobilųjį telefoną, tačiau senolės čia jie jau nerado. 

Kauno klinikų atstovai teigia, kad dingusiai moteriai buvo suteiktas visas būtinas gydymas. „Ji iš ligoninės išleista adekvačios būsenos. Pilnamečiai asmenys apie savo išvykimą iš ligoninės artimiesiems praneša savo nuožiūra“, – sakė Kauno klinikų atstovė Eglė Audickaitė. 

R. Rašitovos anūkė Melita teigė, kad apie dingusiąją yra pranešta policijai. Anūkė su draugais dingusios R. Rašitovos vakar ieškojo Kaune, Ramučiuose, aplink esančiose apylinkėse, Jonavoje. 

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Irma

Nesuprantu kas ten dirba Kauno klinikose? labai jau dažnai spaudoje skamba neigiami atsiliepimai apie šią gydymo įstaigą...

Atdibuskit

Nu kam reikia moteri laikyti auka. Ji buvo atvezta ne artimuju, o greitosios medicinos pagalbos. Buvo rasta gatveje gulinti, nes girta. Nesugebejo net normaliai pasakyt duomenu apie save.

Pikta

Gal artimieji tegul patys paraso kaip buvo, kas ja atveze ir is kur atveze, o ne medikus kaltinti, nu slykstu kai taip elgiasi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS