Smurtas prieš vaikus nesiliauja | Diena.lt

SMURTAS PRIEŠ VAIKUS NESILIAUJA

  • 15

Penktadienio vakarą Kauno rajone neblaivus tėvas smurtavo prieš savo mažametį sūnų. Užfiksuota ir daugiau smurto prieš vaikus atvejų.

Policijos departamentas pranešė, kad apie 20 val. Kauno rajono Pabalių kaime namuose neblaivus tėvas su rankomis suėmė savo sūnaus kaklą ir jį pakėlė, tuo sukeldamas fizinį skausmą. Nusikaltimo įvykdymu įtariamas vyras uždarytas areštinę.

Penktadienį apie 12 val. Rietavo savivaldybėje, Medingėnų kaime, namuose, atvykusiems policijos pareigūnams socialinė darbuotoja paaiškino, kad atvykusi patikrinti šeimos, namuose rado neblaivų vyrą bei jo nepilnametę dukrą gyvenančią kartu. Mergaitė socialinei darbuotojai pasakė, kad ketvirtadienį apie 20-21 val. jai būnant namuose su draugėmis ir vartojant alkoholį, tarp jos ir tėvo kilo žodinis konfliktas, kurio metu tėvas ją apstumdė bei sudavė ranka kelis smūgius į įvairias kūno vietas.

Mergaitė kartu su vaikų teisių darbuotoja išvežta apžiūrėti į medicinos įstaigą. Neblaivus vyras, kuriam nustatytas 2,6 promilės girtumas, uždarytas į areštinę.

Penktadienį Panevėžio policijos komisariate gautas pranešimas apie telefonu gautą informaciją, jog moteris naudoja fizinį smurtą prieš savo dukrą. Mergaitė laikinai apgyvendinta pas savo močiutę, motina ieškoma apklausti.

Trečiadienį Kaune mažametis grįžęs į namus savo mamai papasakojo, kad pamokos metu Atžalyno progimnazijoje mokytoja, mažamečiui sugriebusi už dešinės rankos riešo, jį jėga ištempė iš klasės į koridorių. Mokytoja tempdama jį už rankos jam sukėlė fizinį skausmą ir padarė sužalojimus dešinės rankos rieše.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

...

Pamirštam, kad duota komanda seks.mažumas parūpinti vaikais; mes, 'normalieji', būsim paversti paprasčiausiais vaikavedžiais (su PRIEVOLE paskui juos pas tas 'mažumas' išlaikyt).

as

Cia jau vaiku pasirinkimas.ziauru.

Ramutei

tai , kad nebus globos namuose. Iki 2020m.žadama visus globos namus panaikinti, o vaikus atiduoti į šeimynas ar steigti laikinuosius globėjus, kol tėvams bus kontrolė. Jau laikinų globėjų yra ir dabar,ypač Kaune. Šiaip tai pasižiūrėjau, tie laikiniems globėjams nėra keliami super dideli reikalavimai, kad ten gyventų labai gerai. Svarbu, kad tvarkinga šeima būtų. Kas neturi darbo,jaunos šeimos itin kol auginasi savo vaikus kodėl nedaboti svetimo. Tik, kad tuos vaikučius globoji kelis mėn.paskui kitas ir vėl kt. Tu nei naktį, nei dieną,nei savaitgalį neturi niekur išvažiuoti. Gali atvežti naujagimį.Tik žinau, gauni pinigus už priežiūrą ir dar atskirai už globą. Kas myli svetimus vaikučius abipusė nauda. Kas blogai prisiriši prie vaiko, gražina tėvams.Toliau kitą daboja ir taip nuolat.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS