Dėl sekso su 14-mete nuteistas konservatorius savivaldybėje sulaukė užtarimo | Diena.lt

DĖL SEKSO SU 14-METE NUTEISTAS KONSERVATORIUS SAVIVALDYBĖJE SULAUKĖ UŽTARIMO

Kauno apylinkės teismas trečiadienį pripažino Kauno miesto savivaldybės vyriausiąjį specialistą Paulių Radzevičių kaltu dėl lytinės aistros tenkinimo su 14-mete ir nubaudė jį devynių mėnesių laisvės apribojimu, per kurį jis turės pamiršti ne tik nukentėjusiąją, bet ir galimų naujų panašaus amžiaus aukų paiešką socialiniuose tinkluose.

Skųsti neketina

Šią skandalingą bylą nagrinėjusi teisėja Aušra Vingilė teigė atsižvelgusi ne tik į krištolinę lig šiol teisiamojo biografiją, bet ir į tai, kad jis, žinodamas aukos amžių, lenkė ją tenkinti jo lytinę aistrą, kalbėdamas su 14-mete seksualinėmis temomis.

Per laisvės apribojimo laikotarpį nuteistajam ne tik uždrausta bendrauti su nukentėjusiąja, bet ir su bet kokiais nepilnamečiais socialiniuose tinkluose. Be to, P.Radzevičiui paskirta elgesio pataisos programa probacijos tarnyboje, kurioje jis privalės dalyvauti visą laisvės apribojimo laikotarpį, bei beveik 380 eurų įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Teisėja akcentavo, kad skiriant bausmę už tokius nusikaltimus, pirmą kartą teisiamam asmeniui laisvės atėmimo bausmė nėra rekomenduojama, nors ji už tai ir numatyta. Manoma, kad tai neskatins nuteistojo pasikeisti taip, kaip dalyvavimas elgesio pataisos programoje.

14-metės motina neslėpė, kad yra labai patenkinta tokiu nuosprendžiu. Nuteistasis jo nekomentavo. Portalo žiniomis, P.Radzevičius teismo sprendimo skųsti neketina.     

Buvo du tyrimai

Kaip jau rašyta, Kauno miesto savivaldybės Būsto valdymo skyriaus Nuomos administravimo poskyryje vyriausiuoju specialistu dirbantis 30-metis P.Radzevičius susipažino su 14-mete socialiniame tinkle „Facebook“.

Po pirmųjų pasimatymų viengungio P.Radzevičiaus automobilyje, kuriuo jis atvykdavo pasiimti dvigubai jaunesnės draugės į šios namus, galiausiai 14-metė buvo nusivežta į jo butą Aleksote. Pernai birželį jos ten praleistos kelios valandos ir tapo Kauno apylinkės teismą pasiekusios bylos pagrindu.

Lytiniu nusikaltimu prieš nepilnametę kaltintą Kauno savivaldybės darbuotoją demaskavo 14-metės tėvai, radę šios telefone įtarimą sukėlusį poros susirašinėjimą. Tai baigėsi dar vienu ikiteisminiu tyrimu – dėl smurto artimoje aplinkoje, kuriuo buvo įtariama nepilnametės motina. Tai paaiškėjo jos dukrai atvykus pas ekspertus, kurie konstatavo mėlynes ant 14-metės kūno, nesusijusias su jos turėtais lytiniais santykiais. Paauglė neslėpė, kad tokia buvo mamos reakcija į jos elgesį. Tačiau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje vėliau buvo nutrauktas, dukrai ir motinai susitaikius. 

Gelbėjimosi šiaudas iš kolegų

P.Radzevičius, kurio byla buvo nagrinėjama už uždarų durų, pilnai pripažino savo kaltę – ir tai, kad žinojo, kiek jo draugei metų, ir tai, kad Lietuvoje draudžiami lytiniai santykiai su jaunesniu nei 16-kos metų asmeniu, netgi šiam sutikus.

Teisiamasis tikino, kad labai dėl to gailisi. Ikiteisminio tyrimo metu jis ne tik atsiprašė 14-metės motinos, bet ir atlygino padarytą moralinę žalą, kuri buvo įvertinta 1 tūkst. eurų.

Už lytinės aistros tenkinimą su jaunesniu nei 16 metų asmeniu gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tačiau prokuroras pasiūlė P.Radzevičiui tik 1883 eurų baudą. Atsižvelgta ne tik į teisiamojo prisipažinimą bei gailėjimąsi, bet ir į tai, kad jis dar neteistas ir seniūnijos bei darbovietės charakterizuojamas labai teigiamai. Anot portalo šaltinių, tokios teisiamojo charakteristikos, kokią  pateikė P.Radzevičiaus darbdavys – Kauno miesto savivaldybė, Kauno apylinkės teismo darbuotojai  dar nebuvo regėję.

Kaip jau rašyta, P.Radzevičius 2015-ųjų savivaldos rinkimuose buvo įtrauktas į Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą. Jo numeris buvo 62. 

Turi įtakingą užtarėją

Paskambinus nuosprendžio išvakarėse į Kauno miesto savivaldybės Būsto valdymo skyrių, kuriame tebedirba P.Radzevičius, jo viršininkės kalbėti apie šį pavaldinį vengė.

„Oi! Nieko nekomentuosiu! Atsiprašau“, – skubėjo baigti pokalbį tiesioginė P.Radzevičiaus viršininkė, Nuomos administravimo poskyrio vedėja Dangira Naujokienė.

„Nekomentuosiu, nes neturiu įgaliojimų – skambinkite administracijai“, – teigė skyriaus vedėja Laura Stankevičienė.

Nieko tokio blogo jis nepadarė. Kam taip žmogaus gyvenimą gadinti?

„Mano žiniomis, P.Radzevičius išeina iš darbo ir jau nebedirba“, – iš pradžių teigė Būsto valdymo skyrių kuruojantis Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius, vėliau patikslinęs, kad P.Radzevičius tebedirba. R. Rabačius netikėtai pradėjo jį teisinti: „Nieko tokio blogo jis nepadarė. Kam taip žmogaus gyvenimą gadinti? Indijoje 14 metų merginos – jau seniai ištekėjusios, o mes gi tame pačiame pasaulyje gyvename. Tuoj gi jis bus vienalytis.“

Valdininkai – ne ginekologai

Tačiau R.Rabačiui paaiškinus Lietuvos įstatymus, jis jau teigė, kad P.Radzevičių pripažinus kaltu, nuosprendžiui įsiteisėjus, jis bus atleistas.

O kol kas, anot pašnekovo, jokia komisija dėl to nebuvo sudaryta, nes P.Radzevičius dirba gerai, o tai, dėl ko jis stojo prieš teismą, su jo pareigomis nesusiję.  

„Mes gi – ne ginekologai. O be to, kiek girdėjau, niekas tos 14-metės nežagino“, – reziumavo R.Rabačius, prisipažinęs, kad sužinojo šią istoriją iš savo referentės tik prieš porą savaičių, kai žiniasklaida pranešė, kad teismas jau baigė šios bylos nagrinėjimą.    

Pedagogė nubausta kitaip

Kaip jau rašyta, pernai Kauno apylinkės teismas už seksą su 14-mečiu buvo nubaudęs beveik 1130 eurų bauda ir buvusią vienos Kauno katalikiškos mokyklos lietuvių kalbos bei literatūros mokytoją.

Tačiau šį nuosprendį apskundė ir 39-erių nuteistoji, kategoriškai neigusi jai pareikštą kaltinimą ir prašiusi ją išteisinti, ir prokurorė, ir nukentėjusiuoju pripažinto aštuntoko atstovė. Jų skundus nagrinėjęs Kauno apygardos teismas bausmę pedagogei sugriežtino. Jai papildomai uždrausta penkerius metus užsiimti pedagogine veikla. O nukentėjusiajam priteistas 3 tūkst. eurų moralinis atlygis, nors jo tėvai prašė penkis kartus didesnės sumos.

GALERIJA

  • Savivaldybės tarnautojas išgirdo nuosprendį
  • Savivaldybės tarnautojas išgirdo nuosprendį
  • Savivaldybės tarnautojas išgirdo nuosprendį
  • Savivaldybės tarnautojas išgirdo nuosprendį
  • Savivaldybės tarnautojas išgirdo nuosprendį
  • Savivaldybės tarnautojas išgirdo nuosprendį
  • Savivaldybės tarnautojas išgirdo nuosprendį
  • Savivaldybės tarnautojas išgirdo nuosprendį
  • Savivaldybės tarnautojas išgirdo nuosprendį
  • Savivaldybės tarnautojas išgirdo nuosprendį
  • Savivaldybės tarnautojas išgirdo nuosprendį
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (34)

šelmis

Šalin rankas nuo simpatiško vyro!!! Padarė klaidą - teisme gavo bausmę, ir kame čia problema? Sekantį kartą bus gudresnis ir susiras 16-metę. O čia tie jūsų "moralai" - juokingi ir beverčiai, Seksualumas yra plati sąvoka ir kiekvieno mūsų skoniai skirtingi... Vienus žavi jaunesnės, kitus vyresnės - geriau savo klyno reikalais domėkitės nei kad kitų apatinius naršykit. Laikykis Pauliau ir nekreipk dėmesio į beverčius moralus, o sekantį kartą būk gudresnis ir nepažeidinėk įstatymų.

mazasis napaleonas

pakomentavo ,kad gi nieko tokio.o, apie jo morale nera ka ir kalbeti .

Anonimas

Taigi užstoja savo draugelį valdininkučiai, nes patys barškina pilnametes nepilnametes- visas iš eilės. Tikri pedofilai. Tokie nebūtų, tai nekranksėtų šlykštynės, kad čia norma.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS