Kauno teismui perduota telefoninių sukčių byla: schema – ne nauja, bet senoliai vis tiek užkibdavo | Diena.lt

KAUNO TEISMUI PERDUOTA TELEFONINIŲ SUKČIŲ BYLA: SCHEMA – NE NAUJA, BET SENOLIAI VIS TIEK UŽKIBDAVO

  • 2

Kauno apygardos teismui perduota 12-kos organizuotoje grupėje veikusių telefoninių sukčių byla – manoma, kad pinigus iš senyvo amžiaus žmonių apgaule viliojusi grupuotė galėjo pasisavinti beveik 18 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, laisvės atėmimo bausmę atliekantis R. P. galėjo suburti organizuotą grupę sunkiems nusikaltimams daryti.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, įtariama, kad R. P. bei kartu su juo laisvės atėmimo bausmę įkalinimo įstaigoje atliekantis R. J. veikė išvien su dešimčia laisvėje buvusių asmenų.

Manoma, kad minėti asmenys apgaule įgijo svetimą turtą iš 11 senjorų Kaune, Klaipėdoje, Kėdainiuose bei Kėdainių rajone. Skaičiuojama, kad per 2021 metų sausio – spalio mėnesius kaltinamieji nusikalstamu būdu galėjo bendrai įgyti 17 tūkst. 820 eurų.

Remiantis surinktais duomenimis, asmenys veikė pasiskirstę vaidmenimis pagal iš anksto parengtą planą. Laisvės atėmimo bausmę atliekantys asmenys, nelegaliai įkalinimo įstaigoje turėję mobiliuosius telefonus, skambino atsitiktiniams senyvo amžiaus asmenims.

Įtariama, kad iš įkalinimo įstaigų paskambinę kaltinamieji prisistatydavo esą policijos pareigūnai, buto ūkio tarnybos atstovai bei kt. ir klaidingai informuodavo senjorus, jog šie namuose gali turėti padirbtų grynųjų pinigų, juos privalu patikrinti.

Manoma, kad kiti, laisvėje veikę jų bendrininkai, atvykdavo į nukentėjusiųjų namus, įtikindavo juos, jog yra su jais telefonu kalbėję asmenys ir, paėmę senolių pinigus tariamam patikrinimui, pabėgdavo. Viena iš nukentėjusiųjų sukčių buvo įtikinta atiduoti ir mokėjimo kortelę, iš kurios buvo išgryninta 600 eurų.

Byloje kaltinimai pareikšti dėl sukčiavimo, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų įgijimo ir panaudojimo, neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos, valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardo pasisavinimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Rumbinaitė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tep buvo

man skambino kelis kartus ukrainete ir rusiskai tipo is emigracijos tarnybos pranesdavo kad vyksta tyrimas die mano saskaitos banke ......bla bla bla.o kai paklausiau kieno yra dabar krimas .......pip pip pip na ukrajinskoi move. kokie jie ten kvaili ukropijoi mano kad lietuvoi emigracijos tarnyba bendrauja su klijentais rusiskai....hi hi hi

nepriklausomas expertas

,,..nelegaliai įkalinimo įstaigoje turėję mobiliuosius telefonus, skambino atsitiktiniams senyvo amžiaus asmenims...'' - labai maloniai ir pozityviai nuteikia , kad zekai turi mobiliakus ir daxrena laisvo laiko sėdėti ,,ant ryšio'' be kontrolės .. ir atsitik tu man taip - skambina ATSITIKTINAI ! ir visada pataiko senjorams ! čia kaip kas savaitę laimėti šikpuodį teleloto... mobiliakų blokavimui jau išnaudota virš - ,,Mobiliojo ryšio blokavimas kalėjimuose: milijoną pasidalijo keturios įmonės..'[ ryšio pabaiga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS