Kruvinas išpuolis Laisvės alėjoje jau turi tęsinį? | Diena.lt

KRUVINAS IŠPUOLIS LAISVĖS ALĖJOJE JAU TURI TĘSINĮ?

  • 48
Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Aukščiausi šalies policijos vadovai ir net ministrė po kruvino išpuolio Laisvės alėjoje teigė, kad tai tik nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimasis ir kauniečiai gali ramiai miegoti, tačiau pastarųjų dienų įvykiai byloja priešingai. „Kauno dienos“ šaltinių duomenimis, praėjus lygiai mėnesiui po šios kruvinos koridos, įvykdyta pirmoji keršto ataka.

Užgesino po kelių valandų

Kauną sudrebinusios muštynės pačiame Kauno centre įvyko rugpjūčio 25-osios popietę. Lygiai po mėnesio, rugsėjo 24-osios vidurnaktį, Kauno rajone, Vijūkuose, supleškėjo gyvenamasis namas. „Kauno dienos“ šaltinių duomenimis, šie įvykiai labai glaudžiai susiję.

Į pakaunės Tulpių gatvę ugniagesiai gelbėtojai skubėjo prieš pat vidurnaktį – gautas pranešimas apie degantį dviejų aukštų mūrinį gyvenamąjį namą.

Atvykus ugniagesiams, namas jau degė atvira liepsna. Per gaisrą nudegė stogas, apdegė terasa ir joje buvę baldai. Taip pat – svetainės sienos ir lubos, čia buvę baldai. Sutrūko trijų langų paketai. Aprūko ir vandeniu sulietos visos patalpos. Gaisras visiškai likviduotas tik po kelių valandų.

Feisbuko grupės „Romainiai - Naujieji Romainiai“ nuotr.

Rugsėjo 26-ąją Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdybos atstovai „Kauno dienai“ perdavė gaisro tyrėjų išvadas: „Gaisro priežastis – pašalinis ugnies šaltinis, įtariama tyčinė žmonių veika, padegimas. Medžiaga perduota policijai.“

Kauno policijos atstovai apie įvykį kalbėti nebuvo linkę. Tepasakė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu. Dėl papildomos informacijos pasiūlyta kreiptis tiesiai į Kauno apygardos prokuratūrą. Ir tai tapo nenuginčijama užuomina, kad tarsi niekuo neišsiskiriantis namo gaisras pakvipo didesniu kriminalu. Arba yra tokio kriminalo tęsinys.

Būtent apie tai „Kauno dienai“ prakalbo sudegusio namo savininkams artimas šaltinis, atskleidęs ir daugiau šokiruojančių tos nakties detalių.

Tik per plauką moteris su dviem mažametėmis tą vidurnaktį neliko namuose. Kokiu išsigimėliu reikia būti, kad taip elgtumeis?

Kerštas brolio šeimai?

Kaip rašyta, keturi įtariamieji surengus minėtą koridą Laisvės alėjoje išgaudyti karštais pėdsakais – Lukas Ščerbinskas, Tadas Mučinskas, Juozas Minkevičius ir Karolis Kavaliauskas jau po dviejų dienų Kauno apylinkės teismo buvo suimti trims mėnesiams. Po kelių dienų patys policijai pasidavę Vitalijus Zakrževskis ir Edgaras Rezajevas – dviem mėnesiams. Teisėsaugininkai tikina, kad suras ir likusius tris įtariamuosius.

Anot dienraščio šaltinių, minėtas gaisras Vijūkuose kilo vieno iš šių asmenų brolio namuose. Čia jis gyveno su žmona ir dviem mažamečiais vaikais.

„Tik per plauką moteris su dviem mažametėmis tą vidurnaktį neliko namuose. Kokiu išsigimėliu reikia būti, kad taip elgtumeis? Jei tarpusavyje santykius aiškinasi vyrai, kuo dėti šeimos nariai, moterys ir vaikai?“ – tokiu šaltakraujišku elgesiu negalėjo patikėti šiai šeimai artimas žmogus, kuris tikino, kad, perskaičius užpultųjų – Ryčio Sadausko, Egidijaus Smailio ar Tado Petrošiaus – biografijas, keršto versija – labiausiai tikėtina.

Užpultieji Laisvės alėjoje: iš kairės – Žanas Andrijūnas, Egidijus Smailys, Rytis Sadauskas, Tadas Petrošius. (Feisbuko, redakcijos archyvo nuotr.)

Kaip teigiama, šiam galimam padegimui buvo ruošiamasi iš anksto. Prie tvoros rasti atremti specialūs padėklai, kuriais pasinaudojus greičiausiai patekta į namo kiemą. Vertingos informacijos atskleidžia ir šiame name buvusios vaizdo kameros. Šią medžiagą dabar tiria teisėsauga.

„Kauno dienos“ šaltinių nuotr.

Lenda senos bylos?

Pašnekovai neslėpė, kad gyvena apimti baimės ir nežino, ko laukti toliau.

„Neseniai susidorojimu buvo grasinta ir dar vienai, galimai su šiais įvykiais susijusiai moteriai, kurios vaikas 2018-aisiais buvo pašautas, kai į jos tėvo vairuotą BMW kažkas paleido kulką. Moteris visomis išgalėmis ieško teisybės – būtent dėl to ją siekiama nutildyti“, – pasakojo situaciją žinantys šaltiniai.

Kaip „Kauno dieną“ informavo Kauno apygardos prokuratūros atstovė Milda Butkutė, ikiteisminis tyrimas dėl peršautos mergaitės šiuo metu sustabdytas nenustačius asmenų, įvykdžiusių šią nusikalstamą veiką.

Minėtos prokuratūros atstovės paklausus, ar ketinama sujungti Laisvės alėjos išpuolio tyrimą su gaisru pakaunėje, sulaukta dviprasmio atsakymo.

Žiaurios muštynės Laisvės alėjoje: kaukėta gauja lazdomis talžė mafijos veikėjus

Justinos Lasauskaitės, skaitytojo, BNS nuotr.

„Kauno dienos“ skaitytojų vaizdo įrašas

„Jūsų minimų ikiteisminių tyrimų sujungimas šioje tyrimo stadijoje nesvarstomas“, – rašoma M. Butkutės atsiųstame atsakyme, kuris perša mintį, kad ateityje neatmetama ir tokia galimybė.

Anot prokuratūros, dėl galimo padegimo įtariamųjų kol kas nėra.

GALERIJA

  • Kruvinas išpuolis Laisvės alėjoje jau turi tęsinį?
  • Kruvinas išpuolis Laisvės alėjoje jau turi tęsinį?
  • Kruvinas išpuolis Laisvės alėjoje jau turi tęsinį?
  • Kruvinas išpuolis Laisvės alėjoje jau turi tęsinį?
  • Kruvinas išpuolis Laisvės alėjoje jau turi tęsinį?
  • Kruvinas išpuolis Laisvės alėjoje jau turi tęsinį?
  • Kruvinas išpuolis Laisvės alėjoje jau turi tęsinį?
  • Kruvinas išpuolis Laisvės alėjoje jau turi tęsinį?
  • Kruvinas išpuolis Laisvės alėjoje jau turi tęsinį?
„Kauno dienos“ šaltinių, Feisbuko grupės „Romainiai - Naujieji Romainiai“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (48)

TILA IR RAMUMA

ARTURAS GERASIMOVAS IR RICERDAS SADAUSKAS....JUS ABU GANDONAI..KANDON.

Petras

Ar dar NEATSIBODO rasineti !?

Linksmoji Jadzė

Tikri tradiciniai vyrai. Šeimų sąjūdžio aktyvistai ? Išrinksime į valdžią , drauge su Celofanu, Vasiliauskaite, Vėgėle , Švenčioniene .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS