L. Kedienė: anūkė gali būti Rusijoje | Diena.lt

L. KEDIENĖ: ANŪKĖ GALI BŪTI RUSIJOJE

Paskelbus, kad Laimutė Stankūnaitė su dukra išvyko gyventi į užsienį, Laimutė Kedienė galutinai prarado viltį kada nors pasimatyti su anūke.

Paskelbus, kad Laimutė Stankūnaitė su dukra išvyko gyventi į užsienį, Laimutė Kedienė galutinai prarado viltį kada nors pasimatyti su anūke. Žibalo į ugnį įpylė interviu, kuriame žurnalistė sako, jog L.Stankūnaitė Lietuvoje paliko dukters kapą.

Pasipylė sąmokslo teorijos

"Kai kurie manome, kad šita istorija jau baigėsi. Bet Stankūnaitei šita istorija turbūt niekad nesibaigs. Visų pirma ji paliko tėvus, artimus žmones, ji paliko savo dukters kapą, čia sesers vaikas neteko mamos. Jos istorija niekada nesibaigs. Kad ir kur ji gyventų, kur būtų, ji jaus tą didžiulę netektį, kurią patyrė Lietuvoje", – prieš televizijos kameras kalbėjo "Lietuvos ryto" žurnalistė L.Lavastė.

Vadinamąją pedofilijos bylą lydi mirčių šleifas. D.Kedžio sugyventinės ir jų dukros, saugomų po septyniais užraktais, likimas apaugęs įvairiais gandais ir spėlionėmis. Tad po šių žurnalistės žodžių internete iškart pasipylė nauji svarstymai ir sąmokslo teorijos.

Nemiegojo visą naktį

Itin susijaudino L.Kedienė, anūkės nemačiusi nuo praėjusių metų gegužės mėnesio, kai iš jos namų klykianti mergaitė jėga buvo išnešta ir perduota motinai.

"Nieko nežinojau, kad L.Stankūnaitė išvyksta. O kai Lavastė pasakė apie mergaitės kapą, nemiegojau visą naktį. Baisu pasidarė", – graudinosi L.Kedienė.

Nors filmuotame L.Lavastės interviu ir interviu su L.Stankūnaite ne kartą kalbama ir apie kartu su mama išvykusią mergaitę, tačiau L.Kedienei sunku nuvyti mintis, kad anūkei galėjo atsitikti kažkas blogo.

"Sako, kad mergaitė jau užkasta. Visko galima tikėtis, visko", – trūkčiojančiu balsu "Kauno dienai" kalbėjo garliaviškė.

Tokių minčių jai sunku atsikratyti ir dėl to, jog iš anūkės nieko nėra girdėjusi, anot jos, nuo praėjusių metų spalio.

Mano, kad išvyko į Rusiją

Teismo sprendimu Kedžiai su anūke bendrauti gali, tačiau tik raštu. Jie mergaitei yra parašę nemažai laiškų, bet ši, pasak senelių, jiems atsakė vos kelis kartus. "Nuo spalio 31 d. į savo laiškus nesame gavę jokio atsakymo", – tikino moteris.

Paskutinį kartą anūkei laišką L.Kedienė pasakojo parašiusi visai neseniai. "Nupiešiau piešinukų, parašiau ir nusiunčiau. Piešiau jos katiną, kiemą, ją pačią", – kalbėjo L.Kedienė.

Garliaviškė vis dar įsitikinusi, jog kad ir kur mergaitė gyventų su motina, jos gyvenimas jau sugriautas. L.Kedienė spėjo, kad L.Stankūnaitė galėjo išvykti į Rusiją. "Kaliningrade – jos mamos tėviškė. Mano nuomone, greičiausiai ji yra ten", – sakė pašnekovė.

Su L.Stankūnaitės tėvais susisiekti nepavyko.

Vadina nesusipratimu

Susisiekus su L.Lavaste ji, išgirdusi apie savo pasakytus žodžius, reagavo labai emocingai: "Ooo! O Jėzau! Kokia klaida!" Žurnalistė teigė, jog tai yra tik nesklandumas, kad turėjo galvoje ne mergaitės, o L.Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės kapą. Ją ir teisėją Joną Furmanavičių prieš ketverius metus, pareigūnų teigimu, nušovė D.Kedys.

Papasakojus apie mergaitės senelės reakciją, L.Lavastė, tikriausiai turėdama omenyje L.Stankūnaitės mamą Tatjaną Stankūnienę, šiek tiek nustebo: "Taigi ji žino, kad anūkė nepalaidota." Patikslinus apie kurią moterį kalba, žurnalistė paprašė L.Kedienei perduoti, jog mergaitė yra sveika ir gyva.

Kriminalinės policijos biuras "Kauno dienai" vakar nepatvirtino informacijos apie L.Stankūnaitės išvykimą gyventi į užsienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (71)

mociute

ta ryta kai buvo nesama mergyte kojitemis priekije as jau tada pagalvojau kad gyva ji nebus palikta tai reiske viskas.argi sitie padarai paliks jas abi gyvas sitiek lavonu jau buta.nekaltu zmoniu tik va jie kazka mate ko neturejo matyti.mano nuomone jau niekas ir niekada nepamatys ju abieju.gaila mergytes kokia jos vaikyste trumpute ir nenusisekusi biologine .

su pasimėgavimu

parašytas, bet nesuprantamas straipsnis, paskelbtas lietrytyje. Kuriame kalbama, kad ta barauskaitė gavo grasinantį laišką, liepiantį tylėti. Tai kas galėjo jį parašyti, jei gyvųjų tarpe Kedžio nėra, miręs jo draugas,ir apskritai, nėra kam tų laiškų rašyti. O ar tikrai nėra? Juk gali tokių laiškų prirašyti didžiai slepiama liudininkė už tam tikrą atlygį, arba dirbantys tarnyboms, kurioms žūt būt reikia nuteisti Venckienę, jos šeimą ir pan. Juk provokacijų būna įvairių? Ir tikslų, pateisinančių priemones taip pat įvairių? Tam komentatoriui ramai, ar stankūnaitės tėvai augino anūkę? Ar jie kovojo dėl jos? Ar labai jiems rūpėjo jų abi dukros ir jų gyvenimo būdas? Tai ko dabar vaidina nelaimėlius? Manau, jie tikrai žino, kur duktė, nes labai "nusipelnė" "rūpestingų" tėvų ir senelių vaidmens. Kitu atveju petrašiuniškiai neskleistų tiesos apie tos šeimos gyvenimo būdą.

savaja

Manau kad vargse mergaite jau apdorota taip,kad baisu ja parodyti visuomenej,na bent jau seneliams.Jeigu butu kitaip,kam tada sitas visas erzelinas,kuris piktina zmones?Kodel negalima seneliams matyti savo uzauginta anuke????Marazmas,tiesiog susidorojimas apeinant viska ir visus.I koki uzsieni smaukunaite gali keliauti???Jinai pagrindine liudytoja.Ar jau baime apemusi LT "teisesauga"zinant,kad Neringa imasi radikaliu veiksmu?Ko gero taip,nes kitaip ir buti negali.Pamestas informacinis melo kamuoliukas kad smauke i uzsieni isvyksta ...na o paskui jinai pranes,kad jinai prapuole,pabego,na ir daug kitu variantu.Uzsienyje jinai taip pat turi buti saugoma,dar griezciau,tai koks pointas tai daryti?Gal ir jinai jau yra po velena,kaip visi kiti liudytojai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS