Nakties tragedija Kaune: BMW, kurio keleivė žuvo, vairuotojas lig šiol buvo krištolinės biografijos | Diena.lt

NAKTIES TRAGEDIJA KAUNE: BMW, KURIO KELEIVĖ ŽUVO, VAIRUOTOJAS LIG ŠIOL BUVO KRIŠTOLINĖS BIOGRAFIJOS

  • 116

Metalo laužo krūva šiąnakt virtusį BMW, kurio skrydį sustabdė geležinkelio elektros stulpas, vairavęs devyniolikmetis iš Žaliakalnio, anot Kauno policijos, iki šios tragedijos nebuvo baustas nei dėl vieno Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Jis net nebuvo žinomas policijai. Apie tai, kad jis – labai geras vairuotojas, tikina ir šio vaikino pažįstami.

Anot Kauno policijos atstovės, pirminiais duomenimis, šio devyniolikmečio keleivę, kuri taip pat buvo devyniolikos, pražudė nepasirinktas saugus greitis, visų būtinų atsargumo priemonių nesilaikymas ir kelio dangos bei oro sąlygų neįvertinimas.

Apie šią tragediją Tunelio gatvėje, jau iki jos garsėjusioje savižudiškais automobilių greičiais, Bendrajam pagalbos centrui 3.03 val. pranešė, pirminiais duomenimis, kito automobilio keleivis ar vairuotojas. Jis teigė, kad pravažiavus geležinkelio tunelį, pamatė į stulpą atsitrenkusį automobilį. Vienas žmogus guli ant kelio be gyvybės ženklų. Kitas aimanuoja prispaustas automobilyje.

Į nelaimės vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai šalia sumaitoto BMW rado iš jo iškritusią merginą. Greitosios medikams beliko konstatuoti, kad ji – be gyvybės ženklų. O BMW viduje buvęs prispaustas vaikinas išlaisvintas, panaudojus specialius ugniagesių gelbėtojų arsenale turimus metalo plėstuvus.

Greitosios medikai, konstatavę BMW vairuotojui daugybinius sužalojimus bei tradiciškai tokiais atvejais uždėję jam kaklo įtvarą, išvežė devyniolikmetį į Kauno klinikas, kuriose jis skubiai operuotas. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, Klinikose patikslinta, kad jis patyrė ne tik galvos traumą, bet ir kai kurių vidaus organų sužalojimą. Tačiau jo būklė – stabili, nors jis – ir reanimacijos medikų globoje.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisyklių, vairuojant automobilį, pažeidimo, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, per kurį žuvo žmogus. Baudžiamasis kodeksas už tai numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Tragiškos avarijos Tunelio g. vieta

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Ar devyniolikmetis šio įvykio metu buvo blaivus, policijos atstovė šiandien ryte dar atsakyti negalėjo, nes dėl jo sveikatos būklės patikrinti jo blaivumo tragedijos vietoje nebuvo galimybės. Tokiais atvejais tokį tyrimą turėjo atlikti skubią pagalbą devyniolikmečiui teikę Klinikų medikai. Jų tyrimo rezultatų policija dar negavusi.

Tačiau policijos atstovė jau galėjo patikslinti, kad devyniolikmečio nesuvaldytas, nuo kelio nulėkęs ir, remiantis nuotraukomis iš tragedijos vietos, iš pradžių troleibusų kontaktinės linijos stulpą kliudęs, bet po to į greta esantį geležinkelio elektros stulpą trenkęsis „BMW 320“ buvo registruotas jį vairavusiojo artimųjų vardu.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Pagal Kauno policijos atstovės pateiktą statistiką, šiąnakt žuvusi šio BMW keleivė – jau trečia tokia beisibaigiančių 2022-ųjų eismo nelaimių Kauno gatvėse auka. 2021-aisiais žuvusiųjų per eismo įvykius Kauno gatvėse buvo penki. Tačiau šios nakties tragedija Tunelio gatvėje papildė jau ir taip nepalankią, lyginant su 2021-aisiais, šių metų sužeistųjų Kauno gatvėse statistiką. Pirminiais duomenimis, šiemet jų – apie 440, kai 2021-aisiais buvo apie keliasdešimt mažiau.

GALERIJA

  • Nakties tragedija Kaune: BMW, kurio keleivė žuvo, vairuotojas lig šiol buvo krištolinės biografijos
  • Nakties tragedija Kaune: BMW, kurio keleivė žuvo, vairuotojas lig šiol buvo krištolinės biografijos
  • Nakties tragedija Kaune: BMW, kurio keleivė žuvo, vairuotojas lig šiol buvo krištolinės biografijos
  • Nakties tragedija Kaune: BMW, kurio keleivė žuvo, vairuotojas lig šiol buvo krištolinės biografijos
Skaitytojų, „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.
Gairės: tragiška avarija, tragiška avarija Tunelio gatvėje, žuvo mergina, BMW, BMW avarija Kaune, avarija LT
Rašyti komentarą
Komentarai (116)

kaimietis...

jis toks pat geras vairuotojas,kaip ir jo bmw...,kuris yra suvirintas is dvieju kotletu i viena...,nes jeigu butu kebulas ne is dvieju daliu suvirintas,jis niekada per puse nesuluztu...,paprasta ir aisku,koks vairuotojas,tokia ir auto...

Žinom šitą lūzerį

Juokinga, kad šitas viščiukas - patyręs vairuotojas. Ir labai labai pikta, kad užmušė žmogų. Nevykėlio biografijos pradžia.

to RJ

kur žiūri? ogi miega 3val nakties, be to čia ne mentai pasislėpę su fenu ar trikojis, pats išsitaškė į stulpą. o jei ir būt kas pamirksėjęs - tai gal ir greitį būt nusimetęs. Aš VISADA pamirksiu jei matau trikojį ar pasislėpusius mentus, pats nelakstau, vairuoju elektrą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS