Neblaiviam vairuotojui sunkiai sekėsi rasti įvažiavimą į automagistralę | Diena.lt

NEBLAIVIAM VAIRUOTOJUI SUNKIAI SEKĖSI RASTI ĮVAŽIAVIMĄ Į AUTOMAGISTRALĘ

  • 2

Praėjusią savaitę, sausio 7-13 dienomis, Kauno policijos pareigūnai tikrino vairuotojų greitį. Iš viso užfiksuoti 269 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejai: 197 vairuotojai viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 59 – nuo 20 iki 30 km/val., 10 – nuo 30 iki 40 km/val., 3 – nuo 40 iki 50 km/val.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinti 7 neblaivūs automobilių vairuotojai, visiems jiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Taip pat nustatyti 3 neblaivūs dviračio vairuotojai.

Sausio 8 d. apie 16.00 val. Kauno r., Garliavoje, pareigūnai, pastebėję įtartinai dviračiu kelyje manevruojantį vyrą, nusprendė sustabdyti jį patikrinimui. Pareigūnai nustatė, jog 49 m. dviratininkas neblaivus. Vyrui alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,08 prom. Už tokį Kelių eismo taisyklių pažeidimą dviratininkui gresia bauda iki 200 eurų.

Sausio 13 d. apie 6.45 val. Kauno r., kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda 105 km, 70 m. vyro vairuojamas automobilis „Mercedes-Benz“ įvažiavo į automagistralę ne tam skirtoje vietoje, važiavo prieš eismą, kliudė priešpriešiais važiuojantį automobilį „Saab“ ir kelio atitvarus. Vairuotojas buvo neblaivus, jam alkoholio matuokliu nustatytas 0,8 prom. girtumas, taip pat nustatyta, jog automobilis nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu. Vyras pareigūnams teigė, kad buvo išgėręs vieną bokalą alaus, o kelyje neradęs įsukimo į automagistralę išvažiavo prieš eismą.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 30 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimų neužfiksuota. Taip pat pareigūnai nustatė 15 asmenų, vairavusių transporto priemones, tačiau neturinčių teisės to daryti.

Kauno apskrityje šiais metais nežuvo nė vienas eismo dalyvis (pernai iki sausio mėnesio pabaigos – 7), dar 37 sužeisti (pernai – 46).

GALERIJA

  • Neblaiviam vairuotojui sunkiai sekėsi rasti įvažiavimą į automagistralę
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pašlovinkim

girtą lietuvį šoferį, valdžios ir kainų užguitą, du šimtus gramų išlenkusį širdgėlos skausmui užmušti, išlėkusį trason kreivom magistralęm, tamsiosiomis perėjomis pėsčiuosius kaip kėgliųs ištaškant.....

AK

Dabar uždrausta reklama alkacholiui. Padidintos baudos už girtumą prie vairo. Vistiek geria net ir moterys. Gal reikia gristi Alkapones laikus ir uždrausti visai pardavinėti alkoholį. Juk degtine nėra reikalingas maisto produktas. Kada bus iškirsti miškai ir dings fabrikai be kaminu tai gal gersime arbata iš žolelių, o kava is ąžuolo giliuku ir iš kanapių virves pinsime. Tai čia buvoVerygos sapnas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS