Netikro serviso afera: kaltųjų vis dar nerandama? | Diena.lt

NETIKRO SERVISO AFERA: KALTŲJŲ VIS DAR NERANDAMA?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Praėjo daugiau nei mėnuo nuo Kauno padangę sudrebinusios vagystės – autoservise taisyti palikti prabangūs automobiliai dingo be pėdsakų arba buvo parduodami dalimis. Aiškėja, kad ši afera kol kas – sunkiai įkandamas riešutėlis teisėsaugai, o nukentėjusieji beveik prarado viltį, kad vagys atlygins patirtą žalą.

Neranda siūlo galo

Po neregėto nusikaltimo, įvykdyto Raudondvario pl. 99 esančiame servise, su "Kauno diena" bendravę nukentėjusieji dar ir šiandien sakosi esantys nežinioje.

"Kaip sakė teisėsaugininkai, ką nors atgauti šansų beveik nėra. Kol kas jie nieko nerado, nes šį servisą nusikaltėliai buvo išsinuomoję pasinaudodami padirbtu dokumentu", – praėjus kiek laiko po patirto šoko dienraščiui pasakojo vieno vagių grobiu tapusio automobilio savininkas.

Laimio Steponavičiaus nuotr.

Įtariamieji šiuo metu nėra nustatyti.

Panašu, kad panašiomis nuotaikomis šiuo metu gyvena visi trys į vagių pinkles patekę transporto priemonių savininkai. Lapkričio pabaigoje jie dienraščiui pasakojo, kad susiviliojo socialiniame tinklalapyje "Facebook" aktyviai skleidžiama autoserviso reklama.

"Feisbuke vis užkliūdavo Raudondvario pl. 99 esančio autoserviso reklama. Nuotraukoje buvo matoma, kad čia paliekamos itin prabangios mašinos, todėl apie galimą klastą net nekilo minčių. Kadangi reikėjo suremontuoti BMW, nuvažiavau tenai. Juolab kad jokių blogų atsiliepimų apie šią vietą nebuvau girdėjęs", – liūdnai pasibaigusios epopėjos pradžią dienraščiui pasakojo kaunietis. Jis po kelių dienų sulaukė skambučio iš kriminalinės policijos ir sužinojo, kad jo BMW buvo apvogtas.

"Kitame telefono laido gale išgirdau: "Džiaukitės, kad jūsų automobilis dar yra, kitų jau parduoti arba išardyti dalimis." Buvau šokiruotas tiesiogine to žodžio prasme, nes net nebūčiau pagalvojęs, kad šiais laikais vykdomi tokie nusikaltimai", – iškart po nusikaltimo emocijas liejo pašnekovas.

Šokiravo skelbimas

Dar labiau sukrėstas buvo kitos transporto priemonės savininkas, taip pat, kaip ir pirmasis, patikėjęs šio serviso sąžiningumu.

"Savo BMW palikau be jokio menkiausio įtarimo. Su autoserviso darbuotojais sutarėme, kad reikalingą detalę automobiliui nusipirksiu pats ir ją atvešiu. Jau ne kartą esu taip daręs, nes save laikau atsargiu žmogumi ir noriu žinoti, kokios kokybės detalę montuoja į mano transporto priemonę", – savo istoriją po apsilankymo Raudondvario plento servise pasakojo dar vienas nukentėjusysis.

Kaip sakė teisėsaugininkai, ką nors atgauti šansų beveik nėra.

Kaunietis teigė po dienos kitos pradėjęs detalės paieškas internete, tačiau to, ką išvydo viename skelbime, net nebūtų susapnavęs.

"Radau man tinkamą detalę, tačiau labai greit supratau, kad skelbime – detalėmis parduodamas mano išardytas BMW!" – pasakojo vyras, kuris nedelsiant kreipėsi į pareigūnus, tačiau paties autoserviso Raudondvario plente meistrų nebuvo likę nė kvapo.

Bene liūdniausiai reikalai su šiuo servisu baigėsi automobilio "Audi A6" savininkui. Kaip ir pirmieji pašnekovai, taip ir jis savo transporto priemonę čia paliko be menkiausio įtarimų šešėlio.

"Kai palikau savo "Audi" šiame servise, ją ir mačiau paskutinį kartą. Automobilis išgaravo kaip dūmas, o kartu su juo ir serviso šeimininkas. Pats servisas nebedirba, o telefonais niekas neatsiliepia", – dienraščiui kartėlį liejo labiausiai nukentėjęs kaunietis.

Įtariamųjų tebeieško

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujančios Kauno apygardos prokuratūros 6-ojo skyriaus atstovų paprašėme pakomentuoti, kokia linkme krypsta tyrimas. Kol kas jokių džiugių naujienų iš teisėsaugininkų išgirsti nepavyko. Jie nebuvo linkę atsakyti į klausimą, ar servisas buvo išnuomotas su padirbtu dokumentu.

"Šiuo metu kokios nors papildomos informacijos suteikti apie šį ikiteisminį tyrimą neturime galimybės. Galime tik pasakyti, kad byloje liko tie patys trys nukentėjusieji, o įtariamieji šiuo metu nėra nustatyti. Šiuo metu ikiteisminis tyrimas yra intensyviai atliekamas, atliekami bei planuojami įvairūs ikiteisminio tyrimo proceso veiksmai", – prokurorės žodžius dienraščiui perdavė Lietuvos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Izabelė Bočkienė.

Pareigūnai prašo gyventojus, nukentėjusius tokiu ar panašiu būdu, kreiptis į Kauno apskr. VPK pareigūnus telefonu (8 37) 303 450 arba e. paštu info@kaunas.policija.lt.

Reklamuotoja buvo apgauta

Į dienos šviesą "Kauno dienos" žurnalistų ištrauktas nusikaltimas, panašu, buvo apraizgęs ne tik nukentėjusius automobilių savininkus. Raudondvario plente esančio serviso reklama aktyviai socialiniuose tinkluose besidalijusi moteris tik po kurio laiko sutiko plačiau papasakoti apie tai, kad ir pati pateko į aferistų pinkles. Serviso reklama buvo keliama į įvairias skelbimų grupes, išvardyta, kokias paslaugas esą teikia auksarankiai meistrai, paminėtas serviso adresas ir kontaktinis telefonas.

"Vieną dieną socialiniame tinkle sulaukiau nepažįstamo vyro – Tomo B. (pavardė redakcijai žinoma) – žinutės. Jis rašė, kad Raudondvario plente atsidarė naujas servisas ir paklausė, ar nenorėčiau už atlygį jo pareklamuoti. Sutikau ir į kelias grupes įkėliau skelbimą", – jokių tiesioginių sąsajų su servisu ar jo savininkais sako niekada neturėjusi moteris.

Tačiau kai, kaip teigia pašnekovė, ji jau minėto Tomo B. paprašė atsilyginti už skelbimų sklaidą, šis asmuo dingo kaip į vandenį.

"Jis nė neperžiūrėjo mano žinutės, neatrašė, o kai kitą dieną vėl norėjau jam parašyti, tiesiog paieškoje nebegalėjau surasti jo profilio – tikriausiai jis mane užblokavo", – pasijutusi apgauta teigia moteris ir neatmeta, kad tokių kaip ji galėjo būti ne vienas.

Žurnalistams socialiniame tinkle pabandžius susisiekti su jau minėtu Tomu B., jis į žinutes taip pat nereagavo, tačiau pro akis nepraslydo įdomus faktas: šiame profilyje jokia aktyvi veikla laiko juostoje nevykdoma arba yra paslėpta, tačiau vienas vienintelis patiktukas paspaustas ant būtent jau minėto serviso Raudondvario plente.

GALERIJA

  • Netikro serviso afera: kaltųjų vis dar nerandama?
  • Netikro serviso afera: kaltųjų vis dar nerandama?
  • Netikro serviso afera: kaltųjų vis dar nerandama?
  • Netikro serviso afera: kaltųjų vis dar nerandama?
  • Netikro serviso afera: kaltųjų vis dar nerandama?
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Jonas

Jei rimtai,tai bandant sutaupyti kelias desimtis euriuku prakale masina.Yra specializuoti servizai ir daliu nereikia ieskoti be to pakeitus duodama garantija

Kvailiai

Perka brangias masinas o proto tai neturi...Palieka masina kazkokiame garaze...Reiskia pinigu neskaiciuoja...Durna ir baznycioj musa..

bzin

niekas nieko nejieškos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS