Pacientės sūnus nuteistas už kyšio davimą medikui | Diena.lt

PACIENTĖS SŪNUS NUTEISTAS UŽ KYŠIO DAVIMĄ MEDIKUI

  • 22

Kauno apylinkės teismas pacientės sūnui penktadienį skyrė 3766 eurų baudą už tai, kad jis pasiūlė ir davė 200 eurų kyšį Kauno klinikų gydytojui anesteziologui-reanimatologui.

Kyšį 41 metų Valerijus J. gydytojui į chalato kišenę įdėjo rugpjūčio 21 dieną, atvykęs į Kauno klinikų Intensyvios terapijos klinikos Centrinės reanimacijos skyrių. Jame buvo paguldyta sunkiai serganti jo motina.

Vyras pinigus bruko budinčiam gydytojui, reikalaudamas viską daryti dėl jo mamos. Medikas pasakė, kad savo pareigą vykdys, pinigų atsisakė ir kelis kartus įspėjo nesielgti netinkamai. Apie įvykį vėliau medikams pranešė savo vadovybei.

Kaip pranešė teismas, Valerijus J. kaltu dėl duoto kyšio neprisipažino. Skundėsi, kad gydytojas melagingai jį apkaltino, teisinosi, jog gydytoją matė pirmą kartą ir stovėjo nuo jo metro atstumu. Vyras teigė pinigų gydytojui nesiūlęs, nedavęs ir neketinęs jo papirkti.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad Valerijus J. padarė apysunkį, tyčinį nusikaltimą, o jo kaltė įrodyta liudytojų parodymais.

Teismas pažymi, kad nors ši baudžiamoji byla išnagrinėta pagreitinto proceso tvarka, tačiau skirta bausmė trečdaliu nesumažinta, nes Valerijus J. dėl padaryto nusikaltimo neprisipažino.

Teismo skirtą bausmę Valerijus J. turės sumokėti per vienerius metus.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

i

Ima.ima ir dar isprievartauja duoti. Jie jau nieko nebijo. As buvau uzsibrezusi neduoti , nes mus vaike tai korteles tai dar kur. o reikejo tik siulus isimti is zaizdos.Kai paprasiau tai atlikti tuomet daktaras gan paslaugiai atsake gerai tegul eina i procedurini ,o jis atejo su pilna kisene 20-tinio. atsieit parodantis kad jus nesupratingos neapsimokejote. Zinoma nieko kito nebeliko kaip taip padaryti.

Danutė

Neseniai gulėjau klinikų reanemacijoj po to klinikų reabilitacijos ligoninėje niekur nepastebėjau kad kur nors lauktų, duotų suprasti ar prašytų kyšių. visi nuoširdžiai dirba jiems paskirtus darbus.Kai grįžau namo po dviejų mėnesių , vyras sakė , kad daktarui siūlė pinigų, bet jis atsisakė paimti.Ir čia tikra tiesa.. Brangūs žmonės patys savo noru duodam brukam tuos pinigus ar daitus , o paskui garsiai nšaukiam. tikrai tie gydytojai neprašo. Nieko nepaėmė,bet aniaurizmą pagydė ,neleido numirti ir be kyšio Esu nuoširdžiai dėkinga visiems mane gydžiusiems ir slaugiusiems didelis ačiu.

Reg

Net idomu koks gyd. neeme.kokia pavarde ? :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS