Ugnis pasiglemžė daugiavaikės šeimos namus: vyras rankas turi – reikia įrankių ir medžiagų | Diena.lt

UGNIS PASIGLEMŽĖ DAUGIAVAIKĖS ŠEIMOS NAMUS: VYRAS RANKAS TURI – REIKIA ĮRANKIŲ IR MEDŽIAGŲ

Prieš kelias dienas socialiniuose tinkluose į visuomenę kreipėsi pagalbos jauna moteris, prašydama padėti nuo gaisro nukentėjusiai šeimai. Kuro kaime sudegė jos tėvų namai, kuriuose augo vienuolika vaikų.

Sausio 12 d. penktadienį 10.40 val. ugniagesiai sulaukė pranešimo, kad Kauno rajone, Kuro kaime, dega namas.

Į Gervių gatvę atvykus ugniagesiams, namas degė atvira liepsna, stogas jau buvo įkritęs. Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pranešime teigiama, kad degė vieno aukšto medinis namas. Gaisro metu nudegė visas šiferiu dengtas stogas, apdegė 16 m² kambarys, vandeniu sulieti kiti kambariai ir juose buvę namų apyvokos daiktai. Taip pat ugniagesių pranešime teigiama, kad  11.33 val. iš namo buvo išneštas negyvas katinas, o 11.49 val. – negyvas šuo. Pasak gaisrą vertinusių specialistų, labiausiai tikėtina gaisro priežastis – krosnies dūmtraukio įrengimo reikalavimų pažeidimai. 

Namo šeimininkė, vienuolikos vaikų mama Ilona Adomaitienė kauno.diena.lt pasakojo, kad tą penktadienio rytą, išleidusi vaikus į mokyklą, išvažiavo į Kauno klinikas lankyti anūką pagimdžiusios marčios. Namie liko tik 22 metų sūnus. Atsikėlęs ryte jis užsikūrė krosnį. Netrukus šalia dirbę miško darbuotojai pradėjo belsti į langą rodydami, kad namas dega. Kai sūnus paskambino mamai, ji važiavo troleibusu. Jaunas vyras dar spėjo iš degančio namo išnešti šeimos dokumentus ir dujų balioną.

„Kol kiti vaikai iš Kauno mane parvežė namo, iš mūsų namo nieko nebuvo likę“, – pasakojo namų netekusi Ilona.

V. Damijonaitienės feisbuko paskyros nuotr. 

Šiuose namuose iš vienuolikos vaikų su tėvais gyveno keturi sūnūs, kurių amžius – 6, 14, 17 ir 22 metai, visos kitos šeimos atžalos – jau suaugę ir gyvena atskirai.

Šiuo metu be pastogės likę šeši žmonės glaudžiasi pas dukrą nuomojamame bute Ringauduose.

Šeimai Zapyškio seniūnaitis surado laikiną būstą, bet ten, pasak moters, tik sienos ir stogas, namo sienos kiauros, reikia į jį investuoti. Daugiavaikė mama teigia, jog kol kas dar šiame name negalima gyventi su vaikais, o vaikus jau reikia leisti į mokyklą. „Iš Ringaudų į Lekėčius neprivažinėsi. Vaikai kol kas į mokyklą neina, nes iš Ringaudų iki mokyklos – daugiau nei 30 km“, – sakė moteris, sulaukianti susirūpinusių vaikų mokytojų skambučių.

V. Damijonaitienės feisbuko paskyros nuotr. 

„Kol kas į tą namą, kurį mums pasiūlė Lekėčių seniūnaitis, vežame daiktus, kuriuos suaukojo žmonės. Nes namas tikrai vėsus. Kai atšils orai, bandysime savo namus atstatyti. Juk tuose namuose aš pati augau nuo 3 metukų, ten užaugo ir visi mano vaikai“, – pasakojo Ilona.

Drabužių, vaikams kuprines, sąsiuvinių, pieštukų žmonės jau padovanojo. Šiuo metu šeimai labiausiai reikia baldų, statybinių medžiagų, buitinės technikos.

„Labai prašytume padovanoti statybos įrankių, tapetų, dažų – juk vyras turi auksines rankas, jis daug ką pats pasidarys. Sudegė viskas – nieko nebeliko“, – sakė I. Adomaitienė

Taip pat moteris prasitarė, kad žmonės po truputį pradeda dovanoti baldus, tačiau šeima neturi jų kuo parsivežti.

Visų, kas nori ir gali padėti nuo gaisro nukentėjusiai šeimai, prašoma susisiekti su I. Adomaitiene telefonu +370 689 46 137.

GALERIJA

  • Ugnis pasiglemžė daugiavaikės šeimos namus: vyras rankas turi – reikia įrankių ir medžiagų
  • Ugnis pasiglemžė daugiavaikės šeimos namus: vyras rankas turi – reikia įrankių ir medžiagų
  • Ugnis pasiglemžė daugiavaikės šeimos namus: vyras rankas turi – reikia įrankių ir medžiagų
  • Ugnis pasiglemžė daugiavaikės šeimos namus: vyras rankas turi – reikia įrankių ir medžiagų
  • Ugnis pasiglemžė daugiavaikės šeimos namus: vyras rankas turi – reikia įrankių ir medžiagų
Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, V, Damijonaitienės feisbuko paskyros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

tam to hm

Normaliam sunkiai dirbančiam žmogui grižus po darbo namo nei moterei , nei vyrui nereikia kad kazkas malonintų. Dirbantys žmones nelaiko šunų tuo labiau, tik nedirbantys nieko turi laiko uzsiimt klyno reikalais, pats esi klyno vergas, vergė.

Oi,

Jūs Kauno dienos etatiniai komentatoriai, nieko realiai nematę, nieko nepažįstantys, bet bele savo niekam neįdomią " nuomonę" pareiškiantys, eikit geriau savo purvinus indus išsiskalbt.

To-Hm

Matomai pats ar pati ,vietoj vaikų laikai šunį. O ta šeima,kad ir neaprūpins vaikus būtais,tai nors tauta išliks jų dėka.Eik geriau šunį pavedžiok,gal jis paskui tave ,,pamalonins".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS