Pareigūnai sulaikė du sukčiavimu įtariamus asmenis | Diena.lt

PAREIGŪNAI SULAIKĖ DU SUKČIAVIMU ĮTARIAMUS ASMENIS

  • 0

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Vasario 1 d. Kauno apskr. VPK pareigūnai nustatė bei sulaikė du 28 metų Kauno miesto gyventojus.

Pareigūnai išsiaiškino, kad nuo 2017 m. spalio 10 d. jie naudojo sukurtas interneto svetaines, talpino jose melagingus skelbimus bei nurodydavo melagingus elektroninio pašto adresus.

Asmenys skelbimuose nurodė, jog suteikiamos paskolos ar tarpininkaujama pasiimant paskolas. Įtariamieji iš nukentėjusių surinkdavo registravimosi mokesčius, išsiųsdavo elektroninius pranešimus apie paslaugų teikimą, tačiau jokių paslaugų ar paskolų nesuteikdavo, papildomai nukreipdavo nukentėjusius kreiptis į sukčiavimams naudojamus užsienio elektroninio pašto adresus, kurių naudotojai melagingai įtikindami suteikti paskolas reikalavo pervesti įvairius išgalvotus mokesčius į trečiąsias šalis per pinigų siuntimo paslaugas. Paskolos suteikiamos nebuvo, pinigai negrąžinti.

Šiuo metu Kauno apskr. VPK tiriamas galimo sukčiavimo mastas, nustatinėjami nukentėję asmenys. Už šią veiklą numatyta atsakomybė iki 8 metų laisvės atėmimo, priklausomai nuo padarytos žalos dydžio.

Dėl nurodytų interneto puslapių ir asmenų veiklos nukentėję asmenys gali kreiptis į artimiausia policijos įstaigą, tačiau rekomenduojama apie patirtą žalą pranešti elektroninėmis ryšio priemonėmis sistemoje epolicija.lt

 

 

 

 

 

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS