Pareigūnai tikrino, ar kauniečiai sėda prie vairo blaivūs | Diena.lt

PAREIGŪNAI TIKRINO, AR KAUNIEČIAI SĖDA PRIE VAIRO BLAIVŪS

  • 5

Sekmadienio vakarą nuspręsta patikrinti, kaip Kauno vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių, ar yra sąmoningi ir sėda prie automobilio vairo blaivūs. Vos per keletą valandų Kauno pareigūnai patikrino 320 vairuotojų blaivumą, nustatė kelis asmenis vartojusius alkoholio.

Balandžio 7 d. Kauno pareigūnai reido metu nustatė du automobilio vairuotojus, vartojusius alkoholį, tačiau neviršijusius leistinos alkoholio normos – 0,18 prom. ir 0,36 prom. Taip pat įkliuvo dviratininkas, rizikavęs ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumu – jis nusprendė važiuoti dviračiu, būdamas lengvai apsvaigęs nuo alkoholio. Vyrui nustatytas 0,80 prom. girtumas.

„Neblaivių vairuotojų sukelti eismo įvykiai dažniausiai turi labai skaudžias pasekmes. Alkoholis ir vairavimas yra absoliučiai nesuderinami dalykai, turime suvokti, kad kelyje turime saugoti ne tik save, bet ir kitus eismo dalyvius“, – teigia Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės pareigūnai.

Šiemet Kauno pareigūnai vien per pirmuosius tris šių metų mėnesius blaivumą patikrino daugiau nei 15 tūkst. vairuotojų, iš jų daugiau nei 100 buvo neblaivūs. Tokios ir panašios priemonės aktyviai bus vykdomos ir toliau.

GALERIJA

  • Pareigūnai tikrino, ar kauniečiai sėda prie vairo blaivūs
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

keturratininkas

bet dviratininkas tai achu.... kaip šitaip gali sau leist rizikuot visų saugumu.

Blaivininkas

.... lopo, biudžetą kiek įmanoma, nors kiek, nors kažkiek. Kad taip, savaitę, niekas nevažiuotų, turbūt į namus ateitų.....

Na ir...

O ar jau ir blaiviam negalima sėst už vairo ???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS