Policija įtaria, kad kauniečių namas buvo padegtas tyčia: sulaikytas buvęs sugyventinis (papildyta) | Diena.lt

POLICIJA ĮTARIA, KAD KAUNIEČIŲ NAMAS BUVO PADEGTAS TYČIA: SULAIKYTAS BUVĘS SUGYVENTINIS (PAPILDYTA)

  • 1

Ketvirtadienio vakare Kaune – Romainiuose buvo padegtas šešių butų mūrinis triaukštis.  Įtariamasis buvo sulaikytas po gero pusvalandžio Šilainiuose ir vos bepastovintis dėl girtumo ant kojų.

Remiantis Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėmis apie praėjusios paros iškvietimus, pranešimas apie degančias minėto namo Girios gatvėje duris buvo gautas 20.10 val. Atskubėjus įvykio vieton, jos degė atvira liepsna. Sudegė ne tik durys, bet ir aprūko pirmojo aukšto patalpos.

Kauno policija savo suvestinėse apie šį įvykį informuoja plačiau. Pranešama, kad sudegė ne tik lauko durys, bet ir langas. Be to, aprūko išorinė namo siena ir baldai jo viduje. 

Tačiau svarbiausia – sulaikytas įtariamasis šiuo padegimu. 43-ejų įtariamajam nustatytas sunkus (2,51 prom.) girtumo laipsnis. Jis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, už ką Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų. Padaryta žala nustatinėjama.

Kauno policijos atstovė oficialų pranešimą apie šį įvykį papildė tuo, kad įtariamasis buvo sulaikytas 20.50 val., t.y. jau už 40-ies minučių po pranešimo,  Šilainiuose. Iš ko galima daryti išvadą, kad jis, arba buvo vienintelis įtariamasis, arba net buvo pastebėtas nusikaltimo vietoje.

Policijos suvestinėje vienareikšmiškai teigiama, kad įtariamas padegimas, nors ugniagesių gelbėtojų suvestinėje tokia išvada dar nepateikiama, nes portalo kauno.diena.lt žiniomis, gaisrų tyrėjas imsis šio įvykio tik šiandien, kadangi važiuoti į įvykio vietą naktį nebuvo prasmės.

Tik šiandien priešpiet planuota ir areštinėje išsiblaiviusio įtariamojo apklausa. Tačiau dar jai vykstant, ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras jau portalui kauno.diena.lt teigė, kad dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo įtariamajam skyrimo jis į teismą nesikreips. Nors dar negalėjo atsakyti, ar šis asmuo jau nėra teistas.

Neaišku ir, kada jis vartojo alkoholį – prieš išpuolį ar jau po šio. Nors tai taip pat svarbu, nes, patikslinta, kad neblaivus įtariamasis padegimu buvo sulaikytas šalia automobilio. 

Įtariamojo išpuolio taikiniu tapo buvusios sugyventinės namai. Duomenų, kad jis būtų grasinęs taip pasielgti, anot teisėsaugininkų,  medžiagoje, kurią spėta surinkti, nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tikriausiai padegimas

Išvarė sugyventinį kokį pijoka ar Alfonsą tai atkeršino

SUSIJUSIOS NAUJIENOS