Policijos reidai – tarsi melo detektorius: patikrina vairuotojo girtumą ir sąžiningumą | Diena.lt

POLICIJOS REIDAI – TARSI MELO DETEKTORIUS: PATIKRINA VAIRUOTOJO GIRTUMĄ IR SĄŽININGUMĄ

  • 2

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai spalio 23-29 dienomis toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau KET). Per savaitę Kelių policijos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 752 greičio viršijimo atvejus.

Praėjusią savaitę pareigūnai, kaip įprastai, vykdė prevencines priemones, skirtas transporto priemonių vairuotojų blaivumui patikrinti.  Spalio 28 d. apie 23.30 val. Kaune, Nuokalnės g., į pareigūnų akiratį pateko automobilis „Volkswagen Golf“, vairuojamas 38-erių vyro.

Pareigūnai patikrinimo metu bekontakčiu alkoholio detektoriumi nustatė, kad vairuotojas galimai yra neblaivus, tačiau šis, „pamynęs“ savo sąžinę, mėgino įtikinti pareigūnus, jog pastaruoju metu alkoholio nevartojo. Pareigūnai pareikalavo vairuotojo dar kartą pasitikrinti blaivumą, tik šį kartą – alkoholio matuokliu. Netrukus paaiškėjo, kad tiesa kitokia, nei teigė vyras. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,22 prom.

Pasak Kelių policijos skyriaus pareigūnų, neblaivūs vairuotojai dažnai mėgina „išsisukti“ ir pergudrauti pareigūnus siekiant išvengti atsakomybės, tačiau tokiam neatsakingam poelgiui pasiteisinimų nėra. „Dėl lengvo girtumo laipsnio vairuotojo atžvilgiu pradedama administracinė teisena, o dėl vidutinio ir sunkaus girtumo laipsnių atliekami ikiteisminiai tyrimai. Mes siekiame ne tik išaiškinti ir nustatyti neblaivius vairuotojus, bet ir maksimaliai užtikrinti eismo dalyvių saugumą kelyje“, – teigė pareigūnai.

Vien savaitgalį Kelių policijos pareigūnai Kauno mieste ir rajone patikrino apie 6,8 tūkst. transporto priemonių. Nustatyti devyni neblaivūs vairuotojai (nuo 0,76 prom. iki 2,35 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę nustatyta 30 neblaivių vairuotojų (13 nustatė Kelių policijos pareigūnai, dar 17 nustatė kolegos iš kitų padalinių) ir 13 asmenų, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės. Vykdytų priemonių metu pareigūnai nustatė ir kitus KET pažeidimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

is 10 auto

2 zibintai akina vaizdžiai ,tik kodel to netikrina,kas matoma plika akimi ? Juk jie sukelia pavoju kitoms transporto priemuonems!

Siais

laikais gyrtas gali vazinet kur nori ir kiek nori, sansu kad sustapdys biveik ner. Va sajungoj kai gyvenom, tai milicija an kozno kampo stovejo ir turejo gera nuojauta ka stapdyt. O dabar khernia, ykalei ir vaziuoji weyza isijunges...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS