Posėdžiai Kedžių byloje dėl vaiko tvirkinimo ir toliau bus uždari | Diena.lt

POSĖDŽIAI KEDŽIŲ BYLOJE DĖL VAIKO TVIRKINIMO IR TOLIAU BUS UŽDARI

  • 49

Kauno apylinkės teismas pirmadienį nusprendė netenkinti prašymo rengti atvirus posėdžius byloje, kurioje Laimutė Kedienė  ir Vytautas Andrius Kedys bei jų kaimynė Olga Girdauskienė kaltinami mažametės tvirkinimu. Nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta Laimutės Stankūnaitės dukra.

Kaip BNS informavo teismo atstovė Monika Pakulnytė, teismas nusprendė, kad posėdžiai byloje ir toliau bus uždari. Tačiau teismas tenkino dalį kitų anksčiau kaltinamųjų pateiktų prašymų, bet apie tai informacijos plačiau neteikia.

Prokuroras Tomas Stelionis po praėjusį ketvirtadienį vykusio posėdžio sakė, jog kaltinamųjų gynėjai pateikė prašymą rengti atvirus posėdžius, taip pat – dar kartą apklausti L.Stankūnaitės dukrą ir kitų prašymų.

Šioje byloje yra pateiktas 2 mln. litų (579 tūkst. 240 eurų) civilinis ieškinys neturtinei žalai atlyginti. Jį iš trijų kaltinamųjų siekiama priteisti solidariai.

Kitas uždaras teismo posėdis byloje numatytas sausio 11 dieną.

L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu kaltinama ir mergaitės teta, buvusi laikinoji globėja N.Venckienė, bet jos atžvilgiu byla išskirta. Šiuo metu paskelbta buvusios parlamentarės N.Venckienės paieška.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas į darbą vykęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys. Jis kaltino V.Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L.Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, pačios V.Naruševičienės mažametę dukrą. J.Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A.Ūsą išteisino.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio  kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A.Ūsas Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (49)

kodėl

nekreipiamas dėmesys į mergaitės pačias pirmąsias apklausas, kuria vykdė ne iš kelmo spirti psichiatrai ir psichologai? o šiuo metu viskas vyksta atvirkščiai. tai kur slypi tiesa?

nd

jau matyt tokio cirko kaip vyksta sis tai pasaulinio lygio nera ,bet ka darysi jei tokia teisesauga marijos zemeja ,jei baloje paskesta svariais batais per purva pereina ,tai jau ka toliau kalbeti gaila tu seneliu matyt ir sapne nesapnavo kas bus ,/ka gali palinketi tik sveikatos nes jos labai laba reikia ,/

jjjjkklo

Sveiku protu negalima suvogti, kad seneliai tvirkino anūkę. Jeigu jau Lietuvoje mano taip teismai ,tai jau viskas ,Lietuva mirusi, teisingumą vykdo nesveiki teisėjai ,prokuratūra. Manau ,kad Lietuvos teisėjų ,prokuratūros darbuotojų būtinai reikia tikrinti sveikatą , nes jų psichinis stovis neaiškus .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS