Prie vairo sėdo teisės vairuoti neatgavęs vyras | Diena.lt

PRIE VAIRO SĖDO TEISĖS VAIRUOTI NEATGAVĘS VYRAS

  • 1

Praėjusį savaitgalį kelių policijos pareigūnams Kaune, Jonavos g., besibaigiant reidui teko vytis be teisių važinėjantį pažeidėją.

Sekmadienio naktį, apie 00.50 val., Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Administracinės veiklos skyriaus vyresnysis specialistas Lukas Vaičekauskas Jonavos gatvėje pastebėjo pravažiuojantį automobilį „Mitsubishi“, kurio vairuotojui vasario mėnesį buvo surašęs protokolą už greičio viršijimą daugiau nei 50km/h.

„Automobilis važiavo pakankamai lėtai, dėmesį atkreipė tai, kad vairuotojas itin įdėmiai mane bei kolegas stebėjo. Netrukus jį atpažinau, sudvejojau tik dėl to, ar jau pasibaigęs teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminas, tad nusprendžiau patikrinti. Pasirodo, nuojauta neapgavo“, - teigia pareigūnas L. Vaičekauskas, greitai sureagavęs ir tarnybiniu automobiliu su kolega pasivijęs pažeidėją, kuriam buvo surašytas protokolas už tai, kad vairavo transporto priemonę neturėdamas teisės jos vairuoti, kadangi nėra įvykdęs teisės vairuoti susigrąžinimo sąlygų.

„Mitsubishi“ vairuotojui anksčiau buvo paskirta piniginė bauda bei teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo balandžio 18 d. iki gegužės 17 d., tačiau vairuotojo pažymėjimo į policijos įstaigą jis negrąžino, kaip tai numato Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksas. Tiriant šią administracinio nusižengimo bylą buvo pastebėta, kad teisės vairuoti atėmimo laikotarpiu tas pats vyras net penkis kartus buvo užfiksuotas įvairiose Kauno miesto gatvėse stacionariaisiais greičio matuokliais, kurie įrengti nežymėtuose tarnybiniuose policijos automobiliuose. Asmenį atpažinus iš užfiksuotų greičio viršijimo nuotraukų, jam buvo surašyti dar penki protokolai už tai, kad vairavo transporto priemones, kai teisė vairuoti yra atimta ir paskirtos baudos, kurios siekia 2 250 eurų.

Pareigūnai primena, kad, jeigu vairuotojas, iš kurio atimta teisė vairuoti, vairuotojo pažymėjimo nustatytu laiku nepateikia policijos įstaigai, teisės vairuoti atėmimas pratęsiamas tiek, kiek laiko nebuvo pateiktas vairuotojo pažymėjimas.

GALERIJA

  • Prie vairo sėdo teisės vairuoti neatgavęs vyras
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Justas

Tokius tiesiog būtina iš karto sodinti daboklėn, pradžiai bent 15-ai parų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS