Šokiruojantis girtumas: Kauno rajone avariją sukėlęs vairuotojas įpūtė 5,8 promilės | Diena.lt

ŠOKIRUOJANTIS GIRTUMAS: KAUNO RAJONE AVARIJĄ SUKĖLĘS VAIRUOTOJAS ĮPŪTĖ 5,8 PROMILĖS

  • 13

Šeštadienį Kauno rajone avariją sukėlė vyras, kuriam nustatytas net 5,85 promilės girtumas, pranešė Kelių policijos tarnyba.

Rugpjūčio 27–rugsėjo 2 dienomis Kauno pareigūnai vykdė transporto priemonių nustatyto leistino važiavimo greičio kontrolę, kurios metu iš viso užfiksavo 26 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejus: 18 vairuotojų viršijo greitį nuo 20 iki 30 km/val., 6 – nuo 30 iki 40 km/val., 2 – nuo 40 iki 50 km/val.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinti 8 neblaivūs automobilių vairuotojai. Nustatytas 1 lengvo girtumo atvejis, 5 – vidutinio, 2 – sunkaus girtumo atvejai. Taip pat nustatyti 11 neblaivių dviračio vairuotojų.

Šiųmetis girtumo rekordas

Rugsėjo 1 d. apie 12.15 val. kelyje Kaunas–Jonava automobilis „Ford Focus“, vairuojamas visiškai girto 30 metų vyro, iš kurio teisės vairuoti anksčiau jau buvo atimta, susidūrė su su 44 metų vyro vairuojamu automobiliu „Kia Sportage“.

Eismo įvykį sukėlusiam vairuotojui buvo nustatytas net 5,85 prom. girtumas, vyras buvo pristatytas į Kauno klinikas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Kraujo tyrimas parodys tikslesnį vairuotojo girtumą, alkotesteriu galima šiokia tokia paklaida“, – priminė Kauno Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius.

Beveik 6 promilių girtumą dažnas įsivaizduoja taip lyg žmogus jau neturėtų jokios nuovokos. Šiuo atveju girto vairuotojo elgesys ir dėstomos mintys nustebino jį apklausinėjančius pareigūnus. Vairuotojas nors ir sunkaus girtumo buvo ganėtinai adekvatus.

Pagal pripūstas promiles šis vairuotojas Kauno apskrityje rekordininkas. Šiemet pripūtusio daugiau promilių dar nebuvo.

Lietuvoje prieš keletą metų užregistruotas neblaivus vairuotojas pripūtęs daugiau nei 13 promilių.

Prieš keletą metų užregistruotas ir 8 promilių girtumas.

Pasak V.Lukošiaus, tokių rekordų Kauno apskrityje šiemet nebuvo užregistruota, net ir viršijančių 3 promilių girtumą per metus pasitaiko 5-7 atvejai.

„Užregistruotų neblaivių vairuotojų skaičius priklauso nuo policijos aktyvumo. Jei netikrintume, tai atrodytų, kad girtų visai nėra, bet kai vykdomi reidai, paaiškėja, kad vairuotojai vis dar leidžia sau už vairo sėstis išgėrę“, –pastebėjimais dalinosi V.Lukošius.

Netrūksta kuriozų

Kelių policijos viršininkas mena kuriozinį atvejį Jonavoje, kai girtas vairuotojas pats atvyko į policijos komisariatą ir prisipažino vairuojantis girtas. Niekas nesuprato, kas užėjo tam žmogui, kad taip suveikė sąžinė. Tiesa, pričiuptas neblaivus prie vairo jis buvo ir anksčiau.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 59 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Pavojingo ir chuliganiško vairavimo užfiksuota nebuvo. Taip pat pareigūnai nustatė 5 asmenis, vairavusius transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 16 eismo dalyvių (pernai iki rugsėjo mėnesio pabaigos – 21), dar 541 sužeistas (pernai – 466). Pareigūnai primenama, jog tokios bei panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Gairės: Girtumas, šokiruojantis girtumas, girtas vairuotojas, avarija, avarija LT
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Taip

Tai kauniečių spec alcohol test,nes mirusieji vaikšto,

Zilvinas Jusaitis

NETIKIU JUK MIRTINA DOZE ALCHOLIO

Anonimas

Šokiruoja ne girtumas,o tai kad TOKĮ nuvežė į Klinikas....matyt saugiam išblaivinimui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS