Sukčiaus pasipelnymo schema nustebino ir visko mačiusius (gal atpažįstate?) | Diena.lt

SUKČIAUS PASIPELNYMO SCHEMA NUSTEBINO IR VISKO MAČIUSIUS (GAL ATPAŽĮSTATE?)

  • 24

Sukčių pasipelnymo metodai vis labiau tobulėja ir sugeba nustebinti. Taip portalui kauno.diena.lt tvirtina Kaune esančios užkandinės savininkė, kuri nori įspėti kitus ir prašo atsiliepti visų, ką nors žinančių apie vaizdo kameromis užfiksuotą asmenį.

Vaidoto g. 34 įsikūrusios užkandinės „Snack King“ vadovė Viktorija Šmigelskytė į redakciją kreipėsi praėjus parai po tiek sukčių auka tapusią padavėją, tiek visą kolektyvą šokiravusio incidento.

„Spalio 12 dienos popietę į užkandinę užėjo du galimai romų tautybės vyrai. Vienas iš jų pirko sulčių buteliuką ir išsitraukęs iš piniginės 50 eurų kupiūrą ketino atsiskaityti. Tačiau užkalbinęs padavėją ir sulaukęs iš jos grąžos, savo 50 eurų kupiūrą paslėpė rankoje ir nesumokėjęs bei pasisavinęs pinigus pasišalino“, – sukčiavimo schemą atpasakoja užkandinės vadovė.

Pasak moters, padavėja apgauta pasijuto vos po keletos minučių, tačiau tuo metu tarsi užhipnozituota nesuprato, kas įvyko. Ji dar bandė vytis iš parduotuvės pasišalinusius asmenis, tačiau nesėkmingai.

„Būkite atsargūs ir dėmesingi! Perspėkite kitus. O jei atpažįstate vaizdo įraše užfiksuotus vyrus, praneškite. Būsime dėkingi“, – patarimais dalijasi V. Šmigelskytė ir nurodo, kad užkandinės atstovai pasiekiami telefonu +370 630 88 138.

Socialiniame tinklalapyje patalpintas vaizdo įrašas netruko sulaukti daugybės internautų dėmesio. Vieni jų žarstė patarimus padavėjai, kiti dalijosi karčia patirtimi ir net vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas panašaus pobūdžio sukčiavimas, įvykdytas vienoje sostinės parduotuvių.

„Net per žinias kažkada rodė, kaip mugėje moteriškė taip padarė ir policijai gynėsi, kad ji padavė pinigus. Laiko pinigus, po to „krapšto“ smulkius pinigus ir kažkaip užkalba, kad pardavėja atiduoda grąžą“, – prisiminė komentatorė Simona.

„Gerai, kad ne iš 500 eurų reikėjo grąžą atiduoti. Mačiau panašią situaciją, psichologiškai pardavėjui atrodo, kad pinigus paima“, – dar blogesnį scenarijų braižo Giedrius.

„O aš maniau, kad čigonai tik arklius užkalba“, – šmaikštauti pabandė Marius.

„Čia tas pats, kuris kvepalus nuolat siūlo prie turgaus ir Raudondvario plente“, – galimus to pačio asmens „žygdarbius“ vardija Valius.

Užkandinės atstovai priduria, kad apie įvykį jau pranešta policijai, todėl bet kokia informacija apie minėtus asmenis yra labai svarbi.

Gairės: sukčiavimas, apgaulė, užkandinė, prašo pagalbos, sukčiai Kaune, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Romas

Lyg atpažinau, atrodo čia Fedia iš Kišiniovo

jo

cia kirkorovas,tik be peruko

Rimantas

Tai kas gali eiti į užkandinę tokiu pavadinimu? Tik romai ir mankurtai. Aš taip manau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS