Surastas įtariamasis, padūręs Šančiuose 16-metį: šis recidyvistas laisvėje – vos keli mėnesiai | Diena.lt

SURASTAS ĮTARIAMASIS, PADŪRĘS ŠANČIUOSE 16-METĮ: ŠIS RECIDYVISTAS LAISVĖJE – VOS KELI MĖNESIAI

  • 25

Kauno teisėsaugininkai operatyviai surado įtariamąjį, penktadienio vakare A. Juozapavičiaus prospekto viešojo transporto stotelėje peiliu sužalojusį šešiolikmetį ir pabėgusį iš įvykio vietos. Peržiūrėjus greta esančio prekybos centro „Šilas“ vaizdo kamerų įrašus, jam pareikštas įtarimas dėl sunkesnio nusikaltimo, negu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šio pavojingo incidento.

Kaip jau rašyta, pranešimu apie šį išpuolį buvo pradedamos Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius praėjusio penktadienio – rugpjūčio 4-osios – įvykius šalyje.

Buvo pranešta, kad šešiolikmetis buvo sužalotas per konfliktą, kilusį su kol kas nenustatytu vyru.

Portalui kauno.diena.lt šeštadienį pavyko papildomai išsiaiškinti, kad iš įvykio vietos pabėgęs įtariamasis smogė nepilnamečiui peiliu vieną kartą. Pataikyta į pilvą. O apie šį pavojingą incidentą Bendrajam pagalbos centrui pranešė kažkas iš jo liudytojų. O šių buvo ne vienas.

Būtent tai lėmė, kad iš pradžių dėl fizinio skausmo sukėlimo pradėtas ikiteisminis tyrimas vėliau perkvalifikuotas į viešosios tvarkos pažeidimą. Baudžiamojo kodekso straipsnyje, numatančiame atsakomybę už šį nusikaltimą, teigiama, kad „tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.“

Šio 35-erių metų recidyvisto teistumai apima kelis lapus.

Įtariamasis šiuo pavojingu išpuoliu buvo sulaikytas vėlų šeštadienio vakarą. Ant jo namų, taip pat esančių Žemuosiuose Šančiuose, slenksčio policija pasirodė, peržiūrėjus jau minėto prekybos centro vaizdo kamerų įrašus bei išsiaiškinus, kad prieš šešiolikmetį peiliu švaistėsi jau ne kartą teistas vietinis romas, tik šiemet balandį paleistas į laisvę. Šio 35-erių metų recidyvisto teistumai apima kelis lapus. Dominuoja smurtiniai nusikaltimai.

Pareiškus recidyvistui įtarimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, jis duoti parodymus atsisakė.

Dar neapklaustas ir medikų globoje bent iki šiandien ryto buvęs nukentėjusysis. Šešiolikmetį apžiūrėję chirurgai konstatavo, kad jis – laimės kūdikis. Vidaus organai nekliudyti tik todėl, kad peiliu pataikyta į kaulą.

Apklausus dalį šio pavojingo incidento liudytojų, dėliojasi toks jo vaizdas: įtariamasis tiesiog neprasilenkė minėtoje viešojo transporto stotelėje su nukentėjusiuoju, kuris buvo su draugu. Tai buvo pretekstas žodiniam konfliktui, kurį vainikavo pasikeitimais smūgiais. Galiausiai ne kartą už smurtinius nusikaltimus teistas recidyvistas, besinešiojantis kišenėje peilį, šį išsitraukė.

Kadangi viešosios tvarkos pažeidimas pagal gresiančią bausmę priskiriamas nesunkiems nusikaltimams, pasibaigus 48 įtariamojo sulaikymo valandoms be teismo leidimo, į šį kreiptis dėl jo suėmimo neketinama, nes teismai paprastai už tokius nusikaltimus nesuima. Greičiausiai įtariamajam šiandien bus skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

abc

Nu geras- dūris į pilvą dabar yra viešos tvarkos pažeidimas. Greitai tai bus tik uodo praskridimas pro šalį, net ne įkandimas.

šiaip tai kyla įdomių klausimų..

recidyvistas , vos paleistas sužaloja žmogų ... ir nieko ? WTF ? kur probacijos tarnyba , ar prokuroras informuotas ? kas per bardakas ?

Turetume svaria teisesauga

Kuri nors kiek butu isprusus,tokie siuksles nebutu laisveje,ir neskerstu zmoniu??bet turim ne teisma,o saslavyna...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS