Tautietes už pinigus Kaune pardavinėjęs kolumbietis dedasi turistu, jo draugė – pati esanti auka | Diena.lt

TAUTIETES UŽ PINIGUS KAUNE PARDAVINĖJĘS KOLUMBIETIS DEDASI TURISTU, JO DRAUGĖ – PATI ESANTI AUKA

  • 32

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau teisėsaugininkų atliekamo ikiteisminio tyrimo apie prostitutėmis Kaune dirbusias viešnias iš Pietų Amerikos aplinkybių. Oficialia šios šokiruojančios bylos pradžia tapo dviejų iš jų pareiškimas Kauno policijai apie tautietės ir šios draugo prieš jas naudotą prievartą.

Kaltės nepripažįsta

Kaip jau pranešta, spalio 25-ąją Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė prekyba žmonėmis įtariamus 39-erių metų Kolumbijos pilietį ir 37-erių metų Venesuelos pilietę. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, jie buvo sulaikyti Kėdainiuose – išsinuomotame bute. Ir Kauno apylinkės teismas leido juos abu suimti trims mėnesiams, nors nė vienas iš jų savo kaltės nepripažįsta.

Abu įtariamieji linkę dėtis, o galbūt iš tikrųjų yra pora.

Venesuelos pilietė linkusi teigti, kad ji ir pati dirbo prostitute, o ne pardavinėjo su draugu iš Kolumbijos judviejų tautietes už pinigus. Nors neametama, kad tokia taktika pasirinkta, žinant, kad Lietuvoje už tai gresia tik administracinė, o ne baudžiamoji, kaip savadavimo atveju, atsakomybė.

Anot suimtosios, kartu su ja už grotų atsidūręs Kolumbijos pilietis tik atvyko į Lietuvą jos aplankyti. Turistu linkęs dėtis ir pastarasis.

Tačiau į klausimą, ar jiedu turėjo vizas patekti į Europos Sąjungą, jau nekalbant apie leidimą gyventi Lietuvoje, pareigūnai dar atsakyti negali.

J. Kalinsko/BNS nuotr.

Teisinasi skirtingai

Kaip jau rašyta, kartu su minėta pora buvo nustatytos ir keturios prostitucijos paslaugas Kaune, o galbūt ir kituose Lietuvos miestuose, teikusios Pietų Amerikos pilietės – Venesuelos pilietybę turinčios 23-ejų bei 30-ies metų moterys ir 25-erių bei 26-erių Kolumbijos pilietės.

Panašu, kad jos, kaip ir įtariamieji prekiavę jų kūnais, pateko į Lietuvą per Ispaniją, kurioje apstu tokias paslaugas teikiančių Pietų Amerikos moterų.

Pareiškimą policijai dėl to, kad yra prievarta laikomos viename Kauno Savanorių prospekto bendrabutyje, kur verčiamos teikti seksualines paslaugas už pinigus, nes atimti jų dokumentai, turėti pinigai bei asmeniniai daiktai, parašiusios Venesuelos pilietės turi šiame ikiteisminiame tyrime nukentėjusiųjų statusą. Jos teigė, kad buvo priverstos teikti Lietuvoje seksualines paslaugas apgaule – atsiviliojus jas čia žadant gerai apmokamą darbą bare ar fabrike.

Nebuvo sulaikytos, o tik apklaustos ir kolumbietės, kurios prisipažino teikusios Kaune prostitucijos paslaugas. Jos teigia maniusios, kad Lietuvoje verstis prostitucija nedraudžiama.

Tačiau Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodeksas už tai numato baudą nuo 90 iki 140 eurų, kad, turint galvoje, vienos valandos atlygį už tokias paslaugas, panašu, kad yra juokinga. Tiesa, įkliuvus pakartotinai, jau gresia bauda nuo 140 iki 300 eurų. O už prekybą žmonėmis (moterų pardavinėjimas už atlygį – tik viena iš jos formų), kai aukos – dvi ar daugiau, Baudžiamasis kodeksas grasina laisvės atėmimu nuo ketverių iki dvylikos metų.

Klausimų dar daug

Neatmetama, kad įtariamųjų šiame ikiteisminiame tyrime bus ir daugiau, nes panašu, kad nustatytiems užsieniečiams kažkas Lietuvoje talkino, o gal net ir vadovavo.

Pavyzdžiui, skelbimai internete apie jų teikiamas paslaugas buvo lietuvių kalba. Minėtas butas Savanorių prospekto bendrabutyje, kuriame Venesuelos pilietės teigia laikytos prievarta, buvo išnuomotas. Ar jo savininkai taip pat neturi ryšio su šiuo nusikalstamu verslu dar tikrinama.

Be to, per kratą Kolumbijos bei Venesuelos piliečių išsinuomotame bute Kėdainiuose rasta pinigų suma grynaisiais nebuvo įspūdinga. Tačiau dar tiriama, ar atsiskaitymai nevyko elektroninės bankininkystės būdu. Bet galbūt savo pajamomis jie taip pat dar su kažkuo dalijosi.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

MUMU

Nei adreso, nei kainos.........

Grybas

Xoxolem mažina konkurencija arba mentam nenorėjo mokėti dėl to ir sulaikė

nejaugi

keista, kad nebeliko vietinių LINKSMO PRIEKIO MERGŲ? bEJE, O KUR TOS "AUKOS" DABAR ĮDARBINTOS, AR UŽIMTUMO TARNYBA JOMS MOKA PAŠALPAS IŠ Lietuvos iždo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS