Teisiami Kedžiai prašo viešų posėdžių ir anūkės apklausos | Diena.lt

TEISIAMI KEDŽIAI PRAŠO VIEŠŲ POSĖDŽIŲ IR ANŪKĖS APKLAUSOS

  • 45

Kauno apylinkės teisme ketvirtadienį teismas uždarame posėdyje pradėjo nagrinėti bylą, kurioje Laimutė Kedienė  ir Vytautas Andrius Kedys jų kaimynė Olga Girdauskienė kaltinami mažametės tvirkinimu. Nukentėjusiąja šioje byloje pripažinta Laimutės Stankūnaitės dukra.

Kaip žurnalistams sakė prokuroras Tomas Stelionis, ketvirtadienio posėdyje pateikti keli prašymai, tarp kurių – gynybos prašymas dėl netinkamai surašyto kaltinamojo akto bei prašymas apklausti nukentėjusiąja pripažintą L.Stankūnaitės dukrą. Taip pat kaltinamieji siekia, kad byla būtų nagrinėjama viešuose posėdžiuose.

„Mano manymu, ikiteisminio tyrimo metu atlikta apklausa tinkamai, nepažeidžiant baudžiamojo proceso ir tos nuomonės laikysimės, kad nebūtų apklausta nukentėjusi dar kartą“, – sakė prokuroras.

Nukentėjusiąjai atstovaujantis advokatas Egidijus Jonas Grigaravičius taip pat laikėsi nuomonės, kad mergaitė nebeturėtų būti apklausiama, nes tai jai būtų papildoma trauma.

Teismas bylos nagrinėjime padarė pertrauką, sprendimus dėl pateiktų prašymų planuoja skelbti pirmadienį.

Pirmasis posėdis byloje vyko spalio pabaigoje, tačiau tuomet jį teko atidėti, nesusirinkus visiems proceso dalyviams. Kitame posėdyje planuojama pradėti apklausas – parodymus turėtų duoti kaltinamieji ir liudytojai.

Šioje byloje yra pateiktas 2 mln. litų (579 tūkst. 240 eurų) civilinis ieškinys neturtinei žalai atlyginti. Jį iš trijų kaltinamųjų siekiama priteisti solidariai.

Kitas uždaras teismo posėdis byloje numatytas sausio 11 dieną.

L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu kaltinama ir mergaitės teta, buvusi laikinoji globėja N.Venckienė, bet jos atžvilgiu byla išskirta. Šiuo metu paskelbta buvusios parlamentarės N.Venckienės paieška.

2009 metų spalio 5 dieną Kaune nušautas į darbą vykęs teisėjas Jonas Furmanavičius. Tą pačią dieną prie namų nužudyta Violeta Naruševičienė. Prokurorai nustatė, kad žmogžudystes įvykdė garliaviškis Drąsius Kedys. Jis kaltino V.Naruševičienę leidus tvirkinti jo ir L.Stankūnaitės mažametę dukrą bei šios pusseserę, pačios V.Naruševičienės mažametę dukrą. J.Furmanavičių ir Andrių Ūsą kaunietis kaltino pedofilija. Visi teismai A.Ūsą išteisino.

Po žudynių besislapsčiusio D. Kedžio  kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Vėliau negyvas rastas ir A.Ūsas Teisėsauga teigia, kad jie mirė nesmurtine mirtimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (45)

šlykštūs

tie supuvę seniai, dar mažai anūkę prikankino. Patys pedofilai rėkė, kad jie kovoja su pedofilais

gaila

LATVIAI ,Tai SAVO PEDOFILUS ,GREIT SUTVARkė,net premjeras škėlė buvo įsivėlęs..>IR LATVIAI SAKĖ VISI KELIAI VEDA Į lietuvą.NES KADANGI JIE YRA LIETUVOS ELITAS TAI NEPAKALTINAMI,palauksim kol vaikų namų vaikai prabils.....o dbar teisia senelius.....KARININKAS POCIŪNAS PASAKĖ,kad juos vienija KGB ir žydrumas- ir iškrito iš 9 aukšte BRESTO VIEŠBUČIO....kol tie patys25 metus bus valdžioje,-NEI VIENA BYLA NEBUS IŠTIRTA......

nu jo

del dukros ambiciju, seniai patys prisivire koses, dabar negali islysti is to meslo? Atsibodo jie. Kam cia rasineti ta pati per tapati.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS